77royal 0 Napisano Luty 12, 2011 . Normalnie :shock: co się dzieje. Szykuje się niezwykle ciekawy sezon. Jeszcze tak dobrze nie było. cytuje za MotoRmania Łukasz Wargala, 27-latek z Zielonej Góry, wystartuje w pełnym cyklu motocyklowych mistrzostw świata klasy Moto2, będącej przedsionkiem królewskiej kategorii MotoGP. W stawce liczącej 38. zawodników, dosiadających motocykli wyposażonych w identyczne silniki i opony, polski debiutant korzystał będzie z podwozia japońskiej marki Moriwaki, która rok temu, wspólnie z Hiszpanem, Tonim Eliasem, sięgnęła po mistrzostwo świata Moto2. Wargala będzie pierwszym Polakiem w motocyklowej Grand Prix - nazywanej Formułą 1 na dwóch kołach, od blisko czterdziestu lat. Ostatnim i jedynym Polakiem na podium w MŚ był poznaniak, Ryszard Mankiewicz, trzeci w Grand Prix Jugosławii i siódmy w klasyfikacji generalnej klasy 125ccm w roku 1969. Podczas liczącego siedemnaście rund sezonu, zawodnicy Moto2 rywalizować będą na torach wyścigowych na całym świecie. Zmagania rozpoczną się dwudziestego marca od nocnego wyścigu przy sztucznym oświetleniu na torze Losail w Katarze, zaś zakończą szóstego listopada w hiszpańskiej Walencji. To właśnie tam, w dniach 10-12 lutego, Wargala po raz pierwszy testował swój nowy motocykl. Zielonogórzaninem opiekować się będzie pochodząca z Madrytu ekipa G22, kierowana przez Pablo Nieto, byłego zawodnika Grand Prix i syna legendy wyścigów motocyklowych, trzynastokrotnego mistrza świata Angela Nieto. Zespołowym partnerem Polaka będzie 23-letni Włoch, Raffaele De Rosa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 12, 2011 No w końcu zostało to podane do oficjalnej informacji, a nie tylko pokątne pogłoski :D Juz w sierpniu były plotki że będzie startował, potem że nie bedzie no i finalnie startuje :D cieszę sie w opór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 13, 2011 No to je komu w końcu kibicować, co prawda nie na Ducati, ale w końcu swój... Go Łukasz, GOOOOO... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Luty 13, 2011 Juz w sierpniu były plotki że będzie startował W sierpniu Łukasz miał "dziką karte " na GP Czech , ale podczas czwartej rundy mistrzostw Niemiec SBK doznał kontuzji ręki przez co GP przeleciało mu koło nosa :( . A sezon 2011 ..... :D juz sie nie moge doczekać 8-) Polak w Moto 2 , w world Supersport , w TT na Isle of Man ... Extra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech 0 Napisano Luty 22, 2011 Testy Estoril Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 22, 2011 w tym roku żona mnie znienawidzi - F1 - SBK - moto2 - Motogp weekendy wyjęte z życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Luty 22, 2011 w tym roku żona mnie znienawidzi Ona i tak Cię nie lubi ;) - F1 - SBK - moto2 - Motogp weekendy wyjęte z życia a Ty co taki patriota jesteś ? supersportów i 125cc nie będziesz oglądał ? tam się najwięcej dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Luty 22, 2011 Ja zapytam inaczej. To co Ty w zeszłym roku i 2, 3, 4 lata temu robiłeś? Moja żona spokojnie reaguje bo przyzwyczajona, że weekendy planowane są według harmonogramu wyścigów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 23, 2011 w zeszłym roku nie było takiego ciśnienia na ogladanie wyscigów moto - wolalem sam posmigac po ulicach - w koncu to byl pierwszy sezon na SBK. w tym roku będę oglądał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 23, 2011 Ja zapytam inaczej.To co Ty w zeszłym roku i 2, 3, 4 lata temu robiłeś? Moja żona spokojnie reaguje bo przyzwyczajona, że weekendy planowane są według harmonogramu wyścigów. he he he ja też to mam :D -" moze pojedziemy w sob..." -" czekaj ,czekaj jak oni jadą...." :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 18, 2011 Dręczy mnie pytanko ... :? Co się dzieje z Łukaszem ? Czemu nie jeździł w wolnych treningach i czemu nie ma go na oficjalnej stronie wśród zawodników??? Ktoś coś wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 18, 2011 Wczoraj mówili, problemy z wizą, problemy z organizacja, same problemy!!! Podobno leci do Kataru.......to było za piekne! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 31, 2011 W końcu się Łukasz wypowiedział - miał chłopak pecha ale już w ten weekend zobaczymy go w Jerez :D Ł.W. "Wchodzę na lotnisko w Berlinie, podchodzę do okienka, a Pani mówi, że „my z Polski bez wizy z konsulatu lecieć nie możemy” i zostałem odesłany do konsulatu. Całe szczęście, że jeden z większych jest w Berlinie. Dostałem tą wizę po dwunastu godzinach, chociaż normalnie czeka się siedem dni. Następnych szesnaście godzin musiałem jednak czekać na samolot, a wtedy było już po treningach wolnych. Gdy doleciałem okazało się, że rama, która miała dolecieć z Japonii gdzieś zaginęła, a moja była trochę krzywa. Wspólnie z Pablo podjęliśmy decyzję, że nie będziemy ryzykować, a mój debiut w Moto2 nastąpi na Jerez." Cały wywiad można przeczytać tu - http://motogp.motosp.pl/news/7039/ekskl ... m-wargala/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 1, 2011 hip hip hura - może w końcu w odróżnieniu od szkopka jakiś Polak zacznie dojeżdzać i zbierać punkty. Wargala ma potencjał wiec trzymam za niego kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Kwiecień 1, 2011 Przyznam, że czytałem jego wywiad.....trochę jestem zaskoczony, jakim cudem On jeździ w Moto2. Tak naprawdę nic nie osiągnął, nic nie wygrał. Myślę, że się srogo zawiedziemy. Nie ma prawa osiągnąć cokolwiek! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Kwiecień 1, 2011 Franz - ale lepszych nie mamy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Kwiecień 1, 2011 Franz - ale lepszych nie mamy :( Myślisz? Nie wiem, bo tak do końca nie znam możliwości innych. Jeśli tak to.......no, ale skąd się mają wziąć???? Słyszałem jak jeden z komentatorów opisywał wrażenia Wargali z testów. Największe zrobił na nim wyprzedzający go w straszliwym tempie Marquez :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Kwiecień 1, 2011 Popatrz na tor Poznań. Nasi zawodnicy jeżdżą na nim od dziecka i co, i przyjechał Meklau i zrobił taki rekord toru, że... ech. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Kwiecień 2, 2011 Myślałem, ze jest żle, ale jest przepaść :!: :!: :!: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 3, 2011 No to Łukasz się pokazał, na drugim kółku rozstał się z motocyklem. A tak się chwalił, że na mokrym mu idzie lepiej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fadi 0 Napisano Kwiecień 4, 2011 Franz - ale lepszych nie mamy :( Po sobotnich wolnych treningach na Puławskiej ja bym lkrencika wystawiał ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 5, 2011 Krencik jest mistrzem prostej po suchym, poza tym japonckie maszyny go nie kręcą (tzn z japonckimi silnikami) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach