Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
mioo

czujnik cisnienia oleju

Polecane posty

witam. ostatnio podczas kontrolnego latania po zimie zauważyłem, że z pod czujnika lekko kapie olej, niestety obawiam się, że trzeba go wymienić.

we Wrocławiu mają taki bajzel w serwisie, że sami potrafią określić czy jest ta część, babka mi zaczęła czytać numery które nie mają nic wspólnego z tym co znalazłem na swoim, co więcej nie są w stanie sprawdzić dostępności i ceny bo zmieniają program czy cos....

po telefonie do poznania dowiedziałem się od serwisanta, że mają, bo wszystkie ducati mają taki sam czujnik (co zbiło mnie z tropu, jako ze baba we wrocławiu podala mi 3 rożnie numery). na moim jest cecha bita:

3-98-539.019.1A-P

czy to prawda ? i gdzie najtaniej można taką część dostać. niestety na allegro w dcati na części czujniki sprzedawane są razem z silnikiem.

może ktoś pomoże, rozjaśni temat ?

Czujnik ciśnienia opel corsa w najbliższym motoryzacyjnym. Pozdro ;)

jutro śmigam sprawdzić. jak nie to zostaje serwis 120 poznań i 100 wawa

Tylko zabierz ze sobą swojego oryginała na "przypasowanie" .Długość i skok gwintu , mogą być małe różnice w ciśnieniach roboczych ale to bez większego znaczenia (jest chyba czulszy niż w Ducati). Poza tym wtyczka powinna idealnie "siąść". Tą wiedzę "nabyłem" jakiś czas temu będąc w potrzebie od naszego GURU Theo!! ;)

Czujniki samochodowe mają inne ciśnienie minimalne, wyłączenia kontrolki.

Motocyklowe przeważnie 0,1MPa,

Samochodowe przeważnie 0,3MPa.

Tak więc powodzenia w szukaniu, po za tym prędzej dopasujesz czujnik ciśnienia oleju od Fiat Cinquecento lub Seicento :lol:

znalazłem takie ustrojstwo

1-99-5394019.1A-P=0.75-1.05-bar od M620 w miarę dobrej kasie. ktoś wie czy będzie pasowało ? niestety parts manual do 600 nie udało mi się znaleźć... nie wiem ile w tym prawdy co powiedział serwisant z karkowa, że czujniki są uniwersalne

informację dla tych z podobnym problemem.

1. czujnik od corsy ma nieco inny gwint

2. czujnik od 620 o numerze 1-99-5394019.1A-P=0.75-1.05-bar pasuje i działa

Jesli ktoś by szukał czujnik do Monstera 600 2001 o numerach 539.4.030.1A to udało mi się dobrać idealny od rodziny chevroletów np. AVEO o num. 90336039. Jest to czujnik firmy FACET(made in Italia) num kat. 7.0069. Pasuje wszystko idealnie, ciśnienie, skok gwintu, wysokość, wtyczka. No i cena pasuje 27 pln :D

Które samochodowe zamienniki będą również pasować do mojego Monstera?

Wiem, że tak nieładnie,ale podbiję wątek. Sprawa jest dosyć istotna, bo motor stoi już u mechanika, długo tam nie postoi, a fajnie by było załatwić wszystko za jednym razem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.