Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
martyn

Project Monte

Polecane posty

no mialem sie nie wtracac ale dla mnie jesli mowa o niebieskim policji i Wloszech to tylko cos takiego :lol: :lol:

ten fiat nawet proche przypomina zbiornik od monstera :D

juz jak sie bawic to na calego

carabinierirs.jpg

HAHAHA właśnie wczoraj na śledziku u Motomaniaxów był pomysł żeby carabinieri wystosować :D

A na plecach będę wozić replikę jakiegoś karabinku

coraz bardziej mi się to wszystko układa w sensowną całość :D

wydaje mi sie ze ten motyw wygladalby dobrze na monsterze z tym karabinem to moze troche za daleko :lol: ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie, cokolwiek postanowisz mam nadziej ze sie pochfalisz :mrgreen:

Jeśli chodzi o Carabinieri to Archie miał taką Vespę. Każdy pomysł jest dobry jeśli podoba się właścicielowi pojazdu. Warto zastanowić się nad lakierowaniem elementów narażonych na dużą ścieralność lepszym i twardszym lakierem.

no mialem sie nie wtracac ale dla mnie jesli mowa o niebieskim policji i Wloszech to tylko cos takiego :lol: :lol:

ten fiat nawet proche przypomina zbiornik od monstera :D

juz jak sie bawic to na calego

carabinierirs.jpg

HAHAHA właśnie wczoraj na śledziku u Motomaniaxów był pomysł żeby carabinieri wystosować :D

A na plecach będę wozić replikę jakiegoś karabinku

coraz bardziej mi się to wszystko układa w sensowną całość :D

Zobaczysz, że wszystko będzie gustowne i wysublimowane i ach i och!

Jak tylko coś podziałam to wrzucę zdjęcia :)

wydaje mi sie ze ten motyw wygladalby dobrze na monsterze z tym karabinem to moze troche za daleko :lol: ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie, cokolwiek postanowisz mam nadziej ze sie pochfalisz :mrgreen:

zastanawiam się czy nie zdjąć na stałe tych metalowych nakładek na tłumiki, które chcę na czarno pomazać. Tylko co zrobić z dziurami? zaspawać? zakleić czymś?

Wczoraj zlozylam zegary, pan z gieldy elektronicznej od razu przylutowal mi nowe diody z wyswietlacza, i teraz bedzie swiecil na bialo a nie na pomaranczowo. 12 diod po 6 zl plus lutowanie 18 zl dla rownego rachunku i wyszlo 90 zeta za zmiane podswietlenia :)

O rewelacja :mrgreen: kiedy zapodasz fotkę? Bo jestem ciekaw jak to wyszło z efektem.

Jak skoncze lampe i zaloze zegary to zrobie zdjecie :) na razie nabassu pomalowal mi ja zeby zobaczyc jak wyjdzie i jak sie ja spoleruje to wtedy zapieczemy czarno na amen :)

post-495-1366037677,795_thumb.jpg

Wczoraj zlozylam zegary, pan z gieldy elektronicznej od razu przylutowal mi nowe diody z wyswietlacza, i teraz bedzie swiecil na bialo a nie na pomaranczowo. 12 diod po 6 zl plus lutowanie 18 zl dla rownego rachunku i wyszlo 90 zeta za zmiane podswietlenia :)

Bardzo fajny pomysł :!:

Na warszawskiej wystawie motocykli obkupiłam się w zestaw włoskiej barracudy: gripy, ciezarki i kierownice (wszystko czarne), na które chorowałam od roku. Poprzedni wlasciciel monstera wsadził tam lampę i mocowanie tablicy tej samej firmy więc jest do kompletu.

Założę wszystko jak już wróci reszta gratów z malowania proszkowego, dlatego wrzucam tylko foty producenta ;)

post-495-1366037856,6417_thumb.jpg

post-495-1366037856,7165_thumb.jpg

post-495-1366037856,7875_thumb.jpg

Cudna ta Barra, nice, dobry zakup 8-)

ale żeby nie było na żywo wyglądają świetnie, jestem bardzo zadowolona :)

Cześć, chciałam oficjalnie zakończyć wątek mojego Monstera 696. Szczęśliwie projekt w chwili sprzedaży był ukończony. Ogarnął mnie teraz nastrój lekko nostaligiczny i napiszę, że troszkę brakuje mi mojego niebieskiego wariata... Ducaty 696 to bardzo fajne motocykle, ale chyba powoli się starzeję bo zapałałam o wiele większą miłością do klasycznej generacji... Co by tu dużo mówić, malucha zdetronizował w moim serduchu Monster S4, ale o nim w oddzielnym temacie ;)

Może po prostu napiszę co się w nim działo:

- Tak właściwie to jest niebieski, bo zanim zakupiłam motocykl w szafie trzymałam oryginalny zestaw owiewek Ducati Monster Art Kit w kolorze Blue Italia

-W wyświetlaczu zostały wymienione diody na białe, które świeciły zimnym światłem, lepiej widoczny był cały panel w nocy, a poza tym ten pomarańczowy fabryczny jakiś wkurzający był.

-Proszkowo na czarno zostały polakierowane: risery, końcówki wydechu, sety z podnóżkami oraz wieszaki wydechów.

-Dzięki Edziowi, który wybebeszył puszki mój monster brzmiał bardzo godnie i poważnie jak na najmniejszego przedstawiciela rodziny

-Z takich poprawiających komfort rzeczy zaistalowano ładowarkę akumulatora firmy CTEK, którą bardzo polecam

A teraz dodatki markowe:

-Supersprox tylna złota zębatka plus dwa zęby

-R&G Racing: crashpad centralny w ramie, crashpad przedniej osi, crashpad tylniej osi

-Barracuda: tylna lampa LED, odważniki kierownicy, gripy, kierownica aluminiowa, uchwyt tablicy wraz z podświetleniem led

post-495-1366038463,4909_thumb.jpg

post-495-1366038463,7656_thumb.jpg

post-495-1366038463,9902_thumb.jpg

post-495-1366038464,1211_thumb.jpg

post-495-1366038464,2071_thumb.jpg

post-495-1366038464,4276_thumb.jpg

post-495-1366038464,6425_thumb.jpg

BAJERANCKI :D:D:D niebieskiego jeszcze nie widzialem, wyglada naprawde dobrze :):)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.