Alcapone 0 Napisano Listopad 5, 2012 Powiem tak.... zadna strona na moje (jakze wielce estetyczne) oko nie ma wystarczajaco smaczka.... :P I z kazdej mozesz zrobic cos fajnego. Przy dluzszym napatrzeniu prawa wyglada nawet nawet ale dodal bym wiecej bialego smaczka ( tak jak na silniku) cos w stylu bialego s4rs. Dodadkowo obowiazkowa polerka kolektora... Ranty felg tez bys mogl magnac polerka. Obraz najbardziej psuje czarny matt... jakos go nie lubie, wyglada niechlujnie. Co innego gleboka czern z polyskiem w polaczeniu z bling bling kolektorem i felgami :PP majtki w dol. EDIT: Na necie masz duzo takich czarnuchow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Listopad 5, 2012 Będzie czarno ;) Ps. Prawa ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 5, 2012 Lewa A jak chcesz eksperymentować: http://ducatimonsterforum.org/configurators/DSS_Configurator.html Mam też plik Fotoszopa ;) do zabawy warstwami (off-line), ale to na maila, bo forum wywala z załącznika. :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Listopad 5, 2012 prawa :) caly w czarnym macie plus drobiazgi czerwone tak jak dociski sprzegla. tylko kilka drobiazgow. ten Twoj czarny wyglada bardzo dobrze, jedyne okreslenie jakie mi przychodzi na mysl to 'technicznie' - w ta strone bym szedl dalej. ja bym jeszcze wymienil wachacz na jednostrronny i pusil gora wydechy, albo zmienil na jakies ultra proste - cos jak u Martyny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Listopad 5, 2012 Lewa NIE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Listopad 6, 2012 dzieki za wszystkie komentarze, musze sie pozdanie zastanowic nad rama, szkoda mi jej malowac bo nic jej nie brakuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Listopad 6, 2012 dzieki za wszystkie komentarze, musze sie pozdanie zastanowic nad rama, szkoda mi jej malowac bo nic jej nie brakuje a pokaz z grafitowa rama i czarnymi kolami ;) bo faktycznie szkoda jej malowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Listopad 6, 2012 Po prawej za mało czarnego :mrgreen: Po lewej czegoś brakuje :lol: Podawana już kiedyś i pomocna stronka: http://ducatimonsterforum.org/configura ... rator.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Listopad 6, 2012 Biały dzięki za stronkę:) Ja bym całego czarnego nie robił ale jor czois. Może idź trójkowo, np rama i koła jakoś oczojebnie a reszta stonowane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Listopad 6, 2012 Mysle ze jest git, malujemy kola, wachacz i póły, co do czegos oczojebnego, mysle ze wystarcza te czerwone podkladki :lol: wole bardziej stonowane i czarne ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kosmall 0 Napisano Listopad 29, 2012 Nie zdążyłem zagłosować :oops: gdybym zdążył napisałbym "prawa" :) PZDR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Listopad 29, 2012 zdążyłeś :D jeszcze niczego nie zrobiłem :x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrek999 0 Napisano Listopad 30, 2012 Krzys rama lagi tez na czarno!taki darkside hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unearth 0 Napisano Grudzień 1, 2012 a kiedy zaczniesz działać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Grudzień 2, 2012 a kiedy zaczniesz działać? pewnie po nowym roku, bo w tym to juz kiepsko z czasem, mam jeszcze troche innej roboty ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
proxyone 0 Napisano Grudzień 3, 2012 Kriss, powodzenia z robotą. Ja za swojego zabiorę się pewnie późniejszą zimą, ale już Cię uprzedzam, że się ode mnie nie odgonisz wtedy ;-) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Styczeń 20, 2013 Narazie chciałem tylko napisać trochę o moim kolektorze, cały zdemontowany poszedł do piaskowania drobnym piaskiem, efekt który chciałem to poprostu czarny mat, trochę myślałem czym to pomalować ale w sklepie znalazłem taki spray, 650 C' czarny mat, 20 zl, mowie czemu nie zobaczymy, pomalowałem bez żadnych podkładów kawałek tego wypiaskowanego kolektora i ku mojemu zdziwieniu ta farba naprawdę dobrze się trzymie tego, nie idzie jej zdrapać wiec jest ok, od razu pomalowałem cały i jestem bardzo ciekawy co się z tym stanie jak odpalę moto i porządnie się zagrzeje, Może ktoś już to sprawdzał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Styczeń 20, 2013 ja malowałem Thermo-tec do 1100 stopni... po odpaleniu motocykla śmierdziało jak z grilla (przez kolejne parę jazd również), ale przepalił się i trzyma się nadal. Nie piaskowałem, tylko przecierałem papierem ściernym, a później sama farba przykryła niedoskonałości - chyba 3-4 warstwy. Bardzo szybko schnie... ok. 25 minut i sucha i można było kolejną warstwę kłaść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Styczeń 20, 2013 Przy farbach Termo bardzo istotne jest możliwie szybkie wypalenie tej powłoki po nałożeniu tylko wtedy jest gwarancja odpowiedniego utwardzenia powłoki a co za tym idzie adhezji. Pamiętajcie więc by założyć i odpalić motocykl w celu wypalenia powłoki w terminie nie dłuższym niż 14 dni od nałożenia powłoki w przeciwnym wypadku powłoka lakieru będzie podatna na uszkodzenia mechaniczne (kamienie, piasek itd.) a w skrajnym wypadku może nawet się łuszczyć i odpadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Styczeń 20, 2013 Przy farbach Termo bardzo istotne jest możliwie szybkie wypalenie tej powłoki po nałożeniu tylko wtedy jest gwarancja odpowiedniego utwardzenia powłoki a co za tym idzie adhezji. Pamiętajcie więc by założyć i odpalić motocykl w celu wypalenia powłoki w terminie nie dłuższym niż 14 dni od nałożenia powłoki w przeciwnym wypadku powłoka lakieru będzie podatna na uszkodzenia mechaniczne (kamienie, piasek itd.) a w skrajnym wypadku może nawet się łuszczyć i odpadać. A widzisz, tego nie widzialem, jutro odbieram wachacz z piaskowania takze zaraz go malujem, skladam i odpalam ;) dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Styczeń 20, 2013 Caly dzien roboty, troche padam, ide sie wzmocnic jakims piwem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Styczeń 20, 2013 Caly dzien roboty, troche padam, ide sie wzmocnic jakims piwem ;) ooo to jest coś . Sam myślałem żeby oddać gdzieś do renowacji zaciski, ale widzę że można samemu. Podpowiedz co zrobiłeś że się tak święcą jak ... super :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Styczeń 21, 2013 Nic trudnego, tylko trochę czasochłonne szczególnie mycie, myłem za pomocą płynu megilo + pet (czyściwo, włóknina, nie wiem każdy to inaczej nazywa) a później nadałem im trochę koloru za pomocą złotego chromu, lecz bardziej to tylko zapyliłem niż pomalowałem, delikatnie z daleka żeby nie zamknąć warstwy, drobinki farby przyległy do chropowatej powierzchni i bardzo dobrze się trzymia i napewno nic nie odpadnie bo w zasadzie nie ma co , zaciski same w sobie już były złote co ułatwiło zadanie. Nigdy wcześniej tego nie próbowałem, wiec muszę to sprawdzić w praktyce, założyć na motor, pojeździć sezon i zobaczyć co się będzie działo z tym, ale jak zda egzamin to dobra tania opcja ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Styczeń 21, 2013 myslalem ze dales na to jakas farbe ktora poszla do pieca .A to tylko czysta farba w sprayu.Jak dobrze zmatowiony material wypiaskowany to farba powinna sie trzymac gorzej z DOT'em. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Styczeń 25, 2013 Narazie tak to wygląda, oczywiście łożyska były już do wymiany, nowy napęd - łańcuch did pozłacany, zębatka przód JT 15 zębów, zębatka tył supersprox 39z. dziś pomalowałem przód razem z polkami, jutro będę to powoli składać :mrgreen: ryj się śmieje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach