MiniD 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Witam. Sprzęgło antyhopingowe to takie ustrojstwo które pozwala na lekkie rozłączanie i poślizg ... w sumie to mi się nie chce tłumaczyć :) Ulica to nie to tor, ale czasem jeżdżąc od ronda do ronda, przy redukcji zamiatałem tyłem albo podskakiwał mi tył. Powiedziałem dosyć i skontaktowałem się z Motomaniax.pl Wybrałem NGR a Motomaniax mi je sprowadził i sprzedał. Po zamontowaniu i pierwszym odpaleniu, jest ciszej. Tarczki spasowane na ~0.1 mm z koszem. Po pierwszym przejeździe pojawił się już luz, nie wiem czy tak ma być, będę obserwował. Nie zaobserwowałem lżejszej pracy na dźwigni sprzęgła (mam oryginalny tłoczek). Przy redukcjach (ostrych) duża stabilność tyłu :) Jeszcze tylko sexowna pokrywka i będzie mniodzio. [bBvideo 425,350:3ka9dysc] [/bBvideo] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fadi 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Prezentuje się pięknie... A zdradzisz koszta takiego zabiegu? Pozdro! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Fajne.Graty! Niezły rodzynek. Do desmoqattro - rewelacja ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 6, 2011 Miałem to sprzęgło w łapach i według mnie nie powinno, ale czy w praktyce oddaje w klamkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiniD 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Przejazd testowy był krótki, ale pierwsze wrażenia są takie, że sprzęgło pracuje tak jak fabryka (dla mnie ok). Może skuszę się na akcesoryjny tłoczek. Tu mogę dodać, że mam w sobie organiczny quickshifter i często zmieniam biegi bez udziału sprzęgła (oczywista tylko w górę). Co do ceny to ~2500 PLN (za sprzęgło), a szczegóły u Motamaniaxów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Fajnie ze piszesz o NGR. Sam sie szykuje na to sprzęgiełko tylko pierw wykończe obecne. Ciekaw jestem dalszych relacji ale wygląda na to ze wszysto "gra i buczy" .. Wymieniałeś w secie razem z nowymi tarczami czy zostawiałeś stare? śledze wątek. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiniD 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Założyłem nowy zestaw tarczek ALU (Duc oem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 to ja mam organiczne sprzęgło antyhop w prawym nadgarstku ;) PS: czyli suma sumarum taki zabieg w jakich kosztach można zamknąć z wymianą tarczek robocizną itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiniD 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Tarczki kupiłem dawno temu okazyjnie za ~400. Cenę za sprzęgło masz podaną, a w serwisie pytaj o robociznę. Pewnie się narażę ale zrobiłem to sobie sam, ale nie polecam. Jak nie macie dobrych narzędzi i specjalnych to zapomnijcie. Ja będę się teraz zastanawiał czy taki czy inny dźwięk jest prawidłowy itp. Więc podsumowując moje kalkulacje nie są rynkowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 podziwiam Cie za własnoręczna wymiane sprzegła bez narzedzi :D Sam tez to kiedyś zrobiłem - nawet sam uspawalem klucz ale mi zaginął wiec tym razem chamy i prostaki z motomaniax.pl podały mi pomocną dłoń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiniD 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Ja nie napisałem, że nie mam 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach