Arnelize 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Wszystko ok. tylko mi chodziło na którym z cylindrów piszczał, śpiewał itd. bo napisałeś że naciągałeś dwa i każdy miał inny naciąg... jeden 90 a drugi 100 i tylko odgłosy zachodziły na jednym, więc chciałbym się dowiedzieć czy na luzniejszym czy na bardziej naciągniętym wydawał odgłosy?!? .Jeżeli chodzi o wymiar 6-ciu mm to mniej więcej się domyśliłem ,ale jeżeli mierzyłeś ,że 6 to ok ale ja myślę ,że jakbyś użył większej siły to i 10 mm by uzyskał.... (myślę że prościej już nie mogę sformułować mojego pytania) :roll: ;) Polecam koledze : http://dziecko.wieszjak.pl/edukacja-dzi ... eniem.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Wszystko ok. tylko mi chodziło na którym z cylindrów piszczał, śpiewał itd. bo napisałeś że naciągałeś dwa i każdy miał inny naciąg... jeden 90 a drugi 100 i tylko odgłosy zachodziły na jednym, więc chciałbym się dowiedzieć czy na luzniejszym czy na bardziej naciągniętym wydawał odgłosy?!? .Jeżeli chodzi o wymiar 6-ciu mm to mniej więcej się domyśliłem ,ale jeżeli mierzyłeś ,że 6 to ok ale ja myślę ,że jakbyś użył większej siły to i 10 mm by uzyskał.... (myślę że prościej już nie mogę sformułować mojego pytania) :roll: ;) 6mm jest jak z mierzeniem luzow zaworowych, jasne ze jak uzyjesz wiecej sily to i bedzie 10 ale to juz zalezy od wyczucia, luz ma byc bez uzycia sily. Jes jes.... oczywiście jest tak jak piszesz, ale to równie dobrze mogłoby być 5 lub 7 mm i raczej tego nie wyczujesz pomacaniem :lol: ;) a z doświadczenia wiem ,że milimetr w tą czy w tamta robi różnice kilku Hz... Ale nie odbiegajmy od tematu, ja chciałbym się dowiedzieć tylko na którym było 6mm i nie piszczało? tzn. już chyba się domyślam ,że na tym co miał 90Hz, a jeżeli tak to cały wątek jest w połowie rozwiązany bo jeżeli popuści się naciąg to nie piszczy , ale teraz pojawia się pytanie dlaczego przy prawidłowym napięciu piszczy :?: czy to wina nieumiejętnego naciągu mierzonego telefonami ,laptopami i macaniem :lol: .Temat zaczął się od tego ,że problem jest po zamontowaniu pasków (rolek, łożysk czyli komplet) przez autoryzowany serwis ,który chyba na pewno posiada dds i wykwalifikowanych do tego mechaników :?: Czy paski się ułożą po jakimś przebiegu i wszystko ucichnie, czy ktoś popełnił błąd przy naciagu :?: :!: :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Lipiec 1, 2012 OK zakręciłem się z tym który ,który... OK NIE było który!!! :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Lipiec 6, 2012 Na nagraniu z filmiku tez słychać ten świst który był omawiany niedawno w tym wątku viewtopic.php?f=108&t=9211&start=30, na jednych nagraniach słychać go bardziej na innych mniej, ale wszędzie go słychać, wiec czy to naprawdę jakaś wielka wada ?? Post nie w tym temacie ale zastanowiło mnie to tu tez słychać Edycja postu w celu wklejenia filmiku z YT. Przeniesione z nieodpowiedniego działu magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
des 0 Napisano Lipiec 7, 2012 Ten pierwszy filmik już kiedyś widziałem przeglądając youtube, a teraz trafił tutaj. No i też strasznie mnie ciekawi dlaczego ktoś się go pozbywa, jak można... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Lipiec 7, 2012 Na nagraniu z drugiego filmiku tez słychać ten świst który był omawiany niedawno w tym wątku viewtopic.php?f=108&t=9211&start=30, na jednych nagraniach słychać go bardziej na innych mniej, ale wszędzie go słychać, wiec czy to naprawdę jakaś wielka wada ??Post nie w tym temacie ale zastanowiło mnie to tu tez słychać totalny offtop: Jako ze zajmowalem sie tym tematem i przeprowadzilem wywiad roznych zrodel jak i przejzeniu tysiaca filmikow moge powiedziec ze jest to najwyrazniej normalny dzwiek pracujacego silnika. Mowili to wlasciciele roznych motocykli, s2r 1000, 999, 749, s4r, hipcio... Nie nazywal bym go dzis gwizdaniem bo kojarzy sie to z nieszczelnoscia i uciekajacym powietrzen czy cos, ja bym to nazwal raczej "miauczeniem" silnika... zadajac pytanie na 3 roznych niemiekich forach ducati dostawalem zawsze ta sama odpowiedz mianowicie ze nie jest to nic czym nalezy sie przejmowac, niektorzy nazywali to tez "pseudo turbo dzwiekiem" ;) Napewno nie mozna powoedziec ze kazdy tak ma, zawsze nalezy do tego podchodzic indywidualnie by nie zezlomowac sobie silnika, ja w moim przypadku gdzie wymienione zostaly wszystkie elementy rorzadu czuje sie pewnie... jedynie co zrobie to dam sprawdzic naciag paskw... koniec offtopu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 7, 2012 oczywiście że paski rozrządu słychać. Najbardziej słyszalne sa w silnikach desmoquattro. Przy prawidłowym naciągu z daleka to słychać mimo głośnych kominów. Tyle że filmiki mało realny dźwięk oddają i niewiele można na ich podstawie powiedzieć. Dlatego przy jakichkolwiek watpliwościach dobrze by to ktoś obeznany w temacie zobaczył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach