mioo 2 Napisano Marzec 16, 2011 witam. ostatnio podczas kontrolnego latania po zimie zauważyłem, że z pod czujnika lekko kapie olej, niestety obawiam się, że trzeba go wymienić. we Wrocławiu mają taki bajzel w serwisie, że sami potrafią określić czy jest ta część, babka mi zaczęła czytać numery które nie mają nic wspólnego z tym co znalazłem na swoim, co więcej nie są w stanie sprawdzić dostępności i ceny bo zmieniają program czy cos.... po telefonie do poznania dowiedziałem się od serwisanta, że mają, bo wszystkie ducati mają taki sam czujnik (co zbiło mnie z tropu, jako ze baba we wrocławiu podala mi 3 rożnie numery). na moim jest cecha bita: 3-98-539.019.1A-P czy to prawda ? i gdzie najtaniej można taką część dostać. niestety na allegro w dcati na części czujniki sprzedawane są razem z silnikiem. może ktoś pomoże, rozjaśni temat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 16, 2011 Ściągnij sobie Parts manual i zobacz jaki masz numer tej części: http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp A nowy zakupisz u motomaniax.pl, dzwoń do Darka. Albo w Ducati Poznań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 16, 2011 Czujnik ciśnienia opel corsa w najbliższym motoryzacyjnym. Pozdro ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 16, 2011 748Duc napisał: Czujnik ciśnienia opel corsa w najbliższym motoryzacyjnym. Pozdro ;) jutro śmigam sprawdzić. jak nie to zostaje serwis 120 poznań i 100 wawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 16, 2011 Tylko zabierz ze sobą swojego oryginała na "przypasowanie" .Długość i skok gwintu , mogą być małe różnice w ciśnieniach roboczych ale to bez większego znaczenia (jest chyba czulszy niż w Ducati). Poza tym wtyczka powinna idealnie "siąść". Tą wiedzę "nabyłem" jakiś czas temu będąc w potrzebie od naszego GURU Theo!! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 16, 2011 dam jutro znać jak to wygląda, jeszcze raz dzięki za podpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Marzec 18, 2011 Czujniki samochodowe mają inne ciśnienie minimalne, wyłączenia kontrolki. Motocyklowe przeważnie 0,1MPa, Samochodowe przeważnie 0,3MPa. Tak więc powodzenia w szukaniu, po za tym prędzej dopasujesz czujnik ciśnienia oleju od Fiat Cinquecento lub Seicento :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 19, 2011 znalazłem takie ustrojstwo 1-99-5394019.1A-P=0.75-1.05-bar od M620 w miarę dobrej kasie. ktoś wie czy będzie pasowało ? niestety parts manual do 600 nie udało mi się znaleźć... nie wiem ile w tym prawdy co powiedział serwisant z karkowa, że czujniki są uniwersalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Marzec 20, 2011 539.4.030.1A - tak wynika z manuala z 2001 roku. Co prawda po 2001 roku ale jeszcze są manuale części i instrukcje obsługi : http://ducati.com/services/maintenance/index.do Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 21, 2011 mioo napisał: niestety parts manual do 600 nie udało mi się znaleźć... jest na tej stronie co ci podałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Marzec 28, 2011 informację dla tych z podobnym problemem. 1. czujnik od corsy ma nieco inny gwint 2. czujnik od 620 o numerze 1-99-5394019.1A-P=0.75-1.05-bar pasuje i działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grodzish 0 Napisano Marzec 28, 2011 Jesli ktoś by szukał czujnik do Monstera 600 2001 o numerach 539.4.030.1A to udało mi się dobrać idealny od rodziny chevroletów np. AVEO o num. 90336039. Jest to czujnik firmy FACET(made in Italia) num kat. 7.0069. Pasuje wszystko idealnie, ciśnienie, skok gwintu, wysokość, wtyczka. No i cena pasuje 27 pln :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagoda 0 Napisano Październik 11, 2011 Które samochodowe zamienniki będą również pasować do mojego Monstera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagoda 0 Napisano Październik 15, 2011 Wiem, że tak nieładnie,ale podbiję wątek. Sprawa jest dosyć istotna, bo motor stoi już u mechanika, długo tam nie postoi, a fajnie by było załatwić wszystko za jednym razem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Październik 15, 2011 Ten o którym pisał gridzish Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach