Krawieck 0 Napisano Lipiec 15, 2011 Zmieniłem na wyższą i... prawy nadgarstek nadal boli To chyba jednak kwestia przyzwyczajenia Teraz mam problem z kanapą,<font color='red'>[desmo]</font> mi się zsuwa Jakieś propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Lipiec 15, 2011 Teraz mam problem z kanapą,[desmo] mi się zsuwaJakieś propozycje? Widzę trzy możliwości: 1)Zmienić kanapę 2)Zmienić motocykl 3)Zmienić du... :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jaski_sm 0 Napisano Lipiec 16, 2011 Wydaje mi się, że Monster 796 ma bardziej płaską kanapę, wygodniej mi się siedziało. Ale może to złudne wrażenie, no i nie wiem, czy dałoby się po prostu zamienić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 17, 2011 Zmieniłem na wyższą i...prawy nadgarstek nadal boli To chyba jednak kwestia przyzwyczajenia Teraz mam problem z kanapą,[desmo] mi się zsuwa Jakieś propozycje? Jeździć w skórzanych spodniach lub takich z odpowiednim podszyciem pod tyłkiem. Niestety taki urok 696, po za tym mężczyźni muszą uważać przy hamowaniu :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cymmer 0 Napisano Lipiec 18, 2011 Zmieniłem na wyższą i...prawy nadgarstek nadal boli To chyba jednak kwestia przyzwyczajenia Teraz mam problem z kanapą,[desmo] mi się zsuwa Jakieś propozycje? A może po prostu tym nadgarstkiem w coś walnąłeś ? I tylko lekarz pomoże ? ;) Co do kanapy , to może ktoś przesmarował tawotem ? Sorki, mam dziś świetny nastrój 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Jeśli chodzi o nadgarstek polecam rękawiczki z usztywnieniem w nadgarstku - nie ma problemu z bólem nadgarstków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Sierpień 16, 2011 Nowa kierownica zamontowana. Zdjęcia "na szybko" więc przepraszam za jakość :oops: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 16, 2011 A jak wrażenia z jazdy z nową kierownicą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Sierpień 16, 2011 pewnie ból nadgarstków uniemożliwia pisanie:) co do bólu nadgarstkóe polecam Sport Classica, pozycja na śledzia na samych nadgarstkach a do tego dziury w drodze miód!:) więc nie wymiękajcie! na Monsterze pozycja jak na kanapie u babci! po 3 latach mogę powiedziec że daję radę na Parówce:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Sierpień 16, 2011 A jak wrażenia z jazdy z nową kierownicą ? Żałuję tylko,że tak długo czekałem. Zdecydowanie wygodniej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Sierpień 16, 2011 pewnie ból nadgarstków uniemożliwia pisanie:)co do bólu nadgarstkóe polecam Sport Classica, pozycja na śledzia na samych nadgarstkach a do tego dziury w drodze miód!:) więc nie wymiękajcie! na Monsterze pozycja jak na kanapie u babci! po 3 latach mogę powiedziec że daję radę na Parówce:) :lol: :lol: :D ;) Nie ma nic lepszego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dydko 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Witam serdecznie wszystkich Piszę w temacie ponieważ poszukuję oryginalnej kierownicy do 696 ,chętnie kupie oryginał od kogoś kto założył tuningową . Pozdrawiam Dydko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Witam serdecznie wszystkich Piszę w temacie ponieważ poszukuję oryginalnej kierownicy do 696 ,chętnie kupie oryginał od kogoś kto założył tuningową . Pozdrawiam Dydko Witam -> Tutaj Uzupełnij miejscowość w profilu. Mamy też dział "Kupię" Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiltenberg 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Mam oryginał z 796. jeśli jest taka sama jak w 696 to służę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krawieck 0 Napisano Sierpień 20, 2011 Ja ci moge moją opchnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krawieck 0 Napisano Sierpień 20, 2011 A co do kanapy,to na necie znalazłem taką żelową, turystyczną do 696 ale... 8 stów... troche dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzykaty 0 Napisano Styczeń 25, 2014 Witam wszystkich Postanowiłem podłączyć się do starego postu ponieważ jego tytuł najbardziej odpowiada tematowi jaki chcę poruszyć. Mam pytania do tych którzy próbowali wymienić lub wymienili kierownice w Monsterze 696. 1-Czy da się zamocować bez przeróbek przewodów itd. itp. kierownicę Rizony MA010 na podstawach AZ403 (6cm wysokości) zamiast AZ402 (4cm wysokości)? Czy nie okaże się, że jakieś kabelki lub przewody są zbyt krótkie? 2-Czy z kierownicą zamocowaną na wyższych podstawach są problemy przy maksymalnym skręcie? Czy jakieś elementy na kierownicy nie obijają się o bak? 3-Czy kierownica zamocowana na podstawach 4cm jest wyżej położona od fabrycznej? Fabryczne mocowanie Ducati standardowej kierownicy (22mm) ma 6cm (zmierzyłem). 4-Cy jest inna kierownica Rizomy (np. MA001, MA005 lub inna) którą można bez problemów i przeróbek zainstalować do 696 i która nie będzie stwarzać problemów podczas eksploatacji (np. obijać się o bak)? Zwracam uwagę, że np kierownica MA001 jest krótsza od MA010 i nie jestem pewien czy wszystkie elementy wyposażenia zmieszczą się na kierownicy. Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi wynikające z waszych doświadczeń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 26, 2014 1. Nie 2. Tak 3. Nie wiem 4. Chyba nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzykaty 0 Napisano Styczeń 26, 2014 1. Nie 2. Tak 3. Nie wiem 4. Chyba nie. Dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie dlaczego nie da się zamocować kierownicy MA010 na wyższych podstawach (6cm) bez problemów z kablami i przewodami a da się zainstalować handbar riser (dodatkowe 3cm) do fabrycznej kierownicy bez takich problemów ? Tak przynajmniej piszą w necie Ci co wymieniali. Może kierownica MA010 na podstawach 4cm jest wyższa niż standardowa co pozwala na bardziej wyprostowaną pozycję podczas jazdy. Czy jest ktoś kto wie, ktokolwiek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach