Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

MH 900E Realna wartość

Polecane posty

krl    0

Zwracam się z pytaniem o waszą opinię, jaką według was ma realną wartość ten motocykl uwzględniając włożone części, dodam że silnik jest bez zmian resztę widać na zdjęciach.

ducati900mhe3.jpg

ducati900mhe9.jpg

W USA widziałem ogłoszenie za 15000 dolarów za oryginał + zestaw carbonów gratis...tylko daleko - California...

na ebay.com kup teraz widziałem od 16-20000 , ale jak biją to kończą na ok. 12000 dolarów ( nie wiem tylko czy dochodzi do transakcji)

Pozdr. J-999

Realna wartość jest taka za jaką ktoś jest gotów kupić. ;)

krl    0

Hm, staram się kupić ten motocykl, po wielu mailach i rozmowach z człowiekiem jedyne co ustaliliśmy to fakt że jest gotów go sprzedać i oczekuje jak to powiedział propozycji realnej kwoty uwzgledniającej wartość rynkową motocykla i części włożonych w budowę.

Dlatego też zadałem to pytanie nie chcę się wygłupić czy obrazić człowieka dla tego chciałbym się skonsultować z kimś kto realnie ogarnia temat.

Ja tam w temacie nie jestem :?

Ale może jakiś szerszy opis budowy tego motocykla pomoże ocenić? Jakieś dokładne zdjęcia?

krl    0

Więc tak:

- Wydech Termignoni - nowy kosztował 1849 eur

- Zawieszenie OHLINS - 3290 eur

- Koła Marchesini Forged Alu - 1690 eur

- Carbon Body kit - teraz jest to element trudny do dostania ale można zamówić go w carbon world koszt takiego zamówienia to 2290 eur.

To są te grubsze sprawy, pozostałe części powiedzmy ok 1000eur, oczywiście mówię tu o nowych.

Natomiast tu jednak chyba nie należy przyjąć cen nowych bo jednak są już używane cena motocykla z tym przebiegiem to ok 10tyś eur.

Powiedzmy że wychodzi ok. 20tyś eur nie wliczając robocizny i wartości dodanej w postaci wyjątkowego motocykla co też traktuje jako wartość tylko trudną do wyceny.

Ha, żeby zainteresowani kupnem mojego monstera tak to widzieli jak Ty opisujesz...

krl    0

Musisz więc sprzedać go w Niemczech, ja miesiąc temu rozstałem się z ukochanym Monsterem za który otrzymałem naprawdę przyzwoite pieniądze. Odsprzedając go dealerowi w Niemczech, który odkupił ten motocykl w celu dalszej odsprzedaży, fakt był kupiony nowy u tego dealera i tam doposażony i serwisowany. W Polsce kwota jaką otrzymałem byłaby nie realna.

Janek, a co Ty za cherezje wypisujesz?

Jak ktoś doposażył motocykl w akcesoria i chce to sprzedać w takim stanie to dlaczego miałoby to wartości nie mieć?

To ze kupującemu się nie podoba to nie argument. Bo to tak jakby ktos się targował bo mu sie kolor motocykla nie podoba.

Cena tego egzemplarza zależy od tego jak bardzo go chcesz mieć. Dużo zmian. Jak dla mnie za dużo. Przecież to SC. Koła ładne lecz nie w szprychach. Myślę że jeżeli go kupisz i tak będziesz chciał dorobić do niego swój charakter. Może kupić taniej standart a resztę pieniędzy przeznaczyć na swój sposób postrzegania SC.

Ej no zaraz. MH to nie SC, mają pare wspólnych elementów ale to dwa różne motocykle.

Nie chodzi mi o oddzielny dział dla MH na forum, ale to duze uproszczenie merytoryczne że to te same motocykle.

Sory. Oczy mi już c...... zarosły na punkcie mojego SC . Cofam wszystko , poza tym że cena zależy od tego jak bardzo go chcesz mieć.

Wziąłem go na pierwszy rzut oka za Paul Smarta.

krl    0

Prawdę mówiąc bardzo go chcę i dlatego pytam was o realną stronę bo ja patrzę przez pryzmat pożądania :shock: .

Oczywiście wykonałbym tu kilka zmian ale zdecydowanie w stronę ultra nowoczesności.

Ponieważ ja ten motocykl postrzegam zresztą jak wszystkie dzisiejsze SC, (choć należy pamiętać że MH i SC to inna bajka) jako styl retro i najbardziej lubię tu to że ten styl można wymieszać z ultra nowoczesnymi materiałami i dodatkami i nie zepsujemy tego motocykla.

Oczywiście to moje zdanie i moje postrzeganie tematu i mówię tu o materiałach i detalach a nie przerabianiu zadupka SC na zadupek od R1 czy zakładaniu reflektorów od ZX10.

Jak spojrzymy jednak na koła dla przykładu, które są szprychowe to poza wyglądem nie mają one nic wspólnego z kołami sprzed lat i tak mamy tu do czynienia z nowoczesną technologią Tubeless itd.

Dlaczego więc nie pójść na całość i nie włożyć odkuwanych kół magnezowych czy alu.

Tak więc mamy ogólny design stylizowany na retro replikę z ultra nowoczesnymi detalami odkuwane koła, tytanowe wydechy, karbonowe body, zawieszenie o którym w czasach do których nawiązuje ten motocykl nikt nawet nie śnił a jednak każdy na pierwszy rzut oka widzi w nim motocykl retro choć fizyka będzie daleka od retro :) i to mi się podoba.

Rozumie jednak że wielu z was będzie widzieć to inaczej.

krl, dobrze sam wiesz najlepiej jakiej trakcji od motocykla oczekujesz. Zaryzykuję stwierdzenie że w Twoim wypadku koła na druciakach to i tak byłby zły pomysł.

Wg mnie jak retro to na zasadzie ostrego kontrastu z Hi TECH.

Teoś,nie herezje, tylko MHE jest już klasykiem i owszem drobne modyfikacje, ale nie burzące całości może dodałyby smaczku, jak ten zestaw DP Carbonio + amorek skrętu czy fajniejsze amorki, ale koła po prostu mnie rażą...

ale to me zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać...

Szprychowane takoż nie pasują, najlepsze to byłyby Campagnolo w nowoczesnej formie i rozmiarze...

Pozdr. J-999

Nie wiem... widziałem na żywo MH w oryginale, takie lekko podjechane pod biurowcem Ducati w Bolonii, więc mam jakieś tam odniesienie. Rozumiem, w jakim celu ktoś tu wymienił koła, ale dla mnie ten egzemplarz już stracił swój urok. Uwielbiam połączenie stylu retro z ultra nowoczesnością. Ten jest do bani, bo jest "naćkany" high tech-em, który kompletnie przesłonił jego wyjątkowy retro styl. Może i genialnie jeździć, ale - IMO - ktoś przesadził z doinwestowaniem :?

krl    0
dlaczego nie poprosisz właściciela o podanie ceny ostatecznej ?

Tak jak napisałem rozmawiam z właścicielem już dość długo, facet jest dość nazwałbym to tajemniczy.

Choć jest pewnie w tym dużo mojej winy ponieważ okazałem nadmierne zainteresowanie motocyklem a gość to skrzętnie wykorzystuje. Powiedział że czeka na realną propozycje sprzedać może ale nie musi więc nie chce wymieniać kwot.

Ot i tak zawaliłem negocjacje handlowe a teraz jestem w kropce.

Choć pomyślałem że nie będę się z nim cackał dziś zaproponuje mu kwotę nie będzie mu pasować trudno będę szukał dalej lub wrócę do wariantu STF - do przebudowy

Tak jak napisałem rozmawiam z właścicielem już dość długo, facet jest dość nazwałbym to tajemniczy.

Choć jest pewnie w tym dużo mojej winy ponieważ okazałem nadmierne zainteresowanie motocyklem a gość to skrzętnie wykorzystuje. Powiedział że czeka na realną propozycje sprzedać może ale nie musi więc nie chce wymieniać kwot.

Choć pomyślałem że nie będę się z nim cackał dziś zaproponuje mu kwotę nie będzie mu pasować trudno będę szukał dalej lub wrócę do wariantu STF - do przebudowy

To odpuść sobie MH900 i kup DESMOSEDICI, mogę zdobyć świetny egzemplarz ( bezwypadkowy ) ;)

krl    0

To odpuść sobie MH900 i kup DESMOSEDICI, mogę zdobyć świetny egzemplarz ( bezwypadkowy ) ;)

Szczerze mówiąc DESMOSEDICI ma dla mnie o dwa cylindry za dużo.

Nie mówiąc już o tym że to jednak inna półka cenowa, więc jak kiedyś wygram w totka to kupie go na wyposażenie salonu bym mógł napawać się jego widokiem.

krl    0
Cena jest zawsze tym co płacisz, a wartość to jest to co otrzymujesz.

Popatrz na to:

http://www.leboncoin.fr/motos/215740401.htm?ca=18_s

a zestaw carbon, proszę bardzo:

http://www.leboncoin.fr/equipement_moto ... tm?ca=18_s

Ceny we francji znacznie odbiegają od tych realnych. Na mobile.de MH są wystawiane średnio za ok 12 tyś eur. Aktualnie są dwa na portalu. Kit carbon zamówiony w carbon world nowy kosztuje 2290 eur.

krl    0

Otrzymałem odpowiedz dotyczącą oczekiwań od właściciela MH i muszę powiedzieć że włosy stanęły mi na głowie.

Byłem przekonany że oferta którą złożyłem jest uczciwą i realną ofertą ale według właściciela jest zdecydowanie zbyt niska, krótko mówiąc pomyliłem się o 10tyś eur.

Tak więc jutro udaję się do Włoch po Streetfightera i szukam dalej swojego wymarzonego MH lub SC.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.