Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bonzai

Ducati 848 mph -> kmh

Polecane posty

Suwakiem na lewym przełączniku zespolonym od funkcji komputera:

- przesuń suwak w górne położenie, przytrzymując włącz stacyjkę

- uaktywnią się dodatkowe funkcje, z których jedna to SET UNIT (pozostałych proponuję nie dotykać)

- przesuwając suwak w dół przerzucasz kolejne opcje krajów/jednostek pomiaru

- aby zatwierdzić daną opcję przytrzymaj suwak w dół na min. 5 sekund

- następnie wyłącz stacyjkę.

Pięknie dziękuje :) Zadziałało idealnie!

Dodam, że byłem z moto w autoryzowanym serwisie i nie wiedzieli jak to zrobić... ;)

Pozdrawiam!

Pięknie dziękuje :) Zadziałało idealnie!

Dodam, że byłem z moto w autoryzowanym serwisie i nie wiedzieli jak to zrobić... ;)

:lol: :lol: :lol:

krl    0

Byłem świadkiem identycznej sytuacji w jednym z serwisów aktualnej sieci dealerskiej.

Gość chciał zmienić w 848 licznik z MPH na KMH mechanik wyszedł popatrzył i powiedział że jest to wersja USA i nie ma możliwości takiej zmiany nawet za pomocą komputera serwisowego i trzeba wymienić zegary i jednostkę sterującą :shock: :shock: :shock:

Oczywiście myślałem że ze śmiechu się od siusiam :lol: :lol: :lol:

Pokazałem Panu mechanikowi jak to się robi i tu mnie zabił kolejny raz twierdząc że w modelach 2008 i 2009 nie ma takiej możliwości.

Na koniec by troszkę jeszcze być złośliwym powiem że opowiadał mi ktoś że w tym samym serwisie ten sam mechanik próbował podłączyć komputer serwisowy pod wtyk DDA :lol: :lol: :lol: by skasować serwis.

Mam nadzieję jednak że zostały z tego wyciągnięte wnioski i Pan mechanik zapoznał się z odpowiednią lekturą i teraz jest już tak jak być powinno.

Można czegoś nie wiedzieć trzeba tylko mieć chęć się tego nauczyć.

Na koniec by troszkę jeszcze być złośliwym powiem że opowiadał mi ktoś że w tym samym serwisie ten sam mechanik próbował podłączyć komputer serwisowy pod wtyk DDA :lol: :lol: :lol: by skasować serwis.

Mam nadzieję jednak że zostały z tego wyciągnięte wnioski i Pan mechanik zapoznał się z odpowiednią lekturą i teraz jest już tak jak być powinno.

Ale przecież DDS albo Texa pokazują gdzie jest złącze do odczytu błędów ...

krl    0

Ale przecież DDS albo Texa pokazują gdzie jest złącze do odczytu błędów ...

Dokładnie tak i to właśnie jest tragedia, ponieważ oznacza to że człowiek dostał narzędzie do ręki bez przekazania niezbędnej wiedzy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.