Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
tmsa

MTS 1200 S T chyba znalazłaem BUG'a!

Polecane posty

Ostatnio trochę pomykam i temperatury są poniżej 4 st C na wyświetlaczu pojawia się info: ICE, przełączanie wtedy pomiędzy trybami SPORT/TOURING/URBAN/ENDURO jest niemożliwe !!?? trochę bez sensu jesteś na sporcie robi się ślisko i nie można wejść w urban gdzie ustawiłem sobie DTC LEVEL na 8, sprawdźcie czy tez tak macie.

Kurcze, nie wiem o co chodzi, dzisiaj buło 1-2 st C i wszystko się przełączało między trybami, może ostatnio byłem zmęczony, albo.... Desmo-czary?

krl    0

Nie miałem podobnego problemu, poniżej 4 stopni wszystko działa normalnie.

ja ma swoja od 5 godzin ale.... jak ją zwaliłem z przyczepki to zapaliła się taka snieżynka i też nie było mozna nic zrobić , ale jak już chwilę pochodziła i rozgrzała , to ja zgasiłem i zapaliłem ponownie to tego nie było i wszystko działało własciwie... tak się zastanawiam czy ta kontrolka to nie jest jakis alert bardzo zimnego silnika (może brać sygnał z "puszki" powietrza po prawej stronie) i jest to jakies swojego rodzaju zabezpieczenie "destrukcji" silnika??? względnie (może) przy "śnieżce" automatycznie włacza się na 100HP i trakcje np. min. 6??? tak tylko gdybam.....

krl    0

Kontrolka "snieżynka" pojawia sie gdy temp. otoczenia spada poniżej pięciu stopni

no tak , ale dlaczego jak odpalisz multe to jest śniezka i nic nie można zrobić , a jak za chwilę zgasisz i odpalisz ponownie to jest gitara :shock:

krl    0

Jest to komunikat, ostrzeżenie, wszystko masz opisane w Owner's Manual (instrukcja obsługi).

ja ma swoja od 5 godzin ale.... jak ją zwaliłem z przyczepki to zapaliła się taka snieżynka i też nie było mozna nic zrobić , ale jak już chwilę pochodziła i rozgrzała , to ja zgasiłem i zapaliłem ponownie to tego nie było i wszystko działało własciwie... .

Czyli DESMO-CZARY !!

Albo jak wiekszość Włoszek lubi ciepło :D

krl    0
ja ma swoja od 5 godzin ale.... jak ją zwaliłem z przyczepki to zapaliła się taka snieżynka i też nie było mozna nic zrobić , ale jak już chwilę pochodziła i rozgrzała , to ja zgasiłem i zapaliłem ponownie to tego nie było i wszystko działało własciwie... .

Czyli DESMO-CZARY !!

Albo jak wiekszość Włoszek lubi ciepło :D

Z Instrukcji obsługi:

NOTE:

When the vehicle is stopped, the engine heat could influence the displayed temperature.

When the detected temperature drops to 4 ', the display warns that the formation of ice is possible. The indication turns off when the temperature rises to 6 '

Tak więc czarów brak.

NOTE:

When the vehicle is stopped, the engine heat could influence the displayed temperature.

When the detected temperature drops to 4 ', the display warns that the formation of ice is possible. The indication turns off when the temperature rises to 6 '

OK, to rozumiem, mi chodziło oto, że "miałem wrażenie jakoby nie można było przełączać trybów kontroli trakcji w temp poniżej 5-4 st C", ale mogło to wynikać z początkowego braku umiejętności posługiwania się przyciskami funkcyjnymi, a tak by the way, gdzie jest czujnik temperatury zewnętrznej?

krl    0

NOTE:

OK, to rozumiem, mi chodziło oto, że "miałem wrażenie jakoby nie można było przełączać trybów kontroli trakcji w temp poniżej 5-4 st C", ale mogło to wynikać z początkowego braku umiejętności posługiwania się przyciskami funkcyjnymi, a tak by the way, gdzie jest czujnik temperatury zewnętrznej?

Czujnik temp. zew. jest jakby to ładnie nazwać w lewym wlocie powierza w lewej dziurce nosa na samym jej końcu ;)

Gość   
Gość

W ostatnim wydaniu "Motorrad" rowniez podali do informacji, ze w testowej MTS

maja BUG'a przy ujemnej temp. Po zgaszeniu i nowym odpaleniu znowu bylo o.k

no tak ICE ALERT! mam to w samochodzie, zapala się komunikat na komputerze pika dźwiękiem ok +2'c

Wiec i multi ma to samo... :D takie to mądre stworzenie Włoskie...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.