Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Rufus

zaworek iglicowy do monstera 600

Polecane posty

Koledzy, pomóżcie! w oleju miałem jakieś 0,5 litra benzyny, winny okazał się przepuszczający zaworek iglicowy w gaźniku. Niestety mam problem ze zdobyciem takiego zaworka, oryginał to koszt ponad 200 zł (w komplecie z gniazdem i pływakiem) i ok 14 dni czekania a w pełni sezonu to wieczność! Zamienniki do innych moto to koszt paru, parunastu złotych, orientujecie się może koledzy czy taki zaworek pasuje z jakiegoś innego moto? może któryś w was już to przerabiał i zna jakieś inne wyjście niż zamawianie oryginału?

miło by było mu zapodać taki zestaw dysz dynojet-a, nie powiem że nie :D ale na razie d... zbita bo w zestawie dynojet-a nie ma zaworków iglicowych (o które mi chodzi) a jedynie iglica, no i dysze oczywiście

Sorrki w takim razie. Nie przyglądałem się zestawowi, a z oczywistej oczywistości wydawało mi się, że zawiera je zestaw.

Montowałem kilka zestawów i w zależności od typu zawierał Dysze, sprężyny, iglice, oraz inne dodatki.

Stage 1, Stage 2, Stage 3. (Ducati ma tylko 2 pierwsze)

A zestaw dobiera się w zależności od przeróbek i potrzeb.

więcej na:

http://www.dynojet.com/jetkits/motorcycle/ducati.aspx

monster 600 ma gaźniki Mikuni. Zamówiłem z larssona zaworek iglicowy do Mikuni typ 4 bo z fotki jest niemal identyczny z tym oryginalnym który mam zjechany, jutro lub pojutrze sie okaze czy pasi

Osobiście polecam wymieniać od razu oba zaworki - pełna regeneracja gaźników.

Ku mojej uciesze okazało się że zaworki iglicowe Mikuni typ 4 pasują do gaźników w monsterze :D można zamówić np w larssonie, wychodzi dużo szybciej i duuużo taniej niż oryginalne ducati, taka rada gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.