Sundays 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Jako, że to mój pierwszy post to chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich forowiczów : ) Mam okazję kupić Monstera 620 - moje odwieczne marzenie - i mam konkretną sztukę na oku, dlatego pytam Was, koledzy i koleżanki: Co sprawdzić, na co patrzeć, na co uważać jak słuchać Ducati 620ie by wyłapać ewentualną minę? To mój pierwszy motocykl więc wyobrażacie sobie moją niewiedzę ;p A może jest ktoś z Wrocławia, kto mógłby za pół litra ;d pomóc w oględzinach i wydać werdykt? : ) Dzięki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Cześć Sundays! Do powitań służy oddzielny dział - Powitalnia - znajdziesz go bez trudu. Co do oględzin, zasada jest taka, że robisz ją tylko z mechanikiem. W Ducati Wrocław bez problemu umówisz się na taką usługę. Zadzwoń pod numer 517 455 419 a Pani Kasia wszystko Ci wyjaśni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Z tego co pamiętam było kilka tematów poświęconych ... na co zwrócić uwagę. Powiedz do jakiej kwoty i jakiego rocznika poszukujesz ? Może ktoś z forum ma sztukę godną polecenia. Dodam tylko że warto zabrać ze Sobą mechanika obeznanego z Ducati. Przede wszystkim trzeba zwracać uwagę na: - rama - układ jezdny - silnik resztę można dopracować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzikiBobr 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Sundays, Zastanów się nad tym egzemplarzem: http://allegro.pl/ducati-monster-620-i- ... 19353.html Cena jest bardzo dobra - fajne wydechy i jakieś dodatki carbonowe. Weź pod uwagę, że jeśli kupisz innego Monstera za około 10 tys, conajmniej 1 tys będziesz musiał zostawić w serwisie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sundays 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Dokładnie tego monstera jade dzisiaj brać : ) Dzięki wielkie za porady, dzwoniłem do Ducati ale troszkę drogo zaśpiewali.. Sam z kolegą na niego popatrze ale jestem zdecydowany.. O ile w kaskach się orientuje, o tyle jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o kurtki i rękawice.. W skórze będzie mega gorąco latem? Tekstylia mi się nie podobają.. ;p I jakie rękawice są dobre? Muszę się wiele nauczyć jeszcze.. :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Lepiej wydać kilkaset PLN za oględziny niż umoczyć 12000PLN :mrgreen: Kombinezon skórzany na lato super - trzeba pamiętać o tym że są przynajmniej 3 rodzaje wentylacji - minimalna, średnia i maksymalna. Ten ostatni na lato super z tym że na chłodne dni tylko z przeciw-deszczówką na. A tekstylne są dobre na enduro lub pełne turystyki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 10, 2011 Jako, że to mój pierwszy post to chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich forowiczów : ) Mam okazję kupić Monstera 620 - moje odwieczne marzenie - i mam konkretną sztukę na oku, dlatego pytam Was, koledzy i koleżanki: Co sprawdzić, na co patrzeć, na co uważać jak słuchać Ducati 620ie by wyłapać ewentualną minę? To mój pierwszy motocykl więc wyobrażacie sobie moją niewiedzę ;p A może jest ktoś z Wrocławia, kto mógłby za pół litra ;d pomóc w oględzinach i wydać werdykt? : ) Dzięki ! viewtopic.php?f=108&t=3690 A dzień dobry to w powitalni :twisted: Nie mniej jednak witaj, powyżej link ku zgłębieniu tematu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sundays 0 Napisano Kwiecień 12, 2011 Motocykl kupiony, teraz kompletuje do niego wszystko.. Czy te lusterka będą do niego pasować? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Motorcycle-Mirrors-Ducati-Monster-620-695-696-800-S2R-/180545056593?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item2a0952ef51 Pod względem technicznym oczywiście - montażu - nie estetycznym :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Kwiecień 12, 2011 Przeca jest napisane 620... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 13, 2011 Motocykl kupiony, teraz kompletuje do niego wszystko.. Czy te lusterka będą do niego pasować? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Motorcycle-Mirrors-Ducati-Monster-620-695-696-800-S2R-/180545056593?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item2a0952ef51 Pod względem technicznym oczywiście - montażu - nie estetycznym :P Niestety będą ! :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 14, 2011 stety będą - bierz je bo są fajne :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech 0 Napisano Kwiecień 14, 2011 Dobre są zawsze coś oryginalnego :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sundays 0 Napisano Kwiecień 26, 2011 Jestem w trakcie serwisu i wymiany filtrów, płynów i tak myślę - co ja mam lać do skrzyni? Ten sam olej, co do silnika? (zalecany Shell) czy coś specjalnego? Pytanie z serii głupich i oczywistych, ale dla mnie wielka niewiadoma :P Dzięki za pomoc ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Kwiecień 26, 2011 Lejac olej do silnika zalewasz rowniez skrzynie i sprzeglo. Kumasz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sundays 0 Napisano Kwiecień 26, 2011 W ten sposób. rozumiem ; ). Zmyliło mnie to, że po prawej stronie w okienku mam dużo płynu, a po lewej minimalną ilość na samym dnie. Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sundays 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 Przepraszam, ze tak jeden pod drugim, ale zastanawiam się, czym zalać moto. Shellem z manuala czy może czymś innym? Widziałem parę pytań na forum o poszczególne oleje i shell został określony jako "akceptowalny" więc dlatego pytam - jaki jest chociaż "dobry"? Juz wole zainwestować raz a dobrze : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Kwiecień 28, 2011 Ja leje shella zgodnie ze specyfikacja fabryczna. Ale może niech się specjaliści wypowiedzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 28, 2011 Sunday niedzielny kierowco o oleju było juz conamniej kilka wątków, dopisuj swoje pytania do wątków które juz istnieją, co by był porządny pier.olnik, a nie rozpi.eprzony pier.olnik :wtf: I użyj czasem opcji szukaj. bez odbioru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 29, 2011 Shell lub Agip. Do chłodzonych powietrzem 15W50, raczej półsyntetyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach