Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
musieli

999

Polecane posty

Noo, rzeczywiście... sprężyny były ustawione prawie na najbardziej miękko (być może że sprężyna była nieoryginalna, jak jeździł jakiś 200 funtowy amerykaniec), ale podobno, wersje z Ohlinsami, mają o wiele lepsze sprężyny, bardziej progresywne...., przynajmniej tak twierdził Wojtek z 1198 S Corse...

Pozdr. J-999

Wygląd rzecz gustu. Mi tam pasuje :)

1.Wersja customize (z osprzętem)

999R_turbo_01.jpg?gl=PL

2. Wersja bez bajerów tzw. Golas "bez S" :mrgreen:

Ducati%2520999%2520F05%2520Team%2520Xerox.jpg?gl=PL

A mi się 999 zajebiście podoba.

Szkoda tylko ze jak na superbika ma tak mało kucy jak na te czasy no i jak to Ducat sypie się na potęgę ha ha :mrgreen:

A mi podoba się zarówno 999 jak i 1098 - bo to dwa motocykle z kompletnie innej bajki, praktycznie pod każdym względem, nie licząc koloru 8-)

ducati_999_caferacer.jpg

No jeśli o moc, to rzeczywiście, w porównaniu do dzisiejszych bików, 999 spoooooro odstaje..., ale należy zadać sobie podstawowe pytanie ile razy podczas przejażdżki wykorzystujemy na maxa, power?

Na dodatek, to też zależy od subiektywnych odczuć, dla mnie akurat mocy na razie wystarczy, tym bardziej, że człek się robi coraz starszy, i pewno i wzrok nie ten i reflex...

Co do różnicy odczuć w mocy na moim przykładzie, powiem tak:

jest większa różnica między 999 a 1098 ( oczywiście na korzyść 1098) niż

między 999 a 749

przynajmniej ja tak odczuwałem...

co do psucia się napewno 1098 zostało pod tym względem poprawione, ale na ile nie wiem...

Czyli co, dla mnie pasowałaby hybryda??? 1098 w ubranku 999???? Może :mrgreen: ...

Pozdr. J-999

No jeśli o moc, to rzeczywiście, w porównaniu do dzisiejszych bików, 999 spoooooro odstaje..., ale należy zadać sobie podstawowe pytanie ile razy podczas przejażdżki wykorzystujemy na maxa, power?

Na dodatek, to też zależy od subiektywnych odczuć, dla mnie akurat mocy na razie wystarczy, tym bardziej, że człek się robi coraz starszy, i pewno i wzrok nie ten i reflex...

No właśnie ostatnio zaczyna mi się podobać jazda na 749, bo jest takie mięciutkie i nie chce od razu zrzucić z grzbietu, jak to jest w przypadku 999.

Ehh... człowiek się starzeje... :lol:

A mi się 999 zajebiście podoba.

Szkoda tylko ze jak na superbika ma tak mało kucy jak na te czasy no i jak to Ducat sypie się na potęgę ha ha :mrgreen:

Co takiego konkretnie jest w tym modelu mocno awaryjne?

Relatywnie wrażliwa instalacja elektryczna. Nic poza tym.

Boa    0

Sorry za OT, ale czy 749 ma podobny "problem" :?:

Bolączką 749/999 Bip jest odpadające siedzisko pasażera przy pałowaniu/gumowaniu (warto zakotwić linką) :P Dalej, odpadające owiewki (lewe), jak się jednej śrubki nie wkręci :) mój błąd :oops:

A co do instalacji elektrycznej, to tyczy się wszystkich, jak ktoś często jeździ w deszczu i dużej wilgotności to warto dwa razy w sezonie każde złącze potraktować preparatem do tychże (wypierającym wodę, itp).

Ja po przesiadce z S4R nie żałuję niczego. 749 trzeba odetkać, czyli dać mu dobry wydech/wdech.

Jak mało to PałerKomandira albo DukatiPerfomans. 999 odetkana z dobrą mapką i kierowcą objedzie wszystkich :)

Zegary 749/999 mają shiftlight, ale przy standardowej szybie niewidoczny. Ja po zainstalowaniu wyższej (fabbri)

doceniam informację z zegarów o propozycji zmiany na wyższy bieg.

Podsumowując, wszystkie Superbajki w wersji Biposto to pomyłka (marketingowo usprawiedliwona) 8-)

Rozpatrując kwestię stylu, u mnie było tak, że początkowo 999 podobał mi się "średnio",

ale z każdym kolejnym dniem (dosłownie) podoba się coraz bardziej... i tak już od kilku lat... Obecnie jestem na etapie, gdy dziewiątki w "podobaniu się" dogoniły ulubionego 1098 i czuję, że za krótką chwilę wyjdą na prowadzenie stając się ulubionym i najbardziej upragnionym Ducati :twisted:

Ale różnica w jeździe tymi Bikami jest ogromna, jest większa niż między 999 a 749...

999 oddaje moc/moment bardziej przyjaźnie i miękko, a 1098 to petarda w d...ie, tutaj nie ma chwili na relax, trza mieć zmysły i oczy otwarte, ani się obejrzysz a lecisz przez miasto 2 paki, 1198, to jeszcze większy kosmos, a Panigale to nie wiem, ale myślę, że to inny wszechświat :mrgreen: ...

999 jest bardziej turystyczny tak poza tym...

Pozdr. J-999

P.S. Się nie psują, tylko my psujemy ot co...

tutaj nie ma chwili na relax, trza mieć zmysły i oczy otwarte

To tak jak w Tetrisie na 19 levelu 8-)

Problem w tym, że 1098 nie mogę za bardzo pokochać, bo trochę wykracza poza zasięg finansowy :P Więc próbuję trochę kontrolować i kierunkować swoje uczucia :lol:

Mi z kolei tak bardzo spowszechniało 1098, że 999 stało się takim smaczkiem. Tylko trzeba znaleźć ładnie zachowany egzemplarz co by nie było wbijania zębów w ścianę.

Mi z kolei tak bardzo spowszechniało 1098, że 999 stało się takim smaczkiem. Tylko trzeba znaleźć ładnie zachowany egzemplarz co by nie było wbijania zębów w ścianę.

bo faktycznie jest zjawiskowe. najbardziej zjawiskowe pośród zjawiskowych :D

Bier moje 999, albo, jak ja będę za cienki finansowo, te które chciałbym kupić po sprzedaży swoich... :mrgreen: ...

Wrzuciłem w ogłoszeniach Sprzedam...

Zdjęcia Ci i dokładniejsze info mogę przesłać na maila...

Pozdr. J-999

Miałem podobnie, aż wylądował w Desmostodole, 749 Dark, - powalił mnie....to było jak pier....cie młotkiem w potylicę... i tyle...

Pozdr. J-999

Nie wierzę... Jan sprzedaje dziewiątki :mrgreen:

A cóż to Ci się tam teraz w głowie ulęgło? PaniGałka? :mrgreen:

Na Pani Gałkę mam za krótkie rączki, a za głębokie kieszenie, na dodatek z jakimiś moniakami w środku :mrgreen: ...

Mam na oku 999 S, ale bez ciśnienia...

Pozdr. J-999

Boa    0

Mam na oku 999 S, ale bez ciśnienia...

Pozdr. J-999

Ale w oponach, czy że bez kompresji :?: :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.