Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Kto w Ducati w sezonie 2013.

Polecane posty

Wczoraj Nicky Hayden ogłosił że podpisanie kontraktu z Ducati na sezon 2013 jest już praktycznie uzgodnione i do ustalenia zostały jedynie drobne szczegóły.

Kontrakt ma być podpisany po wyścigu w Laguna Seca - wygląda na to że zobaczymy Nicky Haydena w kolejnym sezonie na Ducati i to jest naprawdę dobra wiadomość na poranek. :D

Hmm... myślisz, że to ze względu na podstawowy rynek zbytu maszyn Ducati? :D

Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR.

Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem

Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie.

ale te zmiany juz sa, były, jest nowy motocykl bo rama była za słona itd itp. Stoner mógł narzekać, ale na dziecku Filippo zrobił mistrza na dzień dobry.

Co do Barbery, widzisz co sie dzieje porównujemu obu??????? Zreszta jestem w zajebistej sytuacji zacznie wygrywać dobrze, odejdzie tez dobrze...........

No tak, tylko że od 2007 roku kiedy kazik zrobił mistrza na Ducati, konstrukcje konkurencyjnych marek mocno poszły do przodu. A dukat pragmatycznie stał w miejscu, co w kestiach technicznych doprowadziło do zapuszczenia takiej brody, którą trudno w obecnej chwili zgolić nawet Rossiemu.

Własnie, ze nie! Rozwój był i to może zbyt duzy. Elemnty wykonywane z materiałów, które są zagadka jeszcze w ściganiu, których nie znaja, których charakterystyka w czasie pracy w róznych warunkach jest nieodgadniona. I tak naprawdę to reszta zbyt nie rozwija swoich motocykli tylko je udoskonala. Gdyby nie problemy z nowymi oponami honda juz by odjechała, a tak jest jakaś konkurencja troche yamachy. Zreszta czasy mówia za siebie zobaczcie co Stoner robił na 800-ce porównując do dzisiaj...........

Wiesz Franz w wyscigach chodzi o wygrywanie a nie o "nowe niezbadane technologie"

Masz rację, ale nasza marka jest wizjonerska dlatego ja tak kochamy.

Heyden, dobrze jest ciekawe czy Spis czy Cal uzupełni?

Pozostawienie Nicka w "Czerwonych" to baaardzo słuszna moim zdaniem decyzja .Czemu wszyscy wykluczają 46 z Ducati ? :D

Sezon 2013 wg Colina Edwardsa : „Ucinając spekulacje krążące po paddocku od jakiegoś czasu… Valentino wraca do Yamahy i będzie jeździł razem z Jorge, Ben przygotowuje się do występu w Tour de France a Casey, jeśli tylko będziemy po tej samej stronie globu, będzie dzwonił do mnie i będziemy razem łowić ryby!” :lol:

Hayden i Cal na Duka i będzie gut. Vale to bezapelacyjny miszcz ale na Duku nie idzie. Robienie zupełnie japońskiego moto z włoskiego to bzdura a tak sie to skończy jeśli 46 zostanie. Być może będzie wtedy wygrywał na Ducati, ale czy o to chodzi żeby z makaronu zrobić sushi?

Cal jeździ rzeczywiście trochę podobnie do Kangura może to fajna para by była, zobaczymy...

Ciekawi mnie Ben może Suzuki wróci wcześniej, podobno testują już 1000...

No i VR wraca do yamahy. "the deal is done"

Powiedział VR spotkamy w siedzibie yamahy.

krl    0

Zupełnie mnie to nie martwi a nawet odczuwam ulgę, myślę że jeszcze większa ulgę odczuwają w Ducati.

Mam nadzieję że Rossi wróci na tron i tego mu życzę mam też nadzieję że Ducati powróci na swój tor i w kolejnych sezonach jakiś zawodnik okaże się tak wielki jak swego czasu Casey.

Zupełnie mnie to nie martwi a nawet odczuwam ulgę, myślę że jeszcze większa ulgę odczuwają w Ducati.

Mam nadzieję że Rossi wróci na tron i tego mu życzę mam też nadzieję że Ducati powróci na swój tor i w kolejnych sezonach jakiś zawodnik okaże się tak wielki jak swego czasu Casey.

Tak jak wspominał wyżej the12 idzmy swoja drogą. Zastanawia tylko na kogo postawią ? Myslicie, zwe Cal jest juz pewny?

krl    0

Wiadomość o podpisaniu umowy z Yamahą została oficjalnie zdementowana zarówno przez Managera Valentino jak i Ducati tak więc decyja zapadnie w tym tygodniu.

Dementowanie tylko potwierdza te plotki :)

Ja bym stawiał na Cala w sezonie 2013, ale wyczytałem gdzieś o teamie juniorskim Ducati jako zawodnicy Readingm, Ianonne albo Espargaro :D

Byłoby fajnie

Dementowanie tylko potwierdza te plotki :)

Ja bym stawiał na Cala w sezonie 2013, ale wyczytałem gdzieś o teamie juniorskim Ducati jako zawodnicy Readingm, Ianonne albo Espargaro :D

Byłoby fajnie

potwierdzam to znakomity pomysł, kosztowny , ale znakomity!

Ja bardzo liczę na młode pokolenie szczególnie na agresywnego Iannone , myslę że jest idealnym kandydatem . Cal już ma pewne nawyki z Moto GP i może być kolejną porażką .

Rossi nie będzie jeździł na Ducati w 2013

"Ducati notocias": valentino vuelve a casa

Powrót do yamahy :)

Rossi nie będzie jeździł na Ducati w 2013

"Ducati notocias": valentino vuelve a casa

Powrót do yamahy :)

Oby to była prawda. Niech nas urzeka na yamaha.

Rysa jednak pozostaje, nie potrafi jednak jeżdzić na wszystkim i wygrywać!

Coś czuje, ze ducati mu jeszcze przytrze nosa wynikami bez niego w przyszłoym roku.............

A ja nie:) Kwestia tylko kto pojedzie Haydenem niestety nosa mu nie utrą :)

krl    0

Ja także uważam że kolejny sezon wyścigowy może przynieść niespodzianki - już raz Ducati sprawiło taką - sezon 2007.

Podobna niespodzianka była gdy Vale przesiadł się na Yamahę, przed sezonem Honda była lepsza o cała galaktykę, można by tu jeszcze dodać wiele takich przykładów nie tylko z serii MotoGP.

Osobiście uwielbiam i cenię Doktora ale naprawdę byłbym wyjątkowo uradowany gdyby w kolejnym sezonie okazało się że role odwracają się a jest to wielce prawdopodobne - to są wyścigi.

Osobiście uwielbiam i cenię Doktora ale naprawdę byłbym wyjątkowo uradowany gdyby w kolejnym sezonie okazało się że role odwracają się a jest to wielce prawdopodobne - to są wyścigi.

założymy sie że VR utrze nosa Ducati w 2013? :D

Boa    0

Obstawiam podobnie 8-)

Obstawiam podobnie 8-)

Myśle, ze sie mylicie.....jedynie nie wiem czy zdążą w 2013, ale jest teraz w ducati ogromny potencjał! Wreszcie znikną wymówki. I zwrócicie uwagę jeszcze na jedno. Vale i Jeff nie zbudowali motocykla zwycięskiego powiem wiecej na motocyklu, który zdobywał mistrzostwo tez nic nie zrobili. gadanie, ze mu nie daja jak on chce, no tak co ma mówić. Silnik za słaby, za mocny, rama słona albo słodka.....itp, itd to oni nie ja(My). Zgodze sie z niektórymi, że wizjonerstwo i nowoczesność w Ducati przerasta nawet Wielkiego Włocha i Australijczyka

Boa    0

Obstawiam podobnie 8-)

Myśle, ze sie mylicie.....jedynie nie wiem czy zdążą w 2013

Franz, to co piszesz, to bardzo podpada pod analfabetyzm funkcyjny :roll:

, ale jest teraz w ducati ogromny potencjał! Wreszcie znikną wymówki. I zwrócicie uwagę jeszcze na jedno. Vale i Jeff nie zbudowali motocykla zwycięskiego powiem wiecej na motocyklu, który zdobywał mistrzostwo tez nic nie zrobili. gadanie, ze mu nie daja jak on chce, no tak co ma mówić. Silnik za słaby, za mocny, rama słona albo słodka.....itp, itd to oni nie ja(My). Zgodze sie z niektórymi, że wizjonerstwo i nowoczesność w Ducati przerasta nawet Wielkiego Włocha i Australijczyka
Nie rozumiem tylko do czego w tym wszystkim zmierzasz. Chcesz w jakiś sposób zdeprecjonować talent Vale, jego wszystkie tytuły, czy o co Ci chodzi :?:

Dwie rzeczy są pewne.

1. Vale jest mega utalentowanym kierowcą.

2. Ducati buduje jak to określiłeś "wizjonerskie i nowoczesne" motocykle.

Kwestia jest tylko tego typu, że nawet w najpiękniejszych małżeństwach zdarzają się rozwody. Niech teraz każdy idzie swoją drogą i robi to co uważa za stosowne, życzę i jednej i drugiej stronie sukcesów, może i wypadkowo jest jedno z drugim sprzeczne, ale cóż... ;)

Hm to co piszesz o moim analfabetyźmie to moze prawda bo nie pojmuje Twojej wypowiedzi.

To, ze nie rozumiesz, hm tez mnie nie wiń.

Jak mogę deprecjonować jego osiagniecia jak nie mogę.

Pisze tylko, ze było bardzo głosno o tym jakim Vale i jego team sa wyśmienitymi budowniczymi moto wyscigowych, i co zbudowali; pytam? Tez jak spojrze teraz na wyniki i osiagi Yamahy też pisano i mówiono, ze Lorenzo tego nie potrafi i co, jezdzi i wygrywa? Czyli sie motocykl rozwija!

A że ducati ma dosyc specyficzną filozofie dobierania kierowców, szkoda.

.......w ducati na 2013 bedzie Cal, który z Vale na desmo robił co chcial jak teraz bedzie odwrotnie to słowa szefa HRC okaza sie bardzo prawdziwe.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.