Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bernatowitz

Ducati Monster 1000 ds i.e. sami zobaczcie ;)

Polecane posty

Witajcie,

Jaka szara pogoda. Ktoś chce sobie umilić życie? Zapraszam do zakupu mojego Monstera.

Sprzedaje go, ponieważ dojrzałem do innego Ducati a poza tym nie sprzedałbym go wcale ale obiecałem małżonce konia i muszę niestety szukać pieniędzy bo dane słowo jest najważniejsze hehe

Opowiem dlaczego warto go kupić:

Po pierwsze sprawa serca i emocji - jazda Monsterem to bajka, przynajmniej dla mnie, pozycja wygodna, wystarczająca moc, prędkość dowolna, przyspieszanie na każdym z biegów no i klasa... nie raz było tak, że na światłach wysiadali z samochodów by zapytać co to za moto, ogólnie wyglądem i dźwiękiem wzbudza zachwyt - co nie dziwi miłośników Monsterów.

Co zrobiłem żeby był najazjebistrzy :

W czerwcu tego roku wymieniłem na nowe:

- napęd (zębatki i łańcuch) noje

- opony Pilot Road obie nowe - 120 km przeniegu

- docisk i pokrywa sprzęgła (czerwień i złoto)

- rozrusznik (denso 2010 rok)

- akumulator 15 czerwiec 2011

- wszystkie hamulce - nowe tzn klocki

- olej Agip i filtr oleju nowy - czerwiec 2011

tylny błotnik 100 karbon - jeśli kogoś to podnieca hehe podobno wartościowy ;)

i jeszcze pare innych spraw dosłownie kilka dni temu m.in. diagnostyka elektryczno-elektroniczna - teraz odpala nawet pod wodą ;)

kilka danych : - http://www.scigacz.pl/Ducati,Monster,10 ... 61,bm.html

cóż mogę dodać - motocykl serwisowali - Theodor mam nadzieję, że się nie obrazi za reklamę i Motostodoła Jedwabne w postaci Klekot999 i Rysiek o którym źle może wypowiedzieć się jedynie konkurencja ;)

Tak więc nadszedł czas rozstania z moją ukochaną bestią, która jak kobieta była raz dla mnie dobra raz zła ale zawsze miałem z nią orgazm.

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłem. Niestety kultura handlowa karze mi podać cenę - jako że w motocykl ostatnio wsadziłem ponad 4 tys to chciałbym dostać za niego 15 tys.

Myślę, że nabywca i każdy kto chce zmienić 600, 620, 750, 800, 900 i inne na coś mocniejszego będzie miał raj między nogami. haha

Poza tym warto dodać, że moto jest w wyjątkowym malowaniu i w ogóle dość rzadko spotykane - poszukajcie na allegro lub nawet ebay - niewiele...

Zapraszam na jazdy testowe ;)

Pozdrawiam Was Bern.

post-432-1366037069,5811_thumb.jpg

post-432-1366037069,7989_thumb.jpg

post-432-1366037070,0482_thumb.jpg

post-432-1366037070,2563_thumb.jpg

post-432-1366037070,346_thumb.jpg

Bern - pogoda Ci narobiła spustoszenia w głowie ???

TAKIEGO Monstera sprzedajesz ???

Może zrobimy tak: zamienimy się na tylne błotniki (ja mam czarny plastik) i na układy wydechowe (mój to 2w1) - będzie wtedy tańszy i bardziej atrakcyjny cenowo ;) :mrgreen: bo będziesz miał wersję uboższą. :lol:

Jak się domyślam szukasz Sport Classica ?

Bern - pogoda Ci narobiła spustoszenia w głowie ???

TAKIEGO Monstera sprzedajesz ???

Może zrobimy tak: zamienimy się na tylne błotniki (ja mam czarny plastik) i na układy wydechowe (mój to 2w1) - będzie wtedy tańszy i bardziej atrakcyjny cenowo ;) :mrgreen: bo będziesz miał wersję uboższą. :lol:

Jak się domyślam szukasz Sport Classica ?

Tylko bez spekulacji Białas hehe - patrz nie zakochałbyś się ?

post-432-1366037070,5591_thumb.jpg

Franz pomocy hehe - dla zainteresowanych - historyczny nocnik nie jest w cenie ;)

rok prod monstera nie nocnika listopad 2004 więc jazda pewnie w 2005 ale to nie istotne ;)

post-432-1366037070,6513_thumb.jpg

Na Ohlinsach?? Skąd taki?? :shock:

aaa tak "S" jeszcze się zastanawiam bo może wezmę tańszego nie "S" bo i tak nie jestem w stanie wykorzystać Ohlinsów siedemczteryitd.. ;)

Już zaczynam się szykować do "przelotu" do Ciebie.....!! :D

No dobra, żeby Ci trochę zachęty zrobić.. hehe myślę, że warto pokonać każdą odległość hehe muszę go mieć - stąd sprzedaż mojego kochanego Monstera

post-432-1366037070,8545_thumb.jpg

cieszy się Archie że po kilku latach coraz więcej ludziów klubowych dojrzewa!:)

tylko Parówa!

ew. z musztardą:)

dodaję zrobiony na szybko rys poruszający się - czyli fragment filmy a raczej wizytówka dźwiękowa ;)

Pozdrowienia

-

;)

Oczywiście wrzucę na Desmo Silesie! :!:

Franz dziękuję za wsparcie - nie muszę wspominać, że 3mam palce za Twoją Waszą Naszą sprawę?!! :shh:

Bern, a musi być suche sprzęgło u Ciebie, bo tera tendencje ku mokremu zdążają...z Rychem dzisiaj dyskutowalim i doszlim do wniosku że suche sprzęgło, to dorzucili przez przypadek, robili wyścigówkie i tak im zostało i tłukli przez lata, aż pomyśleli, może lepiej jak cywilizowane ludzie jadziem na mokro??? No i zrobili na mokro...znaczy łagodniejsze do exploatacji i deko wytrzymalsze, a że nie szurgoce/stukoce/i dzwoni tuktuk...???

Pozdr. J-999

Bern, a musi być suche sprzęgło u Ciebie, bo tera tendencje ku mokremu zdążają...z Rychem dzisiaj dyskutowalim i doszlim do wniosku że suche sprzęgło, to dorzucili przez przypadek, robili wyścigówkie i tak im zostało i tłukli przez lata, aż pomyśleli, może lepiej jak cywilizowane ludzie jadziem na mokro??? No i zrobili na mokro...znaczy łagodniejsze do exploatacji i deko wytrzymalsze, a że nie szurgoce/stukoce/i dzwoni tuktuk...???

Pozdr. J-999

Janek - kiedy ja jestem uzależniony od suchego sprzęgła i tego stuku puku szuru szuru - bez tego dla mnie nie ma DUCATI!

Mam nadzieję, że to nie problem co..? Tamten silnik jest okay tak..?

jeździłem na mokrym 2 sezony, suche rządzi:)

trochę się zdziwiłem ostatnio podczas jazd po mieście, z częstym używaniem jedynki. wygląda że sprzęgło jest bardziej 0/1 bo łapie na półsprzęgle poślizg z luzu na 1. chyba że to kwestia wyczucia.

ale same odgłosy dźwiękowe przyćmiewają Termiki!

nie wyobrażam sobie Duki bez suchego!

No i po jabłkach! Monster sprzedany !!! :shh:

Gratuluję nowemu nabywcy :thumbup: :clap:

Trochę mi szkoda bo przez miesiąc będę bez bajka :( :evil:

Ale już w sierpniu będzie inne cudo :P :twisted:

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.