Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gorzko

S4R by Gorzko

Polecane posty

Witajcie, jak wiekszość pewnie wie zakupiłem od Motomaniax - Monstera S4R, czarnego do lekkiego dopieszczenia (mechanicznie perfekt, minusik za wgniotke na baku), co bedzie zmienione, chodź to drobne zmiany to w jakiś sposób chce dopasować go do siebie:

- zmiana całkowicie koloru na baku i przednim błotniku (kolorystyka dobrana dzieki pomocy Darka)

- inny napis Ducati na baku

- zmieniony docisk sprzegła na produkt Rizomy

- osłona sprzegła z Carobonu - Ducati Performance

- sporo elementów złotych: dekiel z fląga Italy, zakrętka oleju itp....

- dołożenie elementów z Carbonu takich jak: osłony łańcucha, osłony przy setach

- nowe lusterka na końcach kierownicy

- tył carbon (jeśli znajde) lub krótki tył

- zmiana kompletu kierunkowskazów na małe ala carbon

Niżej zdjęcia motocykla przed tymi drobnymi modyfikacjami.

Póki co mechanicznie jest dla mnie jest bardzo mocny, wiec tu nić nie bedzie póki co robione, Power Comander 3 oraz kompletny układ wydechowy Arrow robi spore wrażenie co mnie bardzo cieszy. Sprzęt po dopasowaniu do siebie i poznaniu jego pełnych możliwości trafi na hamownie w celu sprawdzenia faktycznej mocy jaką posiada (po modyfikacjach nie było to weryfikowane).

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Ha, sam się wahałem czy swojej S4-ki nie zamienić na ten egzemplarz.

Niech służy.

Jak już lecisz w carbon to sugeruje zakup pługu carbon z allegro, będzie to super wyglądało. A PCIII zostaw nie sprzedawaj. Jak nie chcesz nie musisz wgrywać mapy na power, zawsze można tylko popracować nad przebiegami mocy i momentu czy wartościami przy konkretnych obrotach. Nie ma się co oszukiwać S4R ma DOŚĆ nieliniową charakterystykę pracy :P

Docisk Rizomy założony + osłona sprzegła :) Dzieki Musieli za fotki :)

Jak się podoba biżuteria?

ps. ta nakretka wlewu oleju oczywiście bedzie złota :)

2012_001.jpg

2012_002.jpg

2012_02_.jpg

Moto cały czas u lakiernika :( mam jednak nadzieje że jednak bedzie ten etap na dniach ukończony.

Zostało dokupione:

- komplet kierunków aluminiowych carbon look

- złota nakretka zbiornika oleju (CNC)

- klamki regulowana i łamane (złote z elmentami czarnymi) - to już zamówione czekam na dostawe

Już czekam jak tylko moto trafi do mnie do garażu, abym mógł zaprezentować go w całej okazałości z nowym lakierem i dodatkami. Mam nadzieje że już nie bedzie opóźnień z tym związanych :)

1.jpg

2.jpg

no, pięknie go stroisz :)

widziałem na żywca i wtedy gdyby nie moja s4 w garażu, sprzedałbym pół nerki i brał w ciemno. fajny jest naprawdę. gratuluję :thumbup:

Wczoraj motocykl wrócił z lakierowania, no i stało się to czego się nie spodziewałem, razem z Darkiem i Theo po rozmowach i ich pomyśle, podjełem decyzje że jednak bedzie lakier błyszczacy hihi, bo mat nie wyszedł tak jak chcieliśmy, no coż czekam teraz na drugie podejście czy teraz wyjdzie tak aby efekt był 100% zadawalajacy i motocykl cieszył oko :D

Eee, kolor bardzo fajny, przynajmniej na zdjęciu wygląda super. A jaki napis na boku standard czy coś bardziej oldschool?

Eee, kolor bardzo fajny, przynajmniej na zdjęciu wygląda super. A jaki napis na boku standard czy coś bardziej oldschool?

Sam kolor jest ok, tylko naszym zdaniem bardziej bedzie pasował w połysku do carbonów i elementów złotych, napis bedzie w wersji 3d :) taki bardziej wypasiony :) Pokaże efekt końcowy :)

Hm, teraz to taki zwykły monsta dark :roll:

No własnie takie samo było wrażenie motomaniaxów i moje, dlatego jest modyfikacja koloru :)

Brakuje tylko 1 tarczy :)

Gorzko pokaż efekt końcowy - zapewne będzie konkret... teraz wygląda fajnie - niepozorny Monsterek jakich wiele ale jednak S4R z pierdolnięciem jak stąd do Krakowa :twisted: :twisted:

Boa    0

Brakuje tylko 1 tarczy :)

Jeśli by brakowało 1 tarczy w stosunku do darka, to by znaczyło, że ma tylko tylny hamulec :P

Przeciek zdjęcia od Darka :) już po zmianach efektu koloru. Wkrótce lepsze fotki już całościowego projektu :)

2012_04_.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.