krl 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Jak donoszą media w przyszłym roku pojawi się Ducati 1199R - wyposażone w Ducati Energia™ Kinetic Energy Recovery system. Podobno system odzyskiwania energii kinetycznej został już zgłoszony przez Ducati do homologacji w wyścigach WSBK w systemie 2013. Widać Panowie z Ducati nie tylko wprowadzają rewolucję w postaci 1199 Panigale ale idą dalej i pracują nad 1199R i jak by tego było mało zamierzają wsadzić tam jeszcze technologię z F1. Co o tym myślicie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Z jednej strony bardzo mnie to cieszy gdyż wyscigi moga stać sie jeszcze ciekawsze z drugiej strony gdzie te czasy gdzie przewagę uzyskiwał zawodnik a nie motocykl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Z jednej strony bardzo mnie to cieszy gdyż wyscigi moga stać sie jeszcze ciekawszez drugiej strony gdzie te czasy gdzie przewagę uzyskiwał zawodnik a nie motocykl Motocykl jaki by nie był i co by nie miał i tak wymaga dobrego pilota sam się nie będzie prowadził. Zobacz aktualny wyścig STK1000 Panigale wcale nie ucieka BMW a przecież ma wszystkie możliwe systemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 bardziej chodziło mi o widowiskowość dla oglądających - jak sie porówna sposob jazdy sprzed 10 lat i teraz to jednak kiedyś było fajniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 a co do Panigale to trzebawziąć pod uwagę że jest to pierwszy start na nowej konstrukcji, a BMW to juz rozwinięty motocykl mający zasobą wiele startów w wielu klasach. choćby podstawowe nastawy mogą dać sporą przewagę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 bardziej chodziło mi o widowiskowość dla oglądających - jak sie porówna sposob jazdy sprzed 10 lat i teraz to jednak kiedyś było fajniej A to zdecydowanie fakt, wyścigi z lat 90-ych to było coś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 ja wiem że najbardziej liczy się czas okrążenia i wygrane, ale tak jak w rajdach samochodowych (ach te B-grupy) tak i w wyscigach motocyklowych lata 90te to była poezja... a dzisiejsze sciganie to raczej proza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Kwiecień 1, 2012 zawsze wolałem prozę od poezji Co o tym myślicie??? a ja to myślę, że to może być prima aprilisowy żart :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 1, 2012 Ducati generalnie szykuje kilka premier. Np ma być następca multistrady z silnikiem 1199! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Wątpie że to żart tym bardziej że Ducati nie byłoby pierwsze KTM już wprowadził w wyścigach taki system w motocyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach