Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
martini

nie żeby to było forum SKODY ale popatrzcie na to...

Polecane posty

A jest/był jakiś sposób (w Polsce) na to, żeby kupić auto i go nie zarejestrować ?

Powiedzmy, że bym kupił i co ?

Dowodu rejestracyjnego nie ma, ubezpieczenia nie ma. Faktura z 1994 roku ??

Macie jakieś pomysły ?

A jest/był jakiś sposób (w Polsce) na to, żeby kupić auto i go nie zarejestrować ?

Powiedzmy, że bym kupił i co ?

Dowodu rejestracyjnego nie ma, ubezpieczenia nie ma. Faktura z 1994 roku ??

Macie jakieś pomysły ?

Tak był, właściciel po zakupie zmarł... kosztowała jakieś 78000zł, a reszta nie miała prawka by nią śmigać... więc po co przeprowadzać spadek i rejestrować... :D

wydaj mi się,że wtedy tak można było zrobić, teraz chyba też, bo chyba możesz kupić auto i jeździć nim po torze? na pewno była możliwość chwilowego wyrejestrowania np.na zimę,żeby nie płacić oc ;) sam korzystałem :D

fajna sprawa,szkoda,że nie ma takich rodzynków ducati u nas w polsce. nowy 20 letni duc to już coś :)

krl    0

Nie ma obowiązku rejestracji pojazdu i opłacania ubezpieczenia o ile pojazd nie będzie poruszał się po drogach publicznych.

Ja kupowałem motocykl z przeznaczeniem na tor i śmigałem tylko z fakturą wożąc go z miejsca na miejsce po całej europie busem.

Po dwóch latach sprzedałem człowiekowi który jeszcze rok wykorzystywał motocykl na torze później uzbroił go w owiewki zarejestrował (bez Problemu) i odsprzedał.

Dzięki :D

Jestem teraz "mądrzejszy" o te kwestie. Nie wiadomo kiedy taka wiedza może się przydać.

Nie ma obowiązku rejestracji pojazdu i opłacania ubezpieczenia o ile pojazd nie będzie poruszał się po drogach publicznych.

Ja kupowałem motocykl z przeznaczeniem na tor i śmigałem tylko z fakturą wożąc go z miejsca na miejsce po całej europie busem.

Po dwóch latach sprzedałem człowiekowi który jeszcze rok wykorzystywał motocykl na torze później uzbroił go w owiewki zarejestrował (bez Problemu) i odsprzedał.

z nowymi maszynami i kupionymi za granica to rozumie ale co jesli kupie moto w posce ktory podlegal ubezpieczeniu kowalski go wyrejestruje a ja nie bede rejestrowal na siebie i nie bedzie problemow??

Jeżeli nie będziesz się poruszał po drogach publicznych nie musisz się rejestrować latami. Np właśnie używasz na torze jak było wyżej wspominane.

Swoją drogą, prawdziwa nówka nie śmigana. Kiedyś bardzo dawną miałem taką firmówkę, tylko ona miała setki tysięcy na liczniku.

Są jeszcze świry. To dobrze

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.