Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
pepik

Nikon D800 body

Polecane posty

Jakby ktoś wiedział o takim sprzęcie lub miał jakieś "dojścia" z zagranicy to chętnie śmiało możemy się dogadać :)

Sprzęt nie dla mnie ale dla babeczki, która jest na zmianie aparatu.

W USA na amazonie jest nieosiągalny i dlatego ratujemy się na każdy sposób.

Zachęcam, bo i pośrednikowi by coś w kieszeń wpadło :)

pozdrawiam!

Boa    0

No nieźle, koleżanka pewno dooobre foty strzela, bo to sprzęcik dla świadomego fotografa :)

No nieźle, koleżanka pewno dooobre foty strzela, bo to sprzęcik dla świadomego fotografa :)

Dobre, nie dobre, jak się sprzęcik znajdzie to będą na pewno lepsze :)

Mam nadzieję, że sprzęt "straci dziewictwo" na moim oSSesku ;)

Boa    0

Dobre, nie dobre, jak się sprzęcik znajdzie to będą na pewno lepsze :)

Czyli liter na sprzęta do nauki winklowania :?: :lol:

Mam nadzieję, że sprzęt "straci dziewictwo" na moim oSSesku ;)

800SS vs D800 :thumbup:

ps. podpowiedz tylko koleżance, że sprzęt z tak upakowaną matrycą wymaga obiektywów o wysokiej rozdzielczości ;)

Foty z Jarocina są piękne !! są DESMO !! ;)

Boa    0

Poka, poka, poka które to 8-)

edit.

Ju widziałem :)

I sa podstawa do kupowania body za ponad 10 tysi?

rok na akademii kosztuje 8tys, tu warto zaczac , najlepiej z zenitem, wtedy 36 klatek to 36 zdjec bo kazde jest manualnie wyostrzone, ustawione naswietlanie, kadrowanie.

zakup swojego D700 uwarunkowywalem wieloma czynnikami ktorych np d300 nie spelnialo, ale ja tym zarabialem pieniadze i w zasadzie to samo mozna bylo osiagnac stara d50 i 50 1.8 w sumie za jakies 2000zl, tyle ze mniej wygodnie.

aparat sam zdjec nie robi, niezaleznie czy to zenit czy hasel za 30tys euro. to tylko narzedzie.

d800 po za filmem to w sumie drogie d700, a ta fure kasy z roznicy lepiej wsadzic w szkla, bo to one w zasadzie robia najwiecej roboty.

rok na akademii kosztuje 8tys, tu warto zaczac , najlepiej z zenitem, wtedy 36 klatek to 36 zdjec bo kazde jest manualnie wyostrzone, ustawione naswietlanie, kadrowanie.

zakup swojego D700 uwarunkowywalem wieloma czynnikami ktorych np d300 nie spelnialo, ale ja tym zarabialem pieniadze i w zasadzie to samo mozna bylo osiagnac stara d50 i 50 1.8 w sumie za jakies 2000zl, tyle ze mniej wygodnie.

aparat sam zdjec nie robi, niezaleznie czy to zenit czy hasel za 30tys euro. to tylko narzedzie.

d800 po za filmem to w sumie drogie d700, a ta fure kasy z roznicy lepiej wsadzic w szkla, bo to one w zasadzie robia najwiecej roboty.

Bez obrazy i mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego jako atak, ale to nie jest wątek nt. "czy mam sobie kupić takie body" a tak jak powyżej :) jak nadejdzie zachcianka to i d3x'a się kupi, a ile to kosztuje zenitow i szkiel to już kogoś innego sprawa :) czemu ludzie kupują Ducati, skoro się psują i są takie drogie? Jeszcze raz apeluje o nie branie tego bardzo do siebie, bo tu nie o to chodzi, tylko nie lubię gdy ktoś mówi mi co mam robić :) pozdro!

Tak jak zaczął Pepik;) to też nie żeby coś ale dokładnie wiem jaką dziedzinę fotografii uprawiam,jestem już ukierunkowana, i wiem co mi jest potrzebne do pracy ;) w sumie Pepik powiedział już wszystko dołączam się też do jego słów.

nie kieruj się folderem zdjęc z jarocina bo to zdjęcia dla Chłopaków a nie portfolio;) Ja osobiście zajmuje się całkiem innym typem fotografi;)

Pozdro Ponczo :mrgreen:

Boa    0

Joł Ponczo :)

Pokażesz nad czym się najczęściej pastwisz :?:

Co do uwag nabassu, to chłopak walnął prosto z mostu i owszem, mogło troszkę zaboleć, ale są dwie opcje...

1. Zazdrości :twisted:

2. Chciał pomóc 8-)

...no jest też trzecia 1+2 :lol:

Tak na prawdę, to nie ważne jaką dziedziną się konkretnie zajmujesz, czy to jest portret, reportaż, macro, akty, czy cokolwiek innego. Podczas kadrowania idzie wychwycić zmysł komponowania, albo jego brak, tudzież pewne "niedoszlifowanie" ;)

Ja osobiście zazdroszczę dylematu, ale tak zdrowo zazdroszczę, widać, że jesteś jeszcze młoda, a mieć taki sprzęt na starcie, to na prawdę fajna sprawa (zakładając świadomy wybór vide :arrow: biały+lyter :lol: :lol: :lol: ), nie stawaj jednak zaraz okoniem na każdą uwagę/propozycję kolegów. Nawet jeśli jakiś zupełny laik rzuca poradę, to nim go olejesz, przemyśl, czy czasem nie tkwi gdzieś tam ziarnko prawdy...

Jaaa pitolę, ale to mentorsko zabrzmiało, sorry :P :twisted:

Daj link do portfolio, chetnie przejrze.

Kończ waść wstydu oszczędź:))

Jaaa pitolę, ale to mentorsko zabrzmiało, sorry

EEee no nie;)

Idzie strawić;D nawet smacznie;)

Ja sie wcale nie oburzam za krytyke, wrecz mnie to nawet cieszy. Tylko nie lubie gdy ktoś mówi co mam robić nie znajac mnie kompletnie. Tak pozatym to galanto i do przodu;)

Pozdrawiam:)

koniecznie idz na kurs o ktorym pisal nabassu, bez tego nie wolno kupowac nawet Zorki 5 !!!

Twoje kadrowanie jest slabe,

wybieranie zdjec slabe,

portfolio jest slabe,

dropbox jest slaby,

costam costam slabe,

wogole sie nie znasz !

ten aparat jest tylko do drukowania bilboardow !!!

absoutnie go nie kupuj bo nie jestes godna !!!

a na powaznie to te "eksperckie" wypowiedzi niektorych ludzi na tym forum, nie tylko w kwestiach motocyklowych sa zenujace ... :/

powodzenia w zakupie :)

pozdr

Adam

Krycha, jak mi ktos z wieloletnim doswiadczeniem daje rady dzieki ktorym oszczedzam sobie czas i poprawiam warsztat to mu za nie dziekuje a nie strzelam focha nazywajac go sarkastycznie "Ekspertem". Ale to moze tylko ja. Pamietaj, jak ci szef w pracy cos doradzi, usmiechnij sie ironicznie i rob po swojemu.

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.