Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
sewerGT

Czy ktoś zna tego Dukata?

Polecane posty

w lipcu będę bliżej Wadowic ;). a propos- gdzieś widziałem Monsterka z Wadowic na Oto- to ten sam?

a więc kilka moich uwag do wątku...

Martyna zrobiłaś szmat drogi po to, by dowiedzieć się że kolo koloryzuje... masakra!

Stan motocykla w tej części polski, 100% sprawdzi tylko jedna osoba Piotr Dudek, ma warsztat w Mysłowicach, na terenie giełdy.

Serwis Ducati Bielsko, mechanik szkolony w Bolonii, ale to Piotr Dudek tam robi GRUBSZE sprawy, może 2x w tygodniu.

Serwis Kraków ma mechanika, ale od samochodów, szkolony w Bolonii prawda, ale to nadal samochodziarz nie rozpozna symptomów sużytego sprzęgła itp.

Co prawda ja zawsze tam jadę, oddaję im moto, ale nic skomplikowanego nie robili, a wiem że polegają w poważnych sprawach...

Co do mojego moto, fakt dbam o niego bardzo, dołożyłem do niego ok 6500zł, w to co było nieuniknione i w gadżety, ma jeszcze jeden mały minus do zlikwidowania, pęknięte szkiełko zegarów, pojawiło mi się jakieś 3 tyg. temu na jednym i drugim zegarze, (otwarty jest wątek w dziale "monster"). Naprawię to, ale dopiero po meetingu, bo jak rozgrzebię teraz to nie zdążę naprawić, a tego bym nie chciał... Więcej mankamentów nie ma, jest ok, waham się cały czas ze sprzedażą, bo marzy się o jednym a drugiego żal...

A o tej firmie co jesteście w stanie powiedzieć? I może ktoś widział tego Monsterka?

http://otomoto.pl/ducati-monster-992-ar ... 14765.html

Ładny klasyk z porządnym piecem. jak widzę stoi w znajomym komisie, mogę podpytać jak by co o jego prawdziwą historię ;)

będę bardzo wdzięczny. póki co jestem na koniec czerwca ustawiony z martinim na podgląd jego super maszyny. nie mogę się doczekać. chciałbym zabukować ale nie mam jak bez oględzin. wiem że sprawdzony z forum i zlotów. jednakże kusi mnie ta bestia z wa-wy ale tylko w celach informacyjnych. jestem motocyklistą z 10 letnią przerwą i jestem poza tematem w dwóch kołach ale wiem że mała moc znudzi mi się po miesiącu :twisted: . a chciałbym coś kupić na co najmniej 2 lata jak nie więcej. doradźcie coś koledzy. czy jest sens bawić się w stopniowanie czy lepiej od razu walić w S4 czy coś w tym stylu?

Od razu wal w S4.

Przynajmniej nie będziesz musiał sprzedawać jednego motocykla więcej...

problem z dostępnością ;/

A jedzie jedzie następne S4 w kolorze "yellow submarine", tylko podobno "troszku" mocniej wypasione :twisted:

kiedy będzie i czemuście się na ten żółty tak uparli? ;)

a więc dane mi było odwiedzić wczoraj salon w Gdańsku i chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

A więc...tak jak musieli mi napisał wszystkie motorki są z UK. Skupiłem się tylko na dwóch Monsterkach jako że takowego chcę zakupić. Oto one:

http://otomoto.pl/ducati-monster-ducati ... 51535.html

Hmmm wizualnie jak na anglika to ładny, chyba garażowany ponieważ żadnej rdzy na nim znaleźć nie mogłem. Stopki jak nowe, tarcze jak nowe, wszystko ok tylko jeden mankament-nie można było odpalić. Przy niemrawych ruchach "specjalisty" sklepowego własną chęcią i przy pomocy kolegów którzy byli ze mną wzięliśmy się za uruchomienie. Poprosiłem o drugi aku no i jazda...a tu niemiła niespodzianka....otóż po podniesieniu baku wydało się że jest on nieszczelny. Pan ze sklepu był bardziej zdziwiony niż my ;). Ale nawet dodatkowy aku nie pozwolił mu zaśpiewać. No to znalazłem immobilaizer haha a pan ze sklepu znowu zdziwiony. Niestety aku był totalna kaplica więc przeszedłem do drugiego piękniejszego ale i droższego S4r

http://bikemaster.otomoto.pl/ducati-996 ... 77111.html

no i ten zaśpiewał. Piękny dźwięk suchego sprzęgła kolega określił krótko- jakby ktoś do silnika gwoździ wsypał. Niestety na S4 już nie było tak ładnie z farbą na silniku. Odchodziła od strony tylnego koła. Dodatkowo większe zużycie tarcz ale cenę dało zbić do 21000. Piękny. Wciąż dla mnie za drogi. Ale mam obawy co do tego salonu bo jeżeli oni tak dbają o motory to jakoś nie mam zaufania.

Napiszcie co o tym sądzicie. Generalnie M800 stoi już tam długo bo chyba od zeszłego roku. Nie wiem czy oni je w ogóle uruchamiają. S4 stoi od zimy. Aha i jeszcze pytanie czy pokrywy w Monsterkach klejone są na silikon? 8-)

Nie wiem jak w nowszych, ale w starszych pokrywa sprzęgła ma uszczelkę, a od strony prądów nie ma.

A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem...spadam na trasę hehe teraz to się nazywa jazdaaaaa ;)

Wszystkim dziękuję bardzo za pomoc i do zobaczenia na trasie ;)

Gratulujemy zakupu :D

... To ja też się pochwale ,że w końcu kupiliśmy sprzęt dla żony -miał być 696 ale po przemyśleniu jest 695 :) .Żona przeszczęśliwa i to jest najważniejsze.

Od razu wal w S4.

Przynajmniej nie będziesz musiał sprzedawać jednego motocykla więcej...

Chciałeś nam kolegę uśmiercić??

Powoli, niech się w jeździ przyjdzie czas na S4 ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.