klekot999 29 Napisano Marzec 22, 2011 Oto najnowszy nabytek Desmostodoły... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 22, 2011 Mam jeszcze parę zdjęć, ale lepiej poczakam na ładną pogodę, to może filmik??? Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 22, 2011 Dawaj wszystko ;-] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 23, 2011 Rozkaz Padre :D ... Motocykl jest zadbany,oponki nówki z cyckami, odpalił od pierwszego zająknięcia. Fajna śmiganka, jednak chętnych na kupno takowego ostrzegam, że ciężko znaleźć we właściwie utrzymanej kondycji, na dodatek są drogie, drogie w utrzymaniu, no i niestety raczej dla mechaników starej daty, tzn dla takich co absolutnie wszystko potrafią zrobić... Wklejam resztę zdjęć, m.in. te z USA... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Marzec 23, 2011 Fajna maszyna :) Typowy klasyk, coś takiegi wyszukać w pieknym stanie pewnie graniczy z cudem :) W sumie dla ozdoby chciałbym mieć jakiś egzemplarz klasyka w garażu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Marzec 23, 2011 Oj odwiedzę motostodołę, oj tak. :mrgreen: Najlepsze jest to, że Rychu mówił, że odpalił Dramata niechcący. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 23, 2011 OOOOO W MORDĘ!!!! :shock: GRATULUJĘ zakupu!!! :) W końcu jakieś wałkowe ducati na forum! ...jak teraz mam się pozbyć uczucia zazdrości??!! :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 23, 2011 Mmmm, wałki królewskie miodzio :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 23, 2011 To się nazywa motocykl :o :D ...tylko ten utajony tygrys ;) Klasa !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Marzec 23, 2011 Ale zakup :shock: Gratulacje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 23, 2011 padam na kolana i biję czołem o podłogę - mam nadzieje ze zobaczymy go na meetingu na zywo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 23, 2011 Przyczajony tygrys- tak ma być :lol: ... Darmah to bodajże nazwa tygryska z włoskiej bajki, który ratuje dzieci czy ćuś ( ?)... Brakuje mi jednak klekotu suchego sprzęgła...no ale wtedy tak właśnie było... To 2 znany mi L-2 na wałkach królewskich w Polsce, pierwszy (900SS) jest w KrK u Maćka...co do oglądania, to jeszcze niewiadomo, czas pokaże... Dodam, że w Desmostodole, jest już sporo klasycznych motocykli: Paso LTD, 6 cyl-CBX- 2 szt, 6-cyl KZ 1300- 2 szt, CB750 KO, H2- 2szt., H1- 1 szt (nie na chodzie- zatarty),Suzuki Katana 1100, Yamaha Seca Turbo, Yamaha XS1- 650, Laverda RGS 1000, Moto guzzi 1100Sport( brak sprawnego kompa), BMW R90S, BMW R 90/6, BMW Mała cegła-K750, Triumph Tiger, BSA Lithning, Norton Commando ( czeka na odpalanie), Awo, Junak, pierwszy Goldwing, WSK, WFM, Jawa, CZ, MZ- Jaskółka, itp... Pozdr. Janek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RuBBeN 0 Napisano Marzec 23, 2011 Piękna cegiełka - POGRATULOWAĆ 8-) A może by tak wystawić w osobnym wątku same cukiereczki Motostodoły, przeciez troszkę ich Rysiek ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 23, 2011 Może i kiedyś się tak zrobi, ale trzeba to sukcesywne posegregować, porobić zdjęcia i opisy, duuużo z tym zachodu... aha jest jeszcze klasyczny Boss Hoss 5,7 :lol: znaczy kulimaga jak ta lala....ale jeszcze nie gotowy Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wilu 0 Napisano Marzec 23, 2011 5,7 to jest ta wersja Damska :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 23, 2011 Damska jest 6 cylindry 4,1 :mrgreen: ... ta 8- litrowa ma wspomagania, klime, automatyczne naprowadzanie, tempomat, gps, esp, hwd, alkazet, picipolo itp... :lol: , dla kochajacych inaczej znaczy :mrgreen: :lol: 5,7 to surówa... żeby nie było, i tak mnie się nie podobuje ,wg mnie zaprzeczenie sprawności i lekkości motocykla... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Marzec 24, 2011 Darmah piękny egzemplarz! gratulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 24, 2011 Fajny!! a ROZRZĄD SE UMIESZ WYREGULOWAĆ?? Jak nie to podjade... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 25, 2011 748 Duc, proszę Cię.... :crazy: Modlę się teraz o ładną pogodę... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Marzec 25, 2011 pojazd chyba nawet od mojej Parówki brzydszy:) chociaż moja to brzydal:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 25, 2011 Dodam, że w Desmostodole, jest już sporo klasycznych motocykli: Paso LTD, 6 cyl-CBX- 2 szt, 6-cyl KZ 1300- 2 szt, CB750 KO, H2- 2szt., H1- 1 szt (nie na chodzie- zatarty),Suzuki Katana 1100, Yamaha Seca Turbo, Yamaha XS1- 650, Laverda RGS 1000, Moto guzzi 1100Sport( brak sprawnego kompa), BMW R90S, BMW R 90/6, BMW Mała cegła-K750, Triumph Tiger, BSA Lithning, Norton Commando ( czeka na odpalanie), Awo, Junak, pierwszy Goldwing, WSK, WFM, Jawa, CZ, MZ- Jaskółka, itp... Pozdr. Janek. :shock: :shock: :shock: ...powiem tyle, nie wiedziałem wcześniej nic o Twojej kolekcji i troszkę mnie zamurowało... np. nie wiedziałem że jest w Polsce jakakolwiek Laverda RGS (jeden z moich ulubionych motocykli "ever" - piękne wzornictwo i ciekawe rozwiązania różnych "detali") albo KZ1300 ???? !!! :shock: Imponująca kolekcja!! :) Nawet moja kolekcja w skali 1:12 wypada blado przy Twojej w 1:1 !! :) Mógłbyś otworzyć legalne muzeum motocykli!! Chętnie bym wtedy zajechał do Łomży, pooglądał! :) ... Może kiedyś? Pogratulować!! :) P.S. A tą Laverdę masz z kuferkami? Miała takie elegancko dopasowane... :) RGS to było takie prawdziwe, klasyczne GT - sportowy, a turystyk :) ...trochę jak R100RS tylko piękniejsze! :) PZDR. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Marzec 25, 2011 Wyręczę troszkę Klekoczącego Dżona najn najn najn. RGS jest bez kuferków, ale robi wrażenie nieziemskie. KZ1300 też jest fajocho, bo są dwie sztunie, w tym ta starsza z małą michą olejową jeszcze (kto zna, to wie o co chodzi). No generalnie jest się do czego przytulić w garażyku. Namawiam chłopaków, żeby zakupili jeszcze ładnego Pantaha, Moto Morini 3 1/2 no i Benelli sei by się przydało. No i muszę niedługo Darmaha, sprzęt ze snów młodości zobaczyć. A Jaśko to wiem, co ma na oku i też fajne te Ducati, co go nie ma nikt, a nie powiem jakie bo nie chcę zapeszyć. Gaaazzzzzzuuuuuuu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Marzec 25, 2011 MH 900?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 25, 2011 ...ten internet to jest jednak fajna sprawa (choć trochę to straszne) :) Już sobie oblukałem tą Twoją RGS :) ... na picasie :) Ładna, czerwona ...i w ogóle fajne zdjęcia :) Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 25, 2011 Na MH jestem za cienki.... Kolekcja oczywiście Ryśka nie moja... nie ma sprawy, jak kto chce się przejechać pooglądać, daleko trochę, ale ma to swoje zalety...Hasło: Desmostodoła- Ducati i wiadomo kto zacz... Tylko wcześniej trza zadzwonić do mnie lub do Ryśka....telefon podam na priva... Pozdr. J-999 P.S. Większość z tych motocykli była odpalana, testowana przeze mnie, czasami miałem pietra przy tym, np. H-2 dałem gazu na nierównościach szutrówki wpadł w straszne shimmi, ale przewidując zachowanie mocno wcześniej się sprężyłem, jak dojechałem na miejsce, dziwiłem się co to za dziwne stuki dochodziły z dołu... z Rychem obejrzelim, a to "tylko" rama była pęknięta pod silnikiem, na szczęście motocykl jeszcze się nie rozdwoił :mrgreen: ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach