Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

cinek78

zimowe grzebanko ;-) MTS 1200

Polecane posty

krl    0

Nie wiem jakie zdjęcia widziałeś ale ostatnio prezentuje się tak:

post-968-1366038825,6523_thumb.jpg

A tu wersja z kuferkami:

post-968-1366038826,3983_thumb.jpg

Z turystycznych gratów mam tylko i wyłącznie kufry i w zupełności wystarcza mi to do podróży i tych bliskich i tych dalekich.

Poza tym mam założony kompletny układ wydechowy z filtrem i dedykowanym ECU, założyłem tez krótki tył, fabryczną navi i wszystko co było w DP z węgla i parę gratów CNC Racing.

Nie wiem jakie zdjęcia widziałeś ale ostatnio prezentuje się tak:

classifieds-79885-0-16265300-1365327158_thumb.jpgP7200678.JPG[/attachment]

Z turystycznych gratów mam tylko i wyłącznie kufry i w zupełności wystarcza mi to do podróży i tych bliskich i tych dalekich.

Poza tym mam założony kompletny układ wydechowy z filtrem i dedykowanym ECU, założyłem tez krótki tył, fabryczną navi i wszystko co było w DP z węgla i parę gratów CNC Racing.

Piekny...z kuframi jeszcze fajniejszy :)

Ale...ta mala carbonowa koncowka jakos bardziej mi sie podoba :)

A te kufry i carbonowe dodatki to...drogie jest??

krl    0

Węgiel to standard byle g....o kosztuje 1000zł a kuferki to koszt ok 3,5tyś ale przy zakupie da sie wynegocjować bardzo duży upust ;) :lol:

Teraz właśnie skończyłem dopracowywanie karbonowego dzioba, była masakra! Różnił się lewy od prawego, pod chłodnicą oleju jest mały czarny plastikowy element, łączący lewą str. z prawą tego "dzióbka" z lewej wszystko jak w plastikowym elemencie, ale prawy? masakra. Nie docięte, nie spasowane, zrobione na kiełbasę, nie chciało się skręcać jak należy, nie łączyło się krawędziami, Jakaś gówniana niemiecka firma CarbonCośtam.de, a druga sprawa, jak to składał poprzedni właściciel to chyba był ślepy, martwię się jednak że to nie on, tylko LIBERTYMOTRS W Warszawie, już wiem skąd mają taką opinię...

Jestem w szoku tyle kasy to kosztuje a taką lipę dopierniczają, żałuję że fotek nie zrobiłem...

Ale jednak multi w carbonie wygląda cudownie... jeszcze perłowa :D

Piękne jest to, że każdy z posiadaczy multi, może zrobić sobie moto w kolorze "jaki tylko chce", nawet całą z carbonu http://tekarbon.com/blog/

Teraz właśnie skończyłem dopracowywanie karbonowego dzioba, była masakra! Różnił się lewy od prawego, pod chłodnicą oleju jest mały czarny plastikowy element, łączący lewą str. z prawą tego "dzióbka" z lewej wszystko jak w plastikowym elemencie, ale prawy? masakra. Nie docięte, nie spasowane, zrobione na kiełbasę, nie chciało się skręcać jak należy, nie łączyło się krawędziami, Jakaś gówniana niemiecka firma CarbonCośtam.de, a druga sprawa, jak to składał poprzedni właściciel to chyba był ślepy, martwię się jednak że to nie on, tylko LIBERTYMOTRS W Warszawie, już wiem skąd mają taką opinię...

Jestem w szoku tyle kasy to kosztuje a taką lipę dopierniczają, żałuję że fotek nie zrobiłem...

Ale jednak multi w carbonie wygląda cudownie... jeszcze perłowa :D

Piękne jest to, że każdy z posiadaczy multi, może zrobić sobie moto w kolorze "jaki tylko chce", nawet całą z carbonu http://tekarbon.com/blog/

Moze jakies foto podeslesz?? :)

A przepraszam, nie liberty, mam wbity w serwisówkę MONSTER BIKE Warszawa... raczej się tam nie potrafili odnaleźć z prawidłową pozycją carbonu... serwis w kwietniu 2012.

...pierwsze śniegi mamy za soba więc wracam do tematu... czyli zimowe grzebanko....

na pierwszy rzut zamontowałem obniżane siedzenie - rewelacyjna sprawa - w końcu pełne stopy spoczywaja na podłożu...

drugi mod to modyfikacja dzwigni hamulca tylnego - pozazdrosciłem trochę facetom na BMW GS i też postanowiłem zrobić oparcie stopy tak żeby but nie ześlizgiwał sie - a zdarzyło mi sie to kilka razy...

DSC_0117.JPG

DSC_0118.JPG

przyszedł też czas na karbonową końcówke wydechu.....

DSC_0119.JPG

na poczatku września moja multa dostała też nieco rizomy , czyli : końcówki kierownicy, zbiorniczek hamulca przedniego , tylniego i płynu sprzęgłowego....

DSC_0016.JPG

DSC_0017.JPG

DSC_0018.JPG

DSC_0019.JPG

akutalnie czekam jeszcze na dośc dużą dostawę carbonu - ale o efektach pochwalę się po montażu...

teraz moja multistrada przeżywa mechaniczne SPA - czyli regulacja zaworów, synchronizacja przepustnic wtrysku , wymiana płynu chłodniczego i oleju silnikowego , smarowanie i reg. łańcucha - wszystko pod nowy sezon :mrgreen:

... i dostawa carbonu sie pojawiła :D

DSCI0170.JPG

tak wygląda akcesoryjny błotnik przedni (przedłużony)

DSCI0171.JPG

a tak jednoczęściowa osłona silnika

DSCI0172.JPG

tak na marginesie - gdyby ktoś szukał carbonu po cenach katalogowych z możliwym rabatem to chetnie pomogę... ;)

http://shop.ilmberger-carbon.de/carbont ... rad/ducati

już zainstalowane - wygląda super!!! zdjęcia tego nie oddają....

DSCI0186.JPG

DSCI0187.JPG

DSCI0188.JPG

DSCI0185.JPG

krl    0

Węgla nigdy za wiele, bardzo dobry kierunek no i konkretny look.

A przepraszam, nie liberty, mam wbity w serwisówkę MONSTER BIKE Warszawa... raczej się tam nie potrafili odnaleźć z prawidłową pozycją carbonu... serwis w kwietniu 2012.

W 2012 serwisowaliśmy dwie białe MTS1200 ale w żadnej nie montowaliśmy akcesoriów więc proszę zastanowić się dwa razy zanim się coś takiego napisze. Zapewniam, że wiemy jak montuje się akcesoria w motocyklach Ducati.

Jeżeli nie piszesz o motocyklu z Warszawy to po powinieneś mieć nowy tylni zacisk hamulcowy ;)

W 2012 serwisowaliśmy dwie białe MTS1200 ale w żadnej nie montowaliśmy akcesoriów więc proszę zastanowić się dwa razy zanim się coś takiego napisze. Zapewniam, że wiemy jak montuje się akcesoria w motocyklach Ducati.

Jeżeli nie piszesz o motocyklu z Warszawy to po powinieneś mieć nowy tylni zacisk hamulcowy ;)

W takim wypadku przepraszam, sprzedający mówił że "wszystko" robił u was, tym i pieczątkami w serwisówce się sugerowałem. Jeszcze raz przepraszam, pewnie własna robota...

Zacisk tylni mam do bani, porażka totalna, piętą deptam i nic... więc już nie deptam, ale ciężko pod górkę wystartować... a u mnie tylko górki... shit !

... i dostawa carbonu sie pojawiła :D

...

tak na marginesie - gdyby ktoś szukał carbonu po cenach katalogowych z możliwym rabatem to chetnie pomogę... ;)

http://shop.ilmberger-carbon.de/carbont ... rad/ducati

Aj zazdroszczę kilku części, bo te cukierki piękne... :)

Osłona mono wahacza mnie jeszcze korci i osłony silnika... Podeślij mi na nie ceny, ja przeszukuje ebay za okazja... Kilka partów już kupiłem...

No i socjalistycznym związku unii jewropejskiej możemy się pochwalić immobilzacją dwutlenku węgla w postaci karbonu. Desmomaniax w walce z globalnym ociepleniem. :D

Zacisk tylni mam do bani, porażka totalna, piętą deptam i nic... więc już nie deptam, ale ciężko pod górkę wystartować... a u mnie tylko górki... shit !

zadzwoń w wolnej chwili - uporałem się z tym.... ;)

Teraz wygrzebałem manetki i co się okazuje? Mam dokładnie te same manetki, Saito kupiłem do monstera, ale nie założyłem, zapłaciłem coś koło 200zł na allegro

Niedługo montaż... :)

IMAG0003.jpg

IMAG0002.jpg

Edytowano przez martini

... musisz tylko kostki po zdemontowaniu "ślepaków"  wykorzystać i będziesz miał jak ori... wcześniej sprawdź kompatybilność napięć - masz innej firmy niżeli moje , a wygląd nie przesadza o tym samym rozwiązaniu technicznym.

w razie pytań technicznych dzwoń...

Napiszę kilka słów - może kiedyś komuś się przyda.

Sprawa dotyczy zmiany przedniego oświetlania na nowy ledowy typ(od 2013) - taki teraz trend , więc i ja postanowiłem mieć coś takiego. Generalnie najsilniejszym argumentem był regulacja przedniej szyby - super sprawa. W każdej chwili można zmienić wysokość szyby , co w starych "śrubkowych" sposobach nie było takie proste.

Generalnie do wykonania takiej modyfikacji trzeba ... duuużo złotówek . Sama lampa + czasza to wydatek koło 5 tysi...

ale:

Czasza

Lampa

L+P wypełnienie czaszy

Pełny suport do szyby

Szyba

... tyle części.

Sama wymiana nie przysparza większych problemów , poza modyfikacją układu zasilania . Do poprawnego działania ledowej lampy trzeba wymienić kostkę główną + zainstalować dodatkowy przekaźnik "spinający" cały układ...

DSC00013.JPG

Trochę wcześniej moja MTS dostała kilka zabawek:

osłonę chłodnicy

DSC00008.JPG

Crash pady osi koła P+T

DSC00009.JPG

nowe gmole

DSC00012.JPG

oraz nowe malowanie elementów podnóżków i setów - także podpatrzone z 2013rocznika

DSC00010.JPG

oraz zabezpieczenie pompy cieczy chłodzącej

DSC00015.JPG

Obecnie moja MTS-ka czeka na kolejne zbrojenie w zabawki, czyli siłownik sprzęgła , wieniec tylnej zębatki, masę śrubek,zaslepek i... pokrywę z gratisową wizualizacją pracy silnika.

DSC00002.JPG

DSC00003.JPG

DSC00004.JPG

DSC00005.JPG

DSC00006.JPG

Edytowano przez cinek78

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.