jakitaki 1 Napisano Listopad 30, 2011 Zawsze miałem pier...ca na punkcie 996 Carla Fogarty Na jego widok ślina kapała, wzrok maslany :lol: wiec zaczynam przygotowania do przyozdobienia mojej pieknej .Pewnie wierna kopia to do końca nie bedzie bo nie potrafię sobie odmówić złotych felg :lol: :lol: Właśnie dotarł zestaw naklejek od Anglika a niedługo zabieram się za rozbiórkę i malowanko . Ależ będę wniebowzięty :-D bosze 8-) . Brakuje mi jednak dobrych fotek służących za ściągę ( widzę że brakuje OASICS)poza tym zestaw naklejek Fogiego co roku nieznacznie się zmieniał . Jak macie jakieś fajne foty Carla proszę wrzucajcie tutaj :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Listopad 30, 2011 Brawo Jakitaki Brawo! 996 Foggy to jest to!!! :twisted: Też marzę, kiedyś się uda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Listopad 30, 2011 Cieszę się jaki Twoim szczęściem i że marzenie Ci się spełnia, jednak mi zupełnie nie lezy to malowanie. Po prostu mi sie nie podoba. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Grudzień 1, 2011 Naliczyłem ponad 70 naklejek w projekcie, mówie żonci a ona na to : "to po co go malować ? I tak wszystko zakryjesz" :lol: Nie pasuje mi w komplecie naklejka pada z PS2 . O ile sie nie mylę miał ją Troy Baylis na baku ale do Fogiego mi coś nie pasi :roll: . Wie ktoś coś ? ( w kółeczku na fotce ) . Szykuje sie też Ohlins na tył :twisted: . Przody kosztują ....duuużo , ale i tak kiedyś będą - gupim cza być ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 13, 2012 Kupa czasu to wszystko trwa , dołek mnie dopadł ale powoli z niego wyłażę i coś skubnęło do przodu :) . Ramy wam nie pokażę bo lakier ( proszkowy ) zupełnie spierdzielony , normalnie jasno szary wrr.. i poszło do poprawki :) . Wahacz już gotowy czarny , a owiewki dzisiaj maltretowaliśmy . Zbiorniczek wyrównawczy od Musielego i zestaw napędowy już czekają . Wczoraj przyszły : linka licznika ,nowa oryginalna szyba, szczotkotrzymacz rozrusznika i filiżanki do kawy :). W drodze łożyska wahacza z zimeringami i jazda z tym światem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Kwiecień 13, 2012 Fajnie, fajnie. Mi sie podoba ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 14, 2012 Owszem, kierunek oryginał to jest to. Foggy replica to jest to są takie dzieła ktorych nie kaleczy się dziwnymi wizjami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
killroy 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Super, naklejki sam robiłeś czy kupione ( jeśli to nie tajemnica to jaki był ich koszt). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Nooo Jakitaki wiedziałem, że lipy nie będzie 8-) Czekam na następne foty!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 19, 2012 Naklejki po części kupiłem w GB ,lecz połowa nie pasowało do kompletu więc reszta dorabiana w Grafnet.pl - który polecam :). Rama po trzech próbach nadal mi się nie podobała , jakieś zupełnie inne odcienie wychodziły więc z bólem serca zdecydowałem się na czerwoną ( Carl mnie zabije ;(). Zabieram się za naklejki na tym co już pomalowane . Potem wszystko wraca do klaru . cdn... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 19, 2012 Proszę Cię, nie mów że górną półkę proszkowo lakierowałes. :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Kwiecień 19, 2012 Naklejki pomieszane z '21' . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 19, 2012 Proszę Cię, nie mów że górną półkę proszkowo lakierowałes. :shock: Ale o so chozi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Kwiecień 19, 2012 Bo komus juz tu nie wyszlo najlepiej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Malowanie mi się podoba, ale osobiście na tym bym poprzestał (bez naklejek:P ). Mam takie pytanie, gdzie malowałeś i jak Cię to finansowo wyniosło, bo wygląda to na naprawdę dobrą robotę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 19, 2012 Malowanie mi się podoba, ale osobiście na tym bym poprzestał (bez naklejek:P ).Mam takie pytanie, gdzie malowałeś i jak Cię to finansowo wyniosło, bo wygląda to na naprawdę dobrą robotę? U Miśka w Rybniku , stary dobry kumpel i niezły lakiernik a finansowo nie powiem bo mi michę okepie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 z bólem serca zdecydowałem się na czerwoną :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 Proszę Cię, nie mów że górną półkę proszkowo lakierowałes. :shock: ale o co chodzi? sam w zeszłym roku mi to doradziłeś i wiozłeś do ożarowa na lakierowanie proszkowe właścnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 20, 2012 Bo chciałes czarną, ale wygląda bardzo średnio, nazwijmy to łagodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 Mam nadzieję że naklejki idą na zmatowany lakier bezbarwny a nie na bazę? - bo tej nie wolno przesuszyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 20, 2012 Mam nadzieję że naklejki idą na zmatowany lakier bezbarwny a nie na bazę? - bo tej nie wolno przesuszyć. Oczywiście że tak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 Proszę Cię, nie mów że górną półkę proszkowo lakierowałes. :shock: ale o co chodzi? sam w zeszłym roku mi to doradziłeś i wiozłeś do ożarowa na lakierowanie proszkowe właścnie Dla mnie malowanie półek to też lipa - surowe aluminium niech będzie surowe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Kwiecień 20, 2012 Malowanie mi się podoba, ale osobiście na tym bym poprzestał (bez naklejek:P ).Mam takie pytanie, gdzie malowałeś i jak Cię to finansowo wyniosło, bo wygląda to na naprawdę dobrą robotę? Ja mam to samo - dla mnie malowanie pierwsza liga, ale liczba naklejek mnie "przerasta". Jeszcze żebyś choć dostał 1 zł od pierwszej lepszej firmy którą sobie nakleisz (bo Carl raczej nie naklejał tego dla większej mocy ;)) Osobiście nigdy bym tego nie zrobił - trochę jak pisanka wielkanocna ;) :P ale może ja się nie znam albo jestem za bardzo ortodoksyjnym zwolennikiem "czystej formy" :mrgreen: P.S 1. Moto Carl Fogarty chyba raczej nie miało czarnego wahacza tylko nakładkę z węgla z wypustką zabezpieczającą zębatkę od dołu wymaganą przez przepisy. 2. Szkoda z tą ramą 3. Co z felgami ? 4. Co z przednim zawiachem i hamulcami ? Idzie OHLINS I Brembo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 20, 2012 Enzo - ja zwykły szary robotnik jestem , ohlinsy na pewno się pojawią i nakładki z węgla ale pewnie za parę lat :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 5, 2012 Dzisiaj czuję się pozytywnie zmęczony :D . Po wybudzeniu z letargu lakiernika ( wieczny koleś ) i otrzymaniu łożysk wachacza - dzięki Kasi z Gliwic :wave: mogłem w końcu ruszyć do przodu . Silnik i wachacz w końcu w ramie , przednie zawieszenie po przeglądzie też już na miejscu . Zabrałem się za oklejanie bo w poniedziałek malysz obiecał bezbarwny położyć :roll: .Swoją drogą z tymi naklejkami przechlapane , ciągle coś nie tak , gabaryty za duże więc obcinam ,przycinam , robię co mogę .Ależ bym sobie już pojeżdził :) Padam na dziub Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach