MKmarioPL 0 Napisano Październik 29, 2013 nowe focisze ;) https://plus.google.com/105315947003194522357/posts/ZCmMFAuRrgP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abadon 0 Napisano Październik 29, 2013 Ma rękę dziewczyna :-) wiem, że wdzięczny model to połowa sukcesu ;-) ale zdjęcia robią wrażenie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Październik 29, 2013 co fachowiec to fachowiec... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudy 0 Napisano Październik 31, 2013 Zastanawiam się właśnie nad zmianą kominów. Remus brzmi dobrze i mało kosztuje. Pytanie tylko czy na gwarancji mogę zmienić wydech we własnym zakresie? Czy nie stracę gwarancji? Zadzwonię jutro do dealera i zapytam. A może macie jakieś info w tej kwestii? Teoretycznie nie możesz, ale ja to zrobiłem i tyle. Choć wymiana samych kominów (slip on exhaust) to nie wszystko. Przerabiałem to w Monsterze 796, diavelu i sport classicu, Po wymianie wydechu (najczęściej przecież na taki bez katalizatora - czyli lżejszy) zmienia ci się ciśnienie w układzie wydechowym. Oczywiście możesz jeździć bez zmiany ECU (jednostki sterującej) ale 1) silnik dostaje po tyłu (zła mieszanka powietrza i paliwa) 2) motocykl staje się jeszcze bardzie szorstki i szarpiący na wolnych obrotach Wiec masz teoretycznie kilka wyjść 1) nic nie robić - ale ryzykujesz wypaleniem gniazd zaworów (zbyt uboga mieszanka paliwa) 2) wymienić lub przeprogramować ECU 3) założyć Power Comandera lub Rapid Evo Ja wybrałem opcje nr 2 - przeprogramowanie. Robiłem to u Marcina w Sokołowicach (JMG motocykle) - pełen profesional. Gorąco polecam i przy okazji pozdrawiam Z Diavel było np. tak że najpierw pomiary na hamowni (moc na kole a nie jakieś tam posrane przeliczniki ile na wale) wymiana komina, dostrojenie map i znów pomiar. Z takim wymionionym remusem byłem już na przeglądzie i reklamacji termostatu. Wszystko ok nikt się nie czepiał. Zawsze zresztą możesz go zdemontować i wgrać oryginalą mapę Ryzyko masz tylko takie żeby ci na przeglądzie nowego oprogramowania nie wgrali- bo wówczas lipa i trzeba znów wgrywać zmodyfikowaną mapę:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Listopad 16, 2013 @rudy wiem ze cieżko opisać obiektywnie dźwięk ale jaka jest różnica z tym remusem? Chodzi mi czy nie spłaszcza dźwięku. W oryginalnym wydechu jest trochę "basu". Czy ten remus nie idzie w głośność i w "niskie" tony? Widzisz jakaś różnice w dynamice Diabełka ? Przyspieszenia, dół itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudy 0 Napisano Listopad 21, 2013 @rudy wiem ze cieżko opisać obiektywnie dźwięk ale jaka jest różnica z tym remusem? Chodzi mi czy nie spłaszcza dźwięku. W oryginalnym wydechu jest trochę "basu". Czy ten remus nie idzie w głośność i w "niskie" tony? Widzisz jakaś różnice w dynamice Diabełka ? Przyspieszenia, dół itp zerknij na youtube Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Listopad 21, 2013 Dzieki :) Just enjoy... ;) Specjalnie słuchałem na sluchawkach... Z tego co słyszę faktycznie jest wiecej basu a o to mi bardziej chodzi. Wygląd jak zwykle to kwestia gustu a jak wiadomo o tym sie nie dyskutuje :) Jesli chodzi o wygląd to mi sie bardziej podobają Zardy ale one chodzą bardziej płasko. Brak głębokiego brzmienia... Ech jak zwykle trudny wybór ... Robiłeś remapping po filmie? Jest jakaś różnica ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Listopad 21, 2013 W poście powyżej jest info... Ale czy widzisz różnicę w jeździe przed przeprogramowaniem i po? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Styczeń 1, 2014 Trzy dni temu Diabełek mnie wyciągnął na przejazdzke i na oglądanie zachodu słońca. Jemu sie nie odmawia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martinez3433 0 Napisano Styczeń 9, 2014 Ładne te wasze Diabełki ,czym więcej na niej patrzę tym bardziej mi się podobają :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Kwiecień 1, 2014 Dzisiaj zapoznałem mojego Diavelka z Diablicą z okolic. Ciekawe jaki diabelski pomiot z tego mógłby sie zrodzić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja Napisano Kwiecień 1, 2014 Przecież to są dwa samce ;) Jakże piękne :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Kwiecień 1, 2014 Przecież to są dwa samce ;) A gdzie to się u nich sprawdza? ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blackcaptain 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 Można poznać po stroju ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Kwiecień 12, 2014 Po stroju, to są dwie samice - samce noszą się na czarno :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Kwiecień 14, 2014 sie diabel mi zcukrzyl ;) https://plus.google.com/photos/105315947003194522357/albums/6002209712752274401?authkey=COnzz8Pxyp2fogE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Kwiecień 15, 2014 Ooo, to najlepszego koledze rówieśnikowi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Kwiecień 15, 2014 (edytowany) sie diabel mi zcukrzyl ;) https://plus.google.com/photos/105315947003194522357/albums/6002209712752274401?authkey=COnzz8Pxyp2fogE Słitaśne :) Najlepszego! :D Edytowano Kwiecień 15, 2014 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja Napisano Kwiecień 15, 2014 100lat.:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Kwiecień 16, 2014 ja tu diabla chciałem pokazac a nie moje stare kosci :D - dzięki przy okazji ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Kwiecień 16, 2014 Piekielnej radości z jazdy! Uległego Diabła i następnych 40 lat na dwóch kółkach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sewer 0 Napisano Kwiecień 17, 2014 Mkmario jesli 14.04 skończyłeś 40 to nie dosc ze mamy w ten sam dzien urodziny, taki sam wiek to na dodatek diavelkami tez pomykamy. To sie by nazywał zbieg okoliczności ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 18, 2014 po latach znalazły się bliźniaki :) wszystkiego Panowie Mam nadzieję, że jak ja dobiję do 40 to też będę tak szczęśliwy i radosny :) Mkmario jesli 14.04 skończyłeś 40 to nie dosc ze mamy w ten sam dzien urodziny, taki sam wiek to na dodatek diavelkami tez pomykamy. To sie by nazywał zbieg okoliczności ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Kwiecień 21, 2014 (edytowany) ja 02.04, ale... co diabel to diabel, co baran to baran ;) Edytowano Kwiecień 21, 2014 przez MKmarioPL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Kwiecień 24, 2014 Czyli możemy zakładać mini klub Diavelo40latków, bo ja za 3 tygodnie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach