urboss 0 Napisano Kwiecień 25, 2011 Interesują mnie modele 695, 696. Wcześniejsze też są fajne ale w ich przypadku trudno uwierzyć w taki przebieg. Może być po lekkich przejściach (niezagrażających bezpieczeństwu dalszego użytkowania) ale wszystko musi być jasno z góry powiedziane a nie być wykrywane przez mechaników w serwisie, do którego będę chciał się udać przed zakupem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 25, 2011 Ej Ziomal - a tutaj zajrzeć nie łaska ? http://forum.docpoland.com/viewforum.php?f=158 Ty kulturalnie - to i odzew będzie kulturalny ;) :D Po tonie Twojego "wejścia" odniosłem wrażenie, że do sklepu wszedłeś... :o "Interesują mnie... Może być po lekkich przejściach....wszystko musi być ...." To nie supermarket. :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Kwiecień 25, 2011 Wcześniejsze też są fajne, ale w ich przypadku trudno uwierzyć w taki przebieg. Jaki popyt taka podaż. Czy naprawdę przebieg > 20.000 jest taki straszny ? Nawet jak na 3 letni motocykl to ciut mało, w szczególności jeśli jest sprowadzany 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 25, 2011 20 tyś to ja w jeden sezon potrafiłem zrobić :lol: No chyba że ktoś z myślą o natychmiastowej odsprzedaży kupuje to wówczas może rzeczywiście przebieg jest sprawą priorytetową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
urboss 0 Napisano Kwiecień 25, 2011 Czy naprawdę przebieg > 20.000 jest taki straszny ? Jeżeli właściciel dbał o motocykl i pojawiał się regularnie na wizytach w dobrym serwisie to nie. No chyba że ktoś z myślą o natychmiastowej odsprzedaży kupuje to wówczas może rzeczywiście przebieg jest sprawą priorytetową. Kupuję z myślą od długim używaniu i dlatego stan silnika jest dla mnie ważny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 25, 2011 Kupuję z myślą od długim używaniu i dlatego stan silnika jest dla mnie ważny. Stanu silnika nie określa się po przebiegu... ani roczniku motocykla. Ale chyba w Polsce to normalne - rocznik, przebieg i cena a nie faktyczny stan techniczny. Korbę można ukręcić i w 500km, pierwszego dnia po zakupie salonowej nówki, zależy od chęci właściciela :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 25, 2011 kolego moja ma trochę więcej niż 20 000 i nic a nic się nie dzieje... poza tym polecam zakup od forumowicza-klubowicza, w ręcz wyznawcy Ducati, bo kupisz od handlarza, a ten to Ci na ściemnia... A dla nas Ducati to nie omal religia... :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach