Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Wojciech

Czasy otwarcia zaworów

Polecane posty

Witam czy ktoś posiada takie dane jak czasy otwarcia zaworów i ustawienia rozrządu do Ducati 620 2002r. w manualu nie ma takich informacji.

Po za tym po rozgrzaniu silnika przy delikatnym ruszeniu manetką silnik gaśnie natomiast gdy się odkręci manetkę i u trzyma przez chwile w pozycji gdzie obroty wzrastają do 1300-1500 rpm jest wszystko ok od czego może być to zależne moto niedługo ma wizytę u mechanika wszystkie płyny eksploatacyjne filtry itp. przy okazji można by usunąć ten problem.

Czsy zaworowe? A do czego Ci ich wartosci? Zarówno czasy jak i wartości luzów zaworowych sa w kazdym manualu. Moze patrzysz do owners manual?

W kwestii utrzymywania obrotów i gasniecia zacząć należy od serwisu i regulacji układu wtryskowego.

zgadza się patrzyłem w owners manual, też tak myślałem żeby zacząć od wtrysków lecz mechanik powiedziałem że na początek trzeba ustawić zawory

Twój mechanik ma rację. Zacząć należy od pomiaru i ewentualnej korekcji luzów zaworowych. Myślę że niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę wartościami luzów. Jeśli Twój mechanik ma doświadczenie w regulacjach desmodromicznych głowic ducati to i ma z pewnością dane do ich prawidłowych ustawień.

P.S. nadal nie wiem po co czasy zaworowe potrzebne Ci są.

Kocham to: użytkownik mieszka w mieście TK, jak najbardziej można podpowiedzieć do kogo podjechać aby rozwiązać problem... Czy ktoś weryfikuje dopisujących się forumowiczów?

Twój mechanik ma rację. Zacząć należy od pomiaru i ewentualnej korekcji luzów zaworowych. Myślę że niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę wartościami luzów. Jeśli Twój mechanik ma doświadczenie w regulacjach desmodromicznych głowic ducati to i ma z pewnością dane do ich prawidłowych ustawień.

P.S. nadal nie wiem po co czasy zaworowe potrzebne Ci są.

Raczej takich danych nie posiada, ja natomiast nie zagłębiam się po co dlaczego wiedzy mechanicznej tylko teoretycznie, a chciałbym zrobić wszystko tak żeby w sezonie jeździć i nie robić remontu silnika, ustawienia nie są w astronomicznych pieniądzach więc warto w nie zainwestować, wiadomo jak to mechanicy każdy ma swoje zdanie dlatego może pójdźmy inną drogą czy ktoś w Kielcach zna mechanika co posiada dane i kilka sztuk ducati naprawiał, ustawiał itp.

PS: zaktualizowałem miejsce pochodzenia/zamieszkania ;)

wsadź moto na lawetkę i zawieź do sękocina pod wwa - chlopaki szybko i sprawnie działają. ja własnie dzis odebralem swoje moto :D

czy ktoś w Kielcach zna mechanika co posiada dane i kilka sztuk ducati naprawiał, ustawiał itp.

Najbliżej będziesz miał do Krakowa...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.