Boa 0 Napisano Sierpień 10, 2012 Hm to co piszesz o moim analfabetyźmie to moze prawda bo nie pojmuje Twojej wypowiedzi. Chyba jednak rozumiesz, skoro w pewien sposób się do niej ustosunkowałeś :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 12, 2012 Powrócę do tematu wątku, a więc kto w zespole Ducati w 2013 dziś pojawiła się informacja że partnerem N.Haydena w 2013r. będzie A. Dovizioso a oficjalnie zostanie to ogłoszone za tydzień przed GP Indianapolis. Niestety nie jest to w mojej opinii dobry wybór ale nie ja płacę więc i nie ja podejmuję decyzję. :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 12, 2012 Hurrra!!! Nareszcie, Rossi popedałował do jamahy :clap: Wreszcie znów będę mógł bez przeszkód kibicować zespołowi Ducati w MotoGp, bez względu na pozycję, którą w danym sezonie zajmie... A zatrudnić "młodego gniewnego" za ułamek tego co miał poprzednik a co... P.S. Nikt nie ujmuje talentu Rossiego, ale niektórzy nie lubią się z nim utożsamiać i nie są jego fanami i tyle, nie ma co roztrząsać. Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 12, 2012 Moim zdaniem Andrea tak samo się dogada z Ducati jak VR. Wg mnie to najgorsze posuniecie z możliwych. Jego sposób jazdy jest za delikatny, a wiedza w kwestii zmian motocykla nie umywa się do doctora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Sierpień 12, 2012 P.S. Nikt nie ujmuje talentu Rossiego, ale niektórzy nie lubią się z nim utożsamiać i nie są jego fanami i tyle, nie ma co roztrząsać. Pozdr. J-999 No i super, tylko żeby z powodu "nie bycia fanem" zaraz gościowi ubliżać, nabijać się, a wszelkie niepowodzenia zespołu zrzucać na jego garb :?: Tego nie rozumiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 12, 2012 P.S. Nikt nie ujmuje talentu Rossiego, ale niektórzy nie lubią się z nim utożsamiać i nie są jego fanami i tyle, nie ma co roztrząsać. Pozdr. J-999 No i super, tylko żeby z powodu "nie bycia fanem" zaraz gościowi ubliżać, nabijać się, a wszelkie niepowodzenia zespołu zrzucać na jego garb :?: Tego nie rozumiem. A ja własnie uwazam Boa, ze jest na odwrót...........to on zrzuca. Wracając do tematu, nie wiem sam czy Dovi jest ok. Obym sie mylił! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Sierpień 12, 2012 A ja własnie uwazam Boa, ze jest na odwrót...........to on zrzuca. Wracając do tematu, nie wiem sam czy Dovi jest ok. Obym sie mylił! Inaczej, o ile się nie mylę, to Vale dawał konkretne wskazówki co jest nie tak w maszynie bądź co bądź robionej dla niego, współpraca szła każdy wie jak... mi chodzi o to jaki obraz dają oponenci VR, że pomimo iż dawał wskazówki, moto nie jechało, ergo :arrow: "nie ma jaj", "jest mięczakiem", etc... Dobra, już nie przeciągam tego bądź co bądź OT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Śmieszy mnie myślenie niektórych osób z wypowiadających się w temacie. Normalne w wyścigach jest to ze to motocykl przygotowuje się pod zawodnika a nie zawodnika pod motocykl. To co zrobiła ekipa VR z Yamaha nie było możliwe w Ducati bo wg Precioziego moto nie wymaga poprawek. I zapewne tak by było gdyby wyścigi odbywały się w deszczu. Dopóki nie zmieni się myślenie w Ducati nadal bedą mieli duży problem którego nie rozwiąże ani nicky ani Andrea Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Śmieszy mnie myślenie niektórych osób z wypowiadających się w temacie. Normalne w wyścigach jest to ze to motocykl przygotowuje się pod zawodnika a nie zawodnika pod motocykl. To co zrobiła ekipa VR z Yamaha nie było możliwe w Ducati bo wg Precioziego moto nie wymaga poprawek. I zapewne tak by było gdyby wyścigi odbywały się w deszczu. Dopóki nie zmieni się myślenie w Ducati nadal bedą mieli duży problem którego nie rozwiąże ani nicky ani Andrea Krencik to co piszesz absolutnie mija sie z prawdą! Motocykl GP 11 a GP 12 to całkiem dwie inne konstrukcje, ta druga powstała na skutek informacji i zaleceń team-u VR. Fillipo sie wycofał z prowadzenia projektu robi co musi. I zeby było jasne pomimo, ze Rossi nie jest w moim bajce jak i Janka to mam dla niego podziw za jazde ze wszech miar. Tylko staram sie Wam zwrócić uwagę, ze fakty pokazują, iż nie jest on znowu taki naj naj naj. Zobaczcie jak Lorenzo rozwinął M1, przegonili Hondę, a miło byc tak , ze On nie umie........tez nie jest w mojej bajce z lizakiem choc na kasku poza mamba ma zazwyczj Spartanina , a to juz moja bajka! To co mamy wybór miedzy : 1. Cal 2. Ben 3. Andrea Ja bym chciał 2...........ryzykuje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Dobra może źle się wyraziłem - Yamaha jest baaaardzo duzą firmą z duuuuuzym zapleczem finansowym a co za tym idzie mogą duzo szybciej wprowadzić zmiany niz ducati. Z tego co pamietam wyprodukowanie carbonowego wahacza trwało w ducati dwa tygodnie... to stanowczo za długo :D Skoro jest niewiele testó miedzy wyscigami to ciezko wyprodukowac i przetestować nowe rozwiazania kiedy trzeba dlugo czekac na wyprodukowanie czesci Co do rozwiniecia yamahy przez jorge... to nie jest rozwinieta 800 tylko zupełnie nowy motocykl, który w porównaniu z hondą i jej probleami z oponami jest po prostu czasem leszy... ale nie ma takiej dominacji jak honda w 2011 Patrząc na przyszły sezon to: Honda ma małe szanse na mistrza z Pedrosą i Marquezem Ducati jesli nie zatrudnia Cala ma równie małe Yamaha wywalczy mistrza i bedzie to Lorenzo wg mnie a rossi drugi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Dobra może źle się wyraziłem - Yamaha jest baaaardzo duzą firmą z duuuuuzym zapleczem finansowym a co za tym idzie mogą duzo szybciej wprowadzić zmiany niz ducati.Z tego co pamietam wyprodukowanie carbonowego wahacza trwało w ducati dwa tygodnie... to stanowczo za długo :D Skoro jest niewiele testó miedzy wyscigami to ciezko wyprodukowac i przetestować nowe rozwiazania kiedy trzeba dlugo czekac na wyprodukowanie czesci Co do rozwiniecia yamahy przez jorge... to nie jest rozwinieta 800 tylko zupełnie nowy motocykl, który w porównaniu z hondą i jej probleami z oponami jest po prostu czasem leszy... ale nie ma takiej dominacji jak honda w 2011 Patrząc na przyszły sezon to: Honda ma małe szanse na mistrza z Pedrosą i Marquezem Ducati jesli nie zatrudnia Cala ma równie małe Yamaha wywalczy mistrza i bedzie to Lorenzo wg mnie a rossi drugi Fakt, w tym roku wszystkie firmy wystartowały od zera za sprawą zmiany regulaminu i pojemności - widać że najlepszy pakiet posiada Yamaha choć w mojej opinii potencjał największy ma Honda. Ducati niestety za sprawą wielu zmian koncepcji drepcze w miejscu i z pewnością kolejny rok będzie trudny - choć widzieliśmy już nie raz niespodzianki w Mistrzostwach Świata więc może jakaś siła boska czy inne siły :lol: Patrząc na typowanie Krencika trudno się nie zgodzić z jego przewidywaniami, Ducati zatrudniło na dwa lata Dovi i jest to krok w złą stronę chyba że zamierzają zrobić coś co wydawać by się mogło krokiem wstecz ale może w kolejnym sezonie i 2014 przynieść wymierne wyniki. Mam tu na myśli start od zera i poświęcenie tego roku i kolejnego na budowę kompletnie nowej konstrukcji. Myślę że Rossi i jego sztab kompletnie nie rozumieli filozofii Preziosiego i próbowali przebudować istniejący motocykl na kompletnie inny a to nie tędy droga jeżeli już chcemy mieć inny motocykl to musimy zacząć od zera od nowej koncepcji. Przypominam wszystkim że Ducati z roku 2007 i 2008 było znacznie szybsze od aktualnego modelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Dobra może źle się wyraziłem - Yamaha jest baaaardzo duzą firmą z duuuuuzym zapleczem finansowym a co za tym idzie mogą duzo szybciej wprowadzić zmiany niz ducati.Z tego co pamietam wyprodukowanie carbonowego wahacza trwało w ducati dwa tygodnie... to stanowczo za długo :D Skoro jest niewiele testó miedzy wyscigami to ciezko wyprodukowac i przetestować nowe rozwiazania kiedy trzeba dlugo czekac na wyprodukowanie czesci Co do rozwiniecia yamahy przez jorge... to nie jest rozwinieta 800 tylko zupełnie nowy motocykl, który w porównaniu z hondą i jej probleami z oponami jest po prostu czasem leszy... ale nie ma takiej dominacji jak honda w 2011 Patrząc na przyszły sezon to: Honda ma małe szanse na mistrza z Pedrosą i Marquezem Ducati jesli nie zatrudnia Cala ma równie małe Yamaha wywalczy mistrza i bedzie to Lorenzo wg mnie a rossi drugi Fakt, w tym roku wszystkie firmy wystartowały od zera za sprawą zmiany regulaminu i pojemności - widać że najlepszy pakiet posiada Yamaha choć w mojej opinii potencjał największy ma Honda. Ducati niestety za sprawą wielu zmian koncepcji drepcze w miejscu i z pewnością kolejny rok będzie trudny - choć widzieliśmy już nie raz niespodzianki w Mistrzostwach Świata więc może jakaś siła boska czy inne siły :lol: Patrząc na typowanie Krencika trudno się nie zgodzić z jego przewidywaniami, Ducati zatrudniło na dwa lata Dovi i jest to krok w złą stronę chyba że zamierzają zrobić coś co wydawać by się mogło krokiem wstecz ale może w kolejnym sezonie i 2014 przynieść wymierne wyniki. Mam tu na myśli start od zera i poświęcenie tego roku i kolejnego na budowę kompletnie nowej konstrukcji. Myślę że Rossi i jego sztab kompletnie nie rozumieli filozofii Preziosiego i próbowali przebudować istniejący motocykl na kompletnie inny a to nie tędy droga jeżeli już chcemy mieć inny motocykl to musimy zacząć od zera od nowej koncepcji. Przypominam wszystkim że Ducati z roku 2007 i 2008 było znacznie szybsze od aktualnego modelu. "Właśnie pokaz niedowiarkom czasy, pokaz".........tu Osioł aż zachłysnał sie i przewrócił podskakując nad innymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 13, 2012 Niestety Franz, tamten motocykl tez był obarczony wielką skazą potrafił na nim wygrywać jedynie Casey i wszyscy wielcy zawodnicy mówili Ducati że jak nie zmienią koncepcji to będą zmuszeni podpisać dożywotnią umowę z Caseyem. Przypomnę że wielu próbowało okiełznać Desmosedici: A. Baross, S. Gibernau, T. Bayliss, M. Melandri, C. Checa i nic – wszyscy zgodnie twierdzili że jest to bardzo trudny motocykl. Czas więc na bardzo poważne przemyślenia ja akurat lubię wizjonerstwo Ducati ponieważ w mojej opinii tak ludzie tworzą wielkie rzeczy. Niemniej jednak w wyścigach chodzi o to by stworzyć bazę dla zawodników o różnych możliwościach i nie ograniczać się tym samym do czegoś co jest najsłabszym ogniwem a więc człowieka i to konkretnego człowieka. Yamaha jest tak dobrze skrojona że zarówno Cal jak i Andrea mimo róznych styli są w czubie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 13, 2012 Nie wiem, może Marc Marqez nie jeździ czysto, ale jego wolałbym widzieć na Ducati. Ma wolę walki, ot co... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Sierpień 14, 2012 Nie wiem, może Marc Marqez nie jeździ czysto, ale jego wolałbym widzieć na Ducati.Ma wolę walki, ot co... Pozdr. J-999 Dobrze radzisz! Jestem fanem zadziornego Marca. Chłopak bardzo młody, nieokrzesany, czas pokaże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 14, 2012 Ja bym wolał iannone. Marquez jeździ przy nim jak ministrant Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 14, 2012 Także uważam że w wypadku Marqueza został popełniony ten sam błąd który popełniono w wypadku Pedrosy - mam nadzieję że MM w przeciwieństwie do DP zniesie ciśnienie znacznie lepiej bo ogłoszenie przedwcześnie Pedrosę Mistrzem zakończyło się wiemy jak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Sierpień 14, 2012 Podobnie jak inni mam mieszane uczucia co do Dovi. Aby osiągać wyniki o tytule mistrza nie wspominając trzeba być wirtuozem jazdy i do tego koniecznie zawziętym fajterem. Wielu Mistrzów właśnie te dwie cechy mają mocno dominujące. Wg mnie obecność Andrei nie wiele da samemu rozwojowi Desmosedici. Będę zatem kibicował Heydenowi. Ale chciałbym się mylić co do tego jak widzę kolejny sezon MotoGP i Ducati. Nic nie ujmując Rossiemu - też za nim nie szaleję - i nie bardzo wiem dlaczego - ale nie mówcie tego mojej żonie bo mi się oberwie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 14, 2012 Pomijając, VR upodobania, wyciągnął od Ducati co najmniej 20 koła papieru i co mam go za to lubić? J-999. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Sierpień 14, 2012 Pomijając, VR upodobania, wyciągnął od Ducati co najmniej 20 koła papieru i co mam go za to lubić? J-999. Ale zobacz jaką reklamę zrobił Ducati :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Sierpień 15, 2012 Pomijając, VR upodobania, wyciągnął od Ducati co najmniej 20 koła papieru i co mam go za to lubić? J-999. Ale zobacz jaką reklamę zrobił Ducati :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 15, 2012 Pomijając, VR upodobania, wyciągnął od Ducati co najmniej 20 koła papieru i co mam go za to lubić? J-999. Czy Ty na prawdę jesteś tak zaslepiony nienawiścią do VR ze nie widzisz tego ze to Ducati zgłosiło się do niego z taka kasa? I pomimo nieudanych dwóch sezonów podwyzszylo mu proponowana gaze o 3mln € ? Widać wygrywanie w motogp nie jest dla Ducati najważniejsze. I ten zachlanny i spedalony VR zamiast wziąć kolejne 17mln € poszedł do yamahy za 1/3 tego. Kurde prawdziwy naciagacz z niego. Aaa i nie zapominajmy ze klekot ma informacje z pierwszej ręki o jego homoseksualizmie. Skrzywdził Cię czy co? Może po wszystkim nie zadzwonił? Po prostu żal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 15, 2012 A jak ktoś całuje się w gejowskim klubie z języczkiem z innym gejem, to jak to jest ( dodam, że był to swego czasu, mały pikantny szczegół) To, że ktoś jest zboczony to jego sprawa, ale nigdy zboczenie DLA MNIE nie będzie normą ot co...przez to niemożliwe jest żeby był moim idolem, wzorcem do naśladowania ect... Jestem człekiem starej konserwatywnej daty, Krecik martwią mnie Twoje za insynuacje między słowami...masz coś do ukrycia ??? Ja nie jestem tolerancyjny, me poglądy nie przystają do dzisiejszych czasów, martwi mnie podejście większości młodych ludzi i i nie tylko młodych ludzi... Gdzie się podziały: - rodzina - miłość -uczciwość - sprawiedliwość ect... A samych $$ - rozgrywek nikt nie jest tak naprawdę rozstrzygnąć kto co i komu... Jesteś za młody by pamiętać różne afery z F1, tutaj sytuacja zaczynała mi wyglądać bardzo podobnie... Kiego ciula jest monopol na opony ( zresztą w WSBK też), a skoro to prototypy a uwolnić rynek dostawców( zresztą nie tylko o opony chodzi), nich inni też mają pole do popisu... J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Sierpień 15, 2012 Polecam ten artykuł. Nie będę tłumaczył, ale w skrócie, Stoner mówi co myśli o Rossim i jego powrocie do Yamahy. Ja się z nim zgadzam. http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport ... ha-return/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 15, 2012 Polecam ten artykuł. Nie będę tłumaczył, ale w skrócie, Stoner mówi co myśli o Rossim i jego powrocie do Yamahy. Ja się z nim zgadzam.http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport ... ha-return/ Dla tego też od dawna uważam że rozstanie VR z Ducati będzie zapewne dobre dla obu stron od dawien dawna widać że Vale i jego ekipa nie mają kompletnie pomysłu ale także Vale nie ma już serca i ochoty na walkę z materią - tak więc Postrzeganie sprawy przez Stonera wydaje się być właściwe. Może okazać się że cisza która nastanie po odejściu Vale z zespołu Ducati i dodatkowo zatrudnienie tam AD może spowodować że będą oni cicho i spokojnie mogli pracować nad motocyklem bo umówmy się aktualnie nikt nie spodziewa się po tym zestawieniu oszałamiających efektów a cisza i spokój w pracy mogą przynieść efekty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach