Odżi 0 Napisano Luty 8, 2011 Tylko 600 mają taką prawie pionową jakby podporę ramy pod siedzeniem? Porównajcie 600 i... jakikolwiek. W innych tego nie widzę. Od rocznika zależy? Czy po prostu 600-ka tak ma? W sumie teraz dopiero zwróciłem uwagę, i jak dla mnie to mocno lepiej wygląda "bez". thx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Luty 8, 2011 O to Ci chodzi :?: :idea: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Luty 8, 2011 Wygląda na to że tylko 600 to ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Luty 8, 2011 Nieprawda w 750 miałem ten element ramy, w 620 u mnie tego elementu ramy nie było, jako potwierdzenie foto 620 i 750. Może do któregoś roku poprostu tak było a później już nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Luty 8, 2011 Zależy od rocznika, różne systemy dźwigni, przy czym rama też się różni. 600/750/900 Dodam, że wahacz też był inny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 8, 2011 To jest element zawieszenia, począwszy od 851 i do mniej więcej roku 2000/2001 w Monsterach. Ładnie wygląda, bo to kolejny dowód, że jakie by nie były, każde Ducati mają dużo wspólnego z wyścigówkami...w odróżnieniu od sakepitnej konkurencji... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romcio 0 Napisano Luty 18, 2011 W moim też to mam :D rocznik 00 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Odżi 0 Napisano Luty 18, 2011 Mhm thx za info. Wychodziłoby na to że w 600 było do 2000r, od 2001 lekko już inna rama i bez "tego". Ale spoko, z tym też dobrze, co ja piszę, zajebiście wygląda :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Luty 21, 2011 Ja między ten łącznik a wahacz dałem tuleje mniej więcej 3-centymetrowe i w ten sposób podniosłem o tyle mniej więcej tył całego motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamel89 0 Napisano Marzec 20, 2012 a ja mam taki problem wymienilem rame (tylko sama rame)w m600 99rokk na rame z m620 2002 rok i wychodzi na to ze element laczacy rame z amortyzatorem (tyl)jest inny i nie pasuje w skrocie mialem ta rame z podpora a teraz ta juz bez nowsza tylko wachacz dalej mam starszy musze go wymienic ? musze wymienic mocowanie amortyzatora czy mocowanie i wachacz?:P i odwieczny problem gdzie tego szukac?:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 20, 2012 Musisz wymienić zarówno dźwignię dwustronną, wahacz jak i zamontować "dogbone'a" który w zawieszeniu M600 nie wystepuje w ogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 20, 2012 theo a gdzie złapać taką tuleję jak pokazał Dominik wyżej? moj ma tą podporę i moim zdanie spoko wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 20, 2012 Montaż takiej tulejki która podnosi tył wpływa bardzo niekożystnie na geometrię motocykla. I naprawdę odradzam tego typu "patenty". Jeśli już ktoś się uprze i będzie chciał popsóć sobie prowadzenie motocykla, to są tam gwinty M10X1,5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 20, 2012 dotarło :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamel89 0 Napisano Marzec 21, 2012 hmm,a chociaz amortyzator podpasi? macie moze jakies zdjiecie "dogbone'a" bo nie wiem czego szukac...google mi nie pomogly... kurcze tyle do wymiany to moze podpasuje wahacz jednoramienny? a jak kupie ta ''dźwignię dwustronną,'' i "dogbone" to moze wachacz podpasije ten co mam ech ...sezon sie zaczyna a tu takie problemy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kombajnista 0 Napisano Marzec 21, 2012 Mhm thx za info. Wychodziłoby na to że w 600 było do 2000r, od 2001 lekko już inna rama i bez "tego". Ale spoko, z tym też dobrze, co ja piszę, zajebiście wygląda :D Mój M600 jest z 2001r i też mam "to" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 21, 2012 To jest Dogbone. W nizszych modelach monsterów jest nieregulowana ta "kość". Wahacz bezwzględnie musi być od takiego zawieszenia. To kwestia gniazd montazowych wykonanych w wahaczu. Nie ma po prostu fizycznej możliwości "starego" typu zamontować w "nowej" ramie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Marzec 21, 2012 Nie w temacie, ale.... kurza twarz, Theo, co Ty te serducho z fabryki dopiero co odebrałeś??!!?? Jeść z niego można.... :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 21, 2012 Nie w temacie, ale.... kurza twarz, Theo, co Ty te serducho z fabryki dopiero co odebrałeś??!!?? Jeść z niego można.... :shock: Cały Theo... ;) :clap: :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 21, 2012 Nie w temacie, ale.... kurza twarz, Theo, co Ty te serducho z fabryki dopiero co odebrałeś??!!?? Jeść z niego można.... :shock: Bez przesady, po prostu zadbany motocykl. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Marzec 21, 2012 Tak. Tak też można powiedzieć ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 21, 2012 nowa technologia jakaś , bez łańcucha :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 22, 2012 Bo Theo z górki nie potrzebuje łańcucha, a pod górkę ma wysuwany żagiel :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamel89 0 Napisano Maj 8, 2012 http://moto.allegro.pl/ducati-monster-6 ... 90257.html to ten wahacz ?:) a amortyzator tez sie bedzie roznic?:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach