Patryho 0 Napisano Maj 17, 2012 Dzisiaj dotarł kosz! Dzięki Musieli :) Koncepcję malowania zmieniam bo mój lakiernik zwyczajnie nie poradzi sobie z tym chromem :? Dzisiaj podejmę decyzję jakie kolory dobrać i mam nadzieję, że za tydzień/dwa moto będzie gotowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chino 0 Napisano Maj 17, 2012 Fatalna sprawa. Wielu lakierników sobie z tym nie radzi a większej filozofii tam nie ma. Jak będziesz szukal jakiegoś mega niepowtarzalnego lakieru, który łatwiej sie kładzie od Kosmic Krome to zapraszam do mnie www.sklep.custom-shop.pl Fajnie było by wesprzeć taki ciekawy projekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 13, 2012 W końcu znalazłem trochę czasu żeby się wziąć w garść i....kolejny problem. Tarcze hamulcowe, które zakupiłem mają zbyt małe odsadzenie i przez to nie leżą symetrycznie w zaciskach. Muszę kupić kolejny komplet (już będzie trzeci) ale z większym odsadzeniem bo aktualnie mam takie o całkowitej "wysokości" 10mm. Widzialem gdzieś w necie, że są też 13,5mm. Od czego to będzie moi drodzy? Poza tym tak: - polakierowane felgi na czarny mat - polakierowana karoseria na białą perłę mat - odnowiona sprężyna tylnego amora - odnowione zaciski hamulcowe - wymieniony kosz sprzęgłowy Właśnie przed chwilą sprzedałem swoją codzienną dwukółkę (ZX6R) to i mam ciśnienie na dokończenie projektu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 13, 2012 Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 13, 2012 Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują. Już je zrobiłem ale mam obawy co do wytrzymałości takiego zestawu bo z jednej strony na piaście jest stożek i sama tarcza nie opiera się wewnętrzną średnicą o felgę. Myślę, że to może być istotne! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 13, 2012 Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują. Już je zrobiłem ale mam obawy co do wytrzymałości takiego zestawu bo z jednej strony na piaście jest stożek i sama tarcza nie opiera się wewnętrzną średnicą o felgę. Myślę, że to może być istotne! Wiadomo, że lepiej byłoby gdyby tarcza opierała się o piastę a nie jedynie "wisiała" na śrubach. Ale z drugiej strony 6 śrub i dystans z właściwego materiału wydaje się również zdawać egzamin - sprawdzone w praktyce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 13, 2012 No to już coś! W takim razie mam rozwiązanie ;) Grazie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 13, 2012 Zdj? i nie mow ze nie masz bo nie uwierze :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Wstyd mi, że jeszcze wszystko w "proszku" ale zrobię foty i podrzucę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 14, 2012 Poza tym z tego co rozumiem ma to być showbike, a nie maszyna do latania po torze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Właśnie przed chwilą sprzedałem swoją codzienną dwukółkę (ZX6R) Graty man graty! :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Poza tym z tego co rozumiem ma to być showbike, a nie maszyna do latania po torze. Dokładnie tak ma być :idea: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują. W takim razie poszukuję opcjonalnie śrub jak poniżej: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Der Tokarz może helfen ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Pomyśl o dorobieniu pierścieni dystansowych pod tarcze - już ten temat przerabiałem. Stanowczo tańsze wyjście - nawet wliczając komplet dłuższych śrub gatunkowych - niż kolejny komplet tarcz, które nie wiadomo czy przypasują. Już je zrobiłem ale mam obawy co do wytrzymałości takiego zestawu bo z jednej strony na piaście jest stożek i sama tarcza nie opiera się wewnętrzną średnicą o felgę. Myślę, że to może być istotne! Oczywiscie że jest to istotne i nie ważne czy torówwka czy showbike - jak n drodze zetnie Ci śruby to będziesz miał cieplej niż na torze... bo tu możesz trafić auto, kraweznik, matkę z dzieckiem czy drzewo!!!! jesli juz masz robic dystanse to pamiętaj że jeden dystans pod jedną tarczę a nie 6 pod podkładek pod śruby, i śruby nie od tokarza (chciałbym zobaczyć który wytoczy cos takiego z utwardzanej stali) tylko "seryjny" produkt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 No i właśnie znalazłem takie coś - są o 3mm krótsze niż wymagane Larsson a tu kilka fotek: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Smakowity kąsek :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Grrubo lecisz Panie ; ) :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 siedzenie jest z tworzywa, czy robisz z aluminium? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 siedzenie jest z tworzywa, czy robisz z aluminium? Zadupek ręcznie robiony z laminatu, a siedzenie z jakiejś sztucznej skóry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Czerwiec 15, 2012 Bedzie cudo, widze że nawet kask i google z epoki specjalnie na cafe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Ten kask to od Awo Simsona, a na cafe kupiłem taki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Lipiec 3, 2012 Złożyłem dzisiaj wahacz ale po całej akcji odnotowałem duży luz na mocowaniu "bujawki" z ramą - na zdjęciu widać że nakrętka ma mniejszą średnicę niż tulejka ramy i o nią się właśnie obija... HELP! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 3, 2012 Ale ta nakrętka jest mniejszej średnicy. Bo pasowanie elementów ma miejsce gdzie śruba przechodzi przez otwór w ramie, a nie na nakretce. Zwróć uwagę czy nie "zaginęła" Ci tuleja rozporowa przechodzaca przez łożysko igiełkowe wewnątz "bujawki". Tylko dzięki niej da się całość poskręcać w sposób eliminujący luzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Lipiec 4, 2012 Ale ta nakrętka jest mniejszej średnicy. Bo pasowanie elementów ma miejsce gdzie śruba przechodzi przez otwór w ramie, a nie na nakretce. Zwróć uwagę czy nie "zaginęła" Ci tuleja rozporowa przechodzaca przez łożysko igiełkowe wewnątz "bujawki". Tylko dzięki niej da się całość poskręcać w sposób eliminujący luzy. a jak ta tulejka wygląda? Wewnątrz mocowania w ramie jest taka trochę grubsza podkładka ale to chyba nie o nią chodzi. znalazłem szkic ale zgodnie z nim powinny być dwie podkładki poz. 9 i poz. 18 a ja mam tylko jedną SZKIC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach