Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Patryho

S2R na CafeRacera albo coś w tym rodzaju

Polecane posty

Dzisiaj dotarł kosz! Dzięki Musieli :)

Koncepcję malowania zmieniam bo mój lakiernik zwyczajnie nie poradzi sobie z tym chromem :?

Dzisiaj podejmę decyzję jakie kolory dobrać i mam nadzieję, że za tydzień/dwa moto będzie gotowe.

Fatalna sprawa. Wielu lakierników sobie z tym nie radzi a większej filozofii tam nie ma.

Jak będziesz szukal jakiegoś mega niepowtarzalnego lakieru, który łatwiej sie kładzie od Kosmic Krome to zapraszam do mnie

www.sklep.custom-shop.pl

Fajnie było by wesprzeć taki ciekawy projekt

W końcu znalazłem trochę czasu żeby się wziąć w garść i....kolejny problem.

Tarcze hamulcowe, które zakupiłem mają zbyt małe odsadzenie i przez to nie leżą symetrycznie w zaciskach.

Muszę kupić kolejny komplet (już będzie trzeci) ale z większym odsadzeniem bo aktualnie mam takie o całkowitej "wysokości" 10mm.

Widzialem gdzieś w necie, że są też 13,5mm. Od czego to będzie moi drodzy?

Poza tym tak:

- polakierowane felgi na czarny mat

- polakierowana karoseria na białą perłę mat

- odnowiona sprężyna tylnego amora

- odnowione zaciski hamulcowe

- wymieniony kosz sprzęgłowy

Właśnie przed chwilą sprzedałem swoją codzienną dwukółkę (ZX6R) to i mam ciśnienie na dokończenie projektu!

Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują.

Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują.

Już je zrobiłem ale mam obawy co do wytrzymałości takiego zestawu bo z jednej strony na piaście jest stożek i sama tarcza nie opiera się wewnętrzną średnicą o felgę. Myślę, że to może być istotne!

Już je zrobiłem ale mam obawy co do wytrzymałości takiego zestawu bo z jednej strony na piaście jest stożek i sama tarcza nie opiera się wewnętrzną średnicą o felgę. Myślę, że to może być istotne!

Wiadomo, że lepiej byłoby gdyby tarcza opierała się o piastę a nie jedynie "wisiała" na śrubach. Ale z drugiej strony 6 śrub i dystans z właściwego materiału wydaje się również zdawać egzamin - sprawdzone w praktyce.

Poza tym z tego co rozumiem ma to być showbike, a nie maszyna do latania po torze.

Poza tym z tego co rozumiem ma to być showbike, a nie maszyna do latania po torze.

Dokładnie tak ma być :idea:

W takim razie poszukuję opcjonalnie śrub jak poniżej:

post-1236-1366038177,3761_thumb.jpg

Oczywiscie że jest to istotne i nie ważne czy torówwka czy showbike - jak n drodze zetnie Ci śruby to będziesz miał cieplej niż na torze... bo tu możesz trafić auto, kraweznik, matkę z dzieckiem czy drzewo!!!!

jesli juz masz robic dystanse to pamiętaj że jeden dystans pod jedną tarczę a nie 6 pod podkładek pod śruby, i śruby nie od tokarza (chciałbym zobaczyć który wytoczy cos takiego z utwardzanej stali) tylko "seryjny" produkt

siedzenie jest z tworzywa, czy robisz z aluminium?

Zadupek ręcznie robiony z laminatu, a siedzenie z jakiejś sztucznej skóry.

Złożyłem dzisiaj wahacz ale po całej akcji odnotowałem duży luz na mocowaniu "bujawki" z ramą - na zdjęciu widać że nakrętka ma mniejszą średnicę niż tulejka ramy i o nią się właśnie obija...

HELP!

post-1236-1366038267,3791_thumb.jpg

Ale ta nakrętka jest mniejszej średnicy. Bo pasowanie elementów ma miejsce gdzie śruba przechodzi przez otwór w ramie, a nie na nakretce.

Zwróć uwagę czy nie "zaginęła" Ci tuleja rozporowa przechodzaca przez łożysko igiełkowe wewnątz "bujawki". Tylko dzięki niej da się całość poskręcać w sposób eliminujący luzy.

Ale ta nakrętka jest mniejszej średnicy. Bo pasowanie elementów ma miejsce gdzie śruba przechodzi przez otwór w ramie, a nie na nakretce.

Zwróć uwagę czy nie "zaginęła" Ci tuleja rozporowa przechodzaca przez łożysko igiełkowe wewnątz "bujawki". Tylko dzięki niej da się całość poskręcać w sposób eliminujący luzy.

a jak ta tulejka wygląda? Wewnątrz mocowania w ramie jest taka trochę grubsza podkładka ale to chyba nie o nią chodzi.

znalazłem szkic ale zgodnie z nim powinny być dwie podkładki poz. 9 i poz. 18 a ja mam tylko jedną

SZKIC

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.