Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jacaszef

gdzie można kupić takie osłony pasków??

Polecane posty

może ktoś ma na sprzedaż lexan (poliwęglan) 2mm w małym wymiarze np 25x25cm? bo w sprzedaży tylko 100 x 50cm. a szkoda aż tyle kupować na osłony. może ktoś do spółki kupi? jeden dekiel już wyżłobiłem teraz zeszlifować parapety i można formować lexan.

dokładam foto co do tej pory udało mi się zrobić. lexan będę zmuszony lekko podgiąć i wy formować aby spoczął na krawędziach. jaką grubość najlepiej zastosować? zęby nie odkształcało się?. krawędź maja głębokość 2mm. wszystko jeszcze zostanie dopieszczone. na razie mniejsza osłonę dłutowałem. myślałem aby odkryć koło pasowe ale nie w kółku z racji ze ciężko będzie mi je wyciąć i zrobić krawędzie. a średnica to 6cm. myślałem nawet o Trójkącie albo kwadracie. ewentualnie prostokącie 3x6cm. aby widać było jak się kręci wszystko i myszki biegają. co sugerujecie zęby tego nie zwieśniaczyc?

post-797-1366037794,5258_thumb.jpg

post-797-1366037794,6977_thumb.jpg

post-797-1366037794,87_thumb.jpg

Z mojej perspektywy.

Nie odkrywaj kół pasowych - jak nie masz narzędzi to jest to ciężka zabawa do zrobienia. Nie wiem jaki lexan - dasz cięki, masz większe odkształcenia, dasz gruby - będzie wychodzić. Dałbym 1.5mm. Zaokrąglij wszystko bo na razie wygląda jak siekierą wycinane ;)

Z mojej perspektywy.

Nie odkrywaj kół pasowych - jak nie masz narzędzi to jest to ciężka zabawa do zrobienia. Nie wiem jaki lexan - dasz cięki, masz większe odkształcenia, dasz gruby - będzie wychodzić. Dałbym 1.5mm. Zaokrąglij wszystko bo na razie wygląda jak siekierą wycinane ;)

na razie zdarzyłem zrobić krawędzie w mniejszej osłonie, następnie będą one przecierane papierem i wygładzane , ta większa jest tylko przeszlifowana i nietknięta dłutem. zastanawiam sie czy nie uwidocznić tego i pomalować ta szlifowana krawędź np jaśniejszym kolorem (to co aktualnie jest przeszlifowane) a reszta czarne.ale chyba za dużo kombinuje juz. co do odstawania delikatnego to nie przeszkadza mi to.

czy taki poliwęglan się nada? http://allegro.pl/poliweglan-lity-zadas ... 21706.html

zdjęcie przedstawia co do tej pory udało mi się wykonać z osłonami pasków. jedna szybka jest już dopasowana. nie przynitowana dlatego lekko odstaje . po wy formowaniu tej trudniejszej dekle przejdą czyszczenie i wychładzanie wszystkich rys wgłębień itp, tak aby po malowaniu proszkowym było cacy. na jaki kolor malnac dekle. czarny mat, połmat, polłysk? proszkowo oczywiscie.

post-797-1366037821,7283_thumb.jpg

zdjęcie przedstawia co do tej pory udało mi się wykonać z osłonami pasków. jedna szybka jest już dopasowana. nie przynitowana dlatego lekko odstaje . po wy formowaniu tej trudniejszej dekle przejdą czyszczenie i wychładzanie wszystkich rys wgłębień itp, tak aby po malowaniu proszkowym było cacy.
na jaki kolor dekle maznąć. czarny połysk , półmat, czy mat?

post-797-1366037821,8977_thumb.jpg

Moje osłony nabierają wyglądu. Teraz stanąłem przed dylematem: Jeśli wytnę osłonę żeby odkryć koła pasowe czy nity nie będą "szarpane" od spodu ? :roll:

plpt - orientujesz się ?

Jako OT - osłona sprzęgła "własnymi ręcyma" cięta. ;)

post-535-1366037853,87_thumb.jpg

post-535-1366037854,0572_thumb.jpg

post-535-1366037854,2272_thumb.jpg

post-535-1366037854,3933_thumb.jpg

Tozto nasze ukochane chinczyki :P trzeba im przyznac pomyslowosc co do produktow, jednak z cena nie trafili w tym wypadku jak z tlumikami.

Hmmm. Nie wiem jak w 1000, ale w 620 chyba nie można w każdym miejscu zrobić nitu. Pamiętam że w pionowej osłonie nigdy problemów nie było - z poziomą trzeba kombinować.

Biały, ale się postarałeś :shock: jestem pod wrażeniem, strasznie mi się podoba Twoja robota, rewelka.

Biały, ale się postarałeś :shock: jestem pod wrażeniem, strasznie mi się podoba Twoja robota, rewelka.

Thx :-P

Potomkowie Wita Stwosza :D

W katalogach takich nie ma ;) :mrgreen: - koła pasowe też będą pokazane. :twisted:

Moje osłony nabierają wyglądu. Teraz stanąłem przed dylematem: Jeśli wytnę osłonę żeby odkryć koła pasowe czy nity nie będą "szarpane" od spodu ? :roll:

plpt - orientujesz się ?

Jako OT - osłona sprzęgła "własnymi ręcyma" cięta. ;)

Biały! I'm ipressed for your sklills!!!

w moich osłonach najprawdopodobniej owe nity będę musiał przeszlifować, tak jak i Ty bo akurat wypadnie na kole pasowym. wiec szlif nieunikniony. moje osłonki są w malowaniu, na dniach zaprezentuje jakieś wideo;D

no i jest!!!! dokładam moje cudo, dla mnie jak z fabryki. malowane podwójnie proszkowo.niedługo wideo na razie foto

post-797-1366037868,7753_thumb.jpg

post-797-1366037868,9795_thumb.jpg

post-797-1366037869,1897_thumb.jpg

Zamontowane na motocyklu naprawde fajnie wygladają.

Chyba ci się coś w silniku psuje, tak słyszę, bo jakieś takie dziwne odgłosy z niego dobiegają :shock:

A tak serio to bardzo fajnie wyszło. Zafundowałbym sobie takie w Paso ale musiałbym za każdym razem ściągać owiewki, żeby zobaczyć jak śmigają białe kreski :P

I o to właśnie chodzi !!

Marian - gratulacje, wygląda to świetnie. Możesz być z siebie zadowolony.

Wykonałeś kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej, roboty ! ;) :mrgreen:

P.S.

Moje jeszcze "się robią". ;) :D

Jak tam Biały, nie chwalisz się jeszcze zdjęciami? Widziałem w HRG efekt Twojej pracy, super. Dawaj zdjęcia dla społeczności, niech podziwia :-)

No i gratuluję cierpliwości

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.