Fifi 0 Napisano Maj 11, 2011 Witam używał ktoś torby tego typu? Chciałbym wiedzieć jak się sprawdzają w długiej trasie. Czy mogę być pewny że mi się nie będą przesuwać i w ogóle żeby zdały swoją rolę. http://www.moto-akcesoria.pl/zestaw-tor ... -gp,p,2015 Zastanawiam się również za stelażami Givi ale jakoś nie trafiłem nigdzie takowych dostępnych do 620. W razie co da się dorobić takie na wzór tych oryginalnych? Robiłem już coś takiego przy tylnym bagażniku w HD Road Kingu. Poproszę o wszystkie informacje oraz jakieś rady, jak przygotować sie na dłuższą trasę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 12, 2011 ja na swoim 748 uzywam toreb firmy oxford laptop sie miesci, sa na prawde pojemne, do 220 moto jest stabilne, powyzej zaczyna rzucać polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 12, 2011 Możesz wrzucić jakieś zdjęcia?;) Fakt inny typ moto ale chciałbym zobaczyć jak się prezentują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 12, 2011 zdjecia toreb czy toreb na moto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 12, 2011 Na moto ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 12, 2011 nie mam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 12, 2011 Damn it!:P Poczekam jeszcze na inne wypowiedzi ;) może ktoś zabierze głos^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Maj 12, 2011 Pół świata z takimi jeździ, a Ty się zastanawiasz? :) Oczywiście, że kufry lepsze, stabilniejsze, pewniejsze, nie przemakają i łatwiej je odczepić... ale to zależy na jaką trasę ich potrzebujesz i jak często będziesz używał. Ja mam trochę mniejsze, tez tej firmy. Na dorobionym, specjalnym stelażu spisały się dobrze na wycieczce 500km (w jedną stronę). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 12, 2011 Noo... mnie na początku czerwca czeka 3 dni nad Balatonem a w lipcu 3 tygodnie w Holandii, a we wrześniu tydzień w Faaker Sie w Austri więc trochę pojeżdżę, a może być i tego więcej jeśli złapę jakąś prace jeszcze. I po prostu zacząłem myśleć nad zakupem takowego zestawu;). A z faktu że jesteście specjalistami od marki to sie pytam ;) Kto pyta nie błądzi... za długo... :D I pytanie trochę z innej strony. Zestaw pasujący do monstera łatwo było by przerobić np. na 749, 748? P.S Groszek jeśli masz to również wrzuć fotę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 13, 2011 Pół świata z takimi jeździ, a Ty się zastanawiasz? :) Oczywiście, że kufry lepsze, stabilniejsze, pewniejsze, nie przemakają i łatwiej je odczepić... ale to zależy na jaką trasę ich potrzebujesz i jak często będziesz używał. Ja mam trochę mniejsze, tez tej firmy. Na dorobionym, specjalnym stelażu spisały się dobrze na wycieczce 500km (w jedną stronę). Pozdrawiam torby mają inną zaletę - nie potrzeba żadnych stelaży montować, nic dorabiać i montaż trwa chwileczke - ale są mniej stabilne niz kufry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Truten 0 Napisano Maj 13, 2011 Nie zgodzę się tu z tobą Krencik, załóż sobie takie torby na siedzenie pasażera bez żadnych stelaży i zrób z nimi 2 sezony to będziesz miał zadupek do malowania. Trzeba się naprawdę namęczyć żeby tak zamocować, aby nic nie obtarły bez stelaży o ile jest to w ogóle możliwe. Kufry czy torby - musisz mieć stelaż. Na zdjęciu czy przez kilka pierwszych kilometrów może to ładnie wyglądać, ale przecież drogi są różne to jakaś dziura to nierówności, to coś trzeba ominąć, przyśpieszasz, hamujesz a owiewki pracują jak b. drobnoziarnisty papier. Wydawałoby się że co tam przecież to tekstylne, kawałek szmaty ci lakieru nie obedrze, ale widziałem motocykl z tak właśnie zamontowanymi torbami na którym gość zrobił kilka tys km z tymi torbami i w miejscu gdzie styk był najlepszy był przetarty obecny lakier i poprzednie malowanie aż do gołego plastiku. Także nie polecam zdecydowanie tego rozwiązania. Ale odnośnie samych toreb to mogę spokojnie polecić. Wypchane po brzegi zrobiły w tamte wakacje blisko 3tys km i dalej jak nowe. W małym deszczu dają radę, w dużym nie testowane. Minusem jest, że te pokrowce co dołączają do nich nie obejmują wewnętrznej strony i w deszcz wali na nie brudną wodą z koła z tego powodu może być w środku trochę WILGOTNO ale NIE MOKRO. No ale nie ma nawet jak zaciągnąć na wewn. stronę bo tam jest mocowanie. Jedyne co rozwiązuje sprawę to owinięcie ich streczem razem ze stelażami. W te boczne to za dużo nie władujesz ale w tą rolkę centralną to pół domu weźmiesz ;) Ale równie dobrze możesz wziąć tańsze torby boczne i torbę z Louisa http://www.moto-akcesoria.pl/torba-podr ... wa,p,41062 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 13, 2011 Super temat sie rozwija... Te stelaże o których mówicie to kupujecie docelowo od razu z zestawem toreb czy sobie dorabiacie odpowiednie? Zastanawiam sie nad kosztem takiego zestawu ze stelażem. Fajnie było by zminimalizować wydatki ale zarazem należy kupić na tyle dobre aby były na dłużej :roll: Czyli jeśli nie oxford to coś z tej samej półki. No i dodatkowa rzecz. Takie stelaże łatwo sie zdejmuje? Coś pokroju szybko złączek lub zacisków jak przy Harleyach czy zawsze trzeba wozić ze sobą zestaw narzędzi? Pytania laika :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muminek 0 Napisano Maj 13, 2011 ja od jakiegoś czasu mam torby Vanucci (z opcją powiększenia pojemności), które przejechały już trochę km. Nabyłem je jak miałem M620 ale i teraz na ST2 od czasu do czasu założę :) Dodatkowo pożyczam je często koledze na M695. W komplecie mają pokrowce przeciwdeszczowe tak więc nie ma tragedii (ale i tak pakowane rzeczy wrzucam w folię). Fakt do toreb przydały by się stelaże, choć jeśli nie są za mocno naładowane i dobrze przypięte to i bez nich dadzą sobie radę. Co do plastików na zadupku - ja na czas przejazdu z torbami naklejam folię, żeby nie poniszczyć lakieru. Dodatkowo mam torbę na bak (również z możliwością powiększenia) Obecnie myślę jednak nad stelażem centralnym i dużym kufrem - do ST2 jest to bardziej praktyczne niż torby, choć wrażenia estetyczne - no cóż przemilczę Poniżej fotki jakie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 14, 2011 oxford ma w swojej ofercie specjalny "kocyk" pod torby coby nie porysowac zadupka - koszt cale 19pln Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muminek 0 Napisano Maj 14, 2011 no właśnie - o tak prostej rzeczy nie pomyślałem :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Maj 14, 2011 czyli oxford=ok na wypady raz do roku typu żerków :?: właśnie zastanawiam się jak się pomieszczę z gratami do małego tankbaga i plecaka. chyba,że wyślę ciuchy ups,dhl itp podjadę do sklepu i sobie pomierzę, bo bez stelaży to słabo to widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 14, 2011 Ja jak już muszę się spakować na monstra, to przypinam bagaż do ramy z boku nad crashpadem. Nie będę oszpecał monstera jakimiś kuframi, torbami czy siatami na kierownicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Maj 14, 2011 Styl minimalistyczny! Ile jesteś w stanie upchać z boku ramy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Maj 14, 2011 wystarczająco, bo dokumenty chowam do kieszeni kombiaka :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Maj 15, 2011 A ja akurat dziś zrobiłem stelaże pod sakwy, przymiarka była a tu taki temat 8-) czym je wypakowałem? chyba będzie jasne jak na foty zerkniecie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Maj 15, 2011 spoko martini, juz wiem kto mi ciuchy w sakwach upchnie :D a na meetingu pokażesz coś tam wystrugał za stelaże, może ja też dorobie sobie na wszelki wypadek, gdyby kiedyś moja druga połówka chciała gdzieś pojechać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andduc900 0 Napisano Maj 15, 2011 Ciekawy temat. w zeszlym roku mialem problem zeby zabrac pasazera i sakwy. Musialem zrobic stelaz ( wzorujac sie na oryg ) i cofnac sakwy do tylu robiac miejsce dla pasazera. Wszystko super sie sprawdza w trasie wiec jask ktos chce zostalo mi pare rurek i moge jeszcze pare sztuk zrobic . mocuje w 4 miejscach co daje sztywnosc . W mocowaniach wydechu i pod siedzeniem do ramy nic nie trzeba wiercic tylko przykrecic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muminek 0 Napisano Maj 15, 2011 no pięknie :mrgreen: a jak z nagrzewaniem się sakw od wydechu - rura chyba trochę dmucha na nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andduc900 0 Napisano Maj 15, 2011 z mojego doswiadczenia z jazdy nie nagrzewalo sie sakwy sa ok 2-3 cm nad wydechema wylot skierowany jest do tylu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muminek 0 Napisano Maj 15, 2011 znaczy robota ze stelażem została zrobiona dobrze 8-) wiem, że jeszcze niektórzy (również z poza naszego Forum) będą potrzebowali/robili podobne patenty to będę im podrzucał - jak pozwolisz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach