Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

1199R z (KERs)!!!

Polecane posty

krl    0

Jak donoszą media w przyszłym roku pojawi się Ducati 1199R - wyposażone w Ducati Energia™ Kinetic Energy Recovery system.

Podobno system odzyskiwania energii kinetycznej został już zgłoszony przez Ducati do homologacji w wyścigach WSBK w systemie 2013.

Widać Panowie z Ducati nie tylko wprowadzają rewolucję w postaci 1199 Panigale ale idą dalej i pracują nad 1199R i jak by tego było mało zamierzają wsadzić tam jeszcze technologię z F1.

Co o tym myślicie???

Z jednej strony bardzo mnie to cieszy gdyż wyscigi moga stać sie jeszcze ciekawsze

z drugiej strony gdzie te czasy gdzie przewagę uzyskiwał zawodnik a nie motocykl

krl    0
Z jednej strony bardzo mnie to cieszy gdyż wyscigi moga stać sie jeszcze ciekawsze

z drugiej strony gdzie te czasy gdzie przewagę uzyskiwał zawodnik a nie motocykl

Motocykl jaki by nie był i co by nie miał i tak wymaga dobrego pilota sam się nie będzie prowadził.

Zobacz aktualny wyścig STK1000 Panigale wcale nie ucieka BMW a przecież ma wszystkie możliwe systemy.

bardziej chodziło mi o widowiskowość dla oglądających - jak sie porówna sposob jazdy sprzed 10 lat i teraz to jednak kiedyś było fajniej

a co do Panigale to trzebawziąć pod uwagę że jest to pierwszy start na nowej konstrukcji, a BMW to juz rozwinięty motocykl mający zasobą wiele startów w wielu klasach. choćby podstawowe nastawy mogą dać sporą przewagę

krl    0
bardziej chodziło mi o widowiskowość dla oglądających - jak sie porówna sposob jazdy sprzed 10 lat i teraz to jednak kiedyś było fajniej

A to zdecydowanie fakt, wyścigi z lat 90-ych to było coś.

ja wiem że najbardziej liczy się czas okrążenia i wygrane, ale tak jak w rajdach samochodowych (ach te B-grupy) tak i w wyscigach motocyklowych lata 90te to była poezja... a dzisiejsze sciganie to raczej proza

zawsze wolałem prozę od poezji

Co o tym myślicie???

a ja to myślę, że to może być prima aprilisowy żart :D

Ducati generalnie szykuje kilka premier. Np ma być następca multistrady z silnikiem 1199!

post-88-1366037921,431_thumb.jpg

krl    0

Wątpie że to żart tym bardziej że Ducati nie byłoby pierwsze KTM już wprowadził w wyścigach taki system w motocyklu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.