Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
01franki

Zegary Monster s2r 800 - immobilizer

Polecane posty

Witam wszystkich...

Czy ktos moglby pomoc mi w uruchomieniu mojego Ducata ? ;)

Sprawa wyglada tak...

Kupilem motocykl ktory mial uszkodzone zegary i lampe (motocykl kontra naczepa) z pozoru nic wielkiego , reszta w idealnym stanie. Motorek jezdzil na tym co zostalo z poprzednich zegarow do mometu kiedy nadeszly nowe a stare powedrowaly do kosza.

Mam wszystkie 3 kluczyki nowe zegary i moge sobie popatrzyc na moto gdyz nie ma on najmniejszego zamiaru odezwac sie do mnie. wszystko robione bylo tak jak napisane w instrukcji przy zegarach. Niestety moto nie dziala. Motorek byl kupiony w UK i tamtejsi spece w Ducati Service nie poradzili sobie z nim. Jest tak... Wlaczam kluczyk zegary sie kreca kontrolki swieca w tym nieszczesna zolta...

Pomozcie please...

I mi sie tak wydaje, ale co z tym zrobic ? Wyjac zarowke ? ;)

Mowiac serio to czy macie jakis "patent" na uruchomienie tego ustrojstwa ?

Z tego co pamiętam, koledzy wcześniej pisali że w Ducati nie da się wymienić samych zegarów, trzeba wymieniać komplet : zegary, stacyjka, ecu. Inaczej nie będzie działać.

Ale niech się mądrzejsi wypowiedzą. Najlepiej zadzwoń do któregoś serwisu.

Mam nadzieję że Cię nie załamałem,

Pozdrawiam

Z tego co pamiętam Darek może pomóc.

A masz w ogóle stare zegary ?

Nigdy się nie wyrzuca do kosza starych elementów do puki motocykl nie jest złożony i nie jeździ.

Jak pojedziesz do jakiegoś serwisu i pochwalisz się dokumentami własności to pewnie że się da. Bo tak to troszkę tak - nie obraź się - jak byś oczekiwał receptury jak ominąć zabezpieczenie antykradzieżowe. A ostatnio buchnęli S2R800 z Wawy...

Oki.

Sa postepy...

Dzis dowiedzialem sie troszeczke o programowaniu moich kluczykow...

Jak uslyszalem tak tez zrobilem z tym ze nie wiem czy w dobrej kolejnosci... Wspominalem wczesniej ze wymieniane byly zegary i nie wiem w jakiej kolejnosci powinienem programowac kluczyki. Ktory pierwszy ? Czerwony czy czarny ? (mam karte z kodem) Dodam iz motocykl zapalil i pracowal przez kilkanascie sekund dopuki go nie wylaczylem... Proba ponownego uruchomienia i lipa... Swieci sie slynna zolta kontrolka. Jeszcze probowalem powtarzac czynnosc kodowania ale z mizernym skutkiem. Kontrolka gasla lecz w chwili nacisniecia rozrusznika wal zaczal obracac sie przez jakas sekunde poczym zapalalo sie zolte swiatelko. i wszystko znowu sie blokowalo...

Moze ktos po opisie zauwazy co robie nie tak ? Myle kolejnosc ? Czy moze alarm cos psuje ?

Kodowanie kluczyków jest teoretycznie łatwe, natomiast w praktyce to ostatnio kląłem przez godzinę zanim udało mi się przeprowadzić właściwie całą procedurę... więc nie będę nawet próbował tego opisać.

Zatem...

"Przeboi z Ducatem" cd...

Dzis nie moglem poswiecic mojej maszynce zbyt wiele czasu ale cos tam pokombinowalem i zdaje sie ze w dalszym ciagu robie cos nie tak... Mianowicie... Aku naladowane , procedura kodowania wykonana (zabawa z gazem), motorek zapalil. Chwile po tym wlozylem kolejne kluczyki na ktorych to Dukat takze sie odezwal (dzis ich nie kodowalem). Pojezdzilem nim chwile i wszystko byloby swietnie gdyby nie fakt iz po wylaczeniu silnika i odczekaniu kilku sekund (okolo 10) motocykl nie zapalil. Zapalila sie zolta dioda i cisza. Jako ze mialem przy sobie jeden z kluczy "wkrecilem" mu kolejny raz 5 cyfrowy kod i moglem znow delektowac sie jazda ;), jednak kolejne gaszenie i historia sie powtorzyla :(

Czy ktos z Was moglby powiedziec mi co konkretnie robie zle bym mogl permanentnie zakodowac owe nieszczesne kluczyki ?

Podpowiedź: procedurę kodowania rozpoczynasz i kończysz czerwonym kluczykiem.

Kilka dni przestoju w pracach nad urochomieniem potworka i dzis powrot do "programowania"...

lipa - to slowo najlepiej oddaje stan faktyczny...

Krece i ustawiam - motozek zapala i pracuje (dzialaja wszystkie kluczyki)

Wylacze zaplon na okolo 10 sekund i pupa...

Nie dziala...

Ps.

Moze jakas podpowiedz jak zakonczyc programowanie ? (link powyzej nie dziala)

:?: To mam pytanie czy kolega przesłał czy jest właścicielem moto czy doradzacie wirtualnie np. złodziejowi? Hmm? :? Wiem że może być trochę nietatkt ale ostatnio zbyt dużo u nas się dzieje :!:

post-1036-1366037326,6319_thumb.jpg

Jestem wlascicielem i to wlasnie MI moglibyscie doradzic ... ;)

Rozumiem ostroznosc ale k woli wyjasnienia...

Motorek nabylem kilka dni temu. Potworek jest nadal w UK i przyjedzie do Polandii za jakies 2 tyg...

Sprobuje wkleic jakas fotke (tak dla pokazania ze nikt go nie szuka...)

Nie obraź się ale jak będzie w Polsce to możesz zawsze podjechać do którego z serwisów i naszych speców. Tak jak wspomniał Musieli zbyt dużo u nas przypadków kradzieży. Dlatego uważam, że lepiej dmuchać na zimne niż się poparzyć. Przepraszam ale takie mam zdanie. Chłopaki zrobicie jak uważacie - możecie podać w jaki sposób kodować itp. Ale.... :roll:

zgadzam się z TYNĄ zwłaszcza ze na początku piszesz że moto kupione

"Witam wszystkich...

Czy ktos moglby pomoc mi w uruchomieniu mojego Ducata ?

Sprawa wyglada tak...

Kupilem motocykl ktory mial uszkodzone zegary i lampe (motocykl kontra naczepa) z pozoru nic wielkiego , reszta w idealnym stanie. Motorek jezdzil na tym co zostalo z poprzednich zegarow do mometu kiedy nadeszly nowe a stare powedrowaly do kosza.

Mam wszystkie 3 kluczyki nowe zegary i moge sobie popatrzyc na moto gdyz nie ma on najmniejszego zamiaru odezwac sie do mnie. wszystko robione bylo tak jak napisane w instrukcji przy zegarach. Niestety moto nie dziala. Motorek byl kupiony w UK i tamtejsi spece w Ducati Service nie poradzili sobie z nim. Jest tak... Wlaczam kluczyk zegary sie kreca kontrolki swieca w tym nieszczesna zolta...

Pomozcie please..."

następnie moto masz juz u siebie i starasz sie programować kluczyk

"Kilka dni przestoju w pracach nad urochomieniem potworka i dzis powrot do "programowania"...

lipa - to slowo najlepiej oddaje stan faktyczny...

Krece i ustawiam - motozek zapala i pracuje (dzialaja wszystkie kluczyki)

Wylacze zaplon na okolo 10 sekund i pupa...

Nie dziala...

Ps.

Moze jakas podpowiedz jak zakonczyc programowanie ? (link powyzej nie dziala)"

a w ostatnim poscie piszesz że moto kupione kilka dni temu ale jeszcze jest w UK i niedługo bedzie w pl

"Jestem wlascicielem i to wlasnie MI moglibyscie doradzic ...

Rozumiem ostroznosc ale k woli wyjasnienia...

Motorek nabylem kilka dni temu. Potworek jest nadal w UK i przyjedzie do Polandii za jakies 2 tyg...

Sprobuje wkleic jakas fotke (tak dla pokazania ze nikt go nie szuka...)"

no więc jak to jest?

Jesli podanie nr. Vin mogloby udowodnic moje dobre zamiary to moge podac je na priv...

Do motocykla mam wszystkie papiery , 3 kluczyki i karte kodowa.

Ps.

Tutejsi (UK) "spece" w Ducati service odpalali go tylko z urzadzenia podlaczonego z zewnatrz...

Ja odpalam go z kluczyka po wczesniejszym wkreceniu kodu. Moge nim jezdzic do chwili az go zgasze. 10 sek. przerwy i musze ponownie wkrecac mu kod... Jedyne co chcialbym sie dowiedziec to jak zaprogramowac kluczyki na stale... :(

Jest tak...

Mieszkam w UK.

Kupilem motocykl ktory nie zapalal.

Jako ze moto jest na export to w V5 trzeba podac date kiedy bedzie przekraczalo granice.

Ja sam pracuje i nie codziennie mam czas bawic sie moim motorkiem.

Za 2 tyg musze go wyslac i pewnie nie zobaczymy sie predzej jak dopiero na swieta...

Chyba rozumiecie ze chcialbym moc czerpac przyjemnosc z jazdy nim a nie z tylko z dlubania przy nim... :(

Ku wielkiej sympatii dla Ciebie - bo kupiłeś DUCATI a nie japońca zdania nie zmienię! Aż Cię nie poznam. A reszta zrobi co będzie chciała. Pozdrawiam

Ku wielkiej sympatii dla Ciebie - bo kupiłeś DUCATI a nie japońca zdania nie zmienię! Aż Cię nie poznam. A reszta zrobi co będzie chciała. Pozdrawiam

Ja sam probowalem juz rozne marki i nie moge o nich powiedziec ze "nie lubie"... ;)

To pierwszy konik a raczej zrebak z rodziny Wloskich motocykli.

Czy taki dobry jak ladny to sie okaze ;) Podoba sie - to napewno , brzmi pieknie choc na orgyginalnych wydechach...

Ps.

Mozna wiedziec skad zamilowanie do akurat Tej marki ? ;)

Inny temat... (choc nadal licze na pomocna podpowiedz)

Z gory zaznaczam ze nie mam w tym zadnego interesu ale moge pomoc w zalatwieniu...

Moze ktos chcialby nabyc ?

post-1036-1366037326,8042_thumb.jpg

Inny temat... (choc nadal licze na pomocna podpowiedz)

Z gory zaznaczam ze nie mam w tym zadnego interesu ale moge pomoc w zalatwieniu...

Moze ktos chcialby nabyc ?

To nie ten wątek..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.