musieli 30 Napisano Czerwiec 28, 2012 Napinalem paski ze szwagrem na uoko, tak zeby sie wykrecil pasek na druga strone. jupikajej... ja ze szwagrem to co najwyżej wódkę pijemy tak co by nas wykręciło na drugą stronę... dżizuskurwajapierdolę :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Na starych paskach bylo to samo, a tamte byly o wiele za luzne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 28, 2012 a tamte byly o wiele za luzne... A z kąd wiesz że były o wiele za luźne? Szwagier mówił? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Bo mi wchodzil kciuk miedzy rolke walka a pasek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 28, 2012 Bo mi wchodzil kciuk miedzy rolke walka a pasek. zmierzamy w nieznaną czasoprzestrzeń... :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 28, 2012 Się kużwa uśmiałem :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 29, 2012 Alcapone, mam nieodparte wrażenie że należysz do grona ludzi którzy dostają wysypki na samą myśl że Twoim motocyklem mógłby się zająć wyspecjalizowany w marce mechanik. ;) Nie ma co drążyć, trzeba to fachowcowi pokazać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 Nie dostaje wysypki, dostaje ja jedynie gdy mnie ktos wysmiewa a zarazem moja rodzine nie majac zielonego pojecia z kogo sie smieja... Moj "swagier" posiadal jezdzil i naprawial motocyke 25 lat temu o jakich normalny smiertelnik w tamtych czasach nawet nie smial myslec, czy wogole wiedzial ze takie istnieja... To ze pisze szwagier to nie znaczy ze chodzi o osobe niekompetentna "od wszystkiego". A to ze musze jechac do serwisu to wiem, jednak nie spodziewalem sie ze w sprawie tego dzwieku..:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 A Wy znowu zaczynacie ? Brawo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 A Wy znowu zaczynacie ? Brawo... :thumbup: ja jednak jestem ciekaw czym spowodowany jest ten dźwięk, żeby w razie wystąpienia tego u mnie wiedzieć co się dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 po odkreceniu obudowy od pasko:P dzwiek zanika:) po przykreceniu ich ponownie znowu powraca:D , nie wiem czy to jest cos zwiazane z cyrkulacja powietrza wewnatrz obudowy:D zadnych sladow ocierania nie ma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andrzej1975 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 Może tworzy sie minisubwoofer i taki dzwięk powstaje jak jest zamknieta obudowa.Ale naciąg trzeba by sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 nie no naciag chyba jest dobry co? skoro wymienialem nie sam lecz w servisie ducati w toruniu:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 30, 2012 Jeśli masz jakąkolwiek wątpliwość to jedź do Ducati Toruń i przedstaw im temat. To najlepsze rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 nie no skoro po odkreceniu obudowy dzwieku nie bylo to chyba wszystko jasne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 30, 2012 Jak uważasz, to Twój motór Swoją drogą przykład sytuacji w której użytkownik bagatelizuje sprawę, a w razie BUM będzie pluł na serwis do którego NIE pojechał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 no w tym momencie pada wiec nie pojade:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-3 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Wątek posprzątany, ostrzeżenia przydzielone. Proszę trzymać się tematu. Magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Napinałem jakieś 3 tyg. temu paski u siebie na 90Hz (pionowy) i 100Hz (poziomy) i też zaczął śpiewać jak u Al'a. Jak luz pomiędzy napinaczem a paskiem był >6mm, to nie śpiewał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Napinałem jakieś 3 tyg. temu paski u siebie na 90Hz (pionowy) i 100Hz (poziomy) i też zaczął śpiewać jak u Al'a. Jak luz pomiędzy napinaczem a paskiem był >6mm, to nie śpiewał. Edit: 1:20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Napinałem jakieś 3 tyg. temu paski u siebie na 90Hz (pionowy) i 100Hz (poziomy) i też zaczął śpiewać jak u Al'a.Jak luz pomiędzy napinaczem a paskiem był >6mm, to nie śpiewał. Edit: 1:20 Twoja wypowiedz jest jak np. kręcenie się polskich polityków w koło własnej wypowiedzi i nic z tego nie wynika?!? ;) .Piszesz ,że naciągałeś paski na dwóch cylindrach i że na jednym z nich zaczął cyt."śpiewać" ,no ale na którym nie napisałeś... I jeszcze jak mógłbyś zwięzlej określić jaki luz i gdzie te 6mm??? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Napinałem jakieś 3 tyg. temu paski u siebie na 90Hz (pionowy) i 100Hz (poziomy) i też zaczął śpiewać jak u Al'a.Jak luz pomiędzy napinaczem a paskiem był >6mm, to nie śpiewał. Edit: 1:20 Twoja wypowiedz jest jak np. kręcenie się polskich polityków w koło własnej wypowiedzi i nic z tego nie wynika?!? ;) .Piszesz ,że naciągałeś paski na dwóch cylindrach i że na jednym z nich zaczął cyt."śpiewać" ,no ale na którym nie napisałeś... I jeszcze jak mógłbyś zwięzlej określić jaki luz i gdzie te 6mm??? :D Koledze chodzi raczej o fakt że ogólnie z pasków wydobywa się dźwięk jak i Al'a po napięciu. Luz między zewnętrzną częścią paska a napinaczem ( nie wiem czy prościej się da ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Miałem na myśli, że 'motocykl śpiewa'. Następnym razem bardziej się przyłożę i zaakcentuje podmiot wypowiedzi, coby nikt nie miał wątpliwości. ;) Pozwolę sobie skorzystać ze zdjęcia z ducatisuite.com Przy luzie >6mm, w miejscu, na który wskazuje górna, jasnozielona strzałka, motocykl przestaje wydawać charakterystyczny (nazwany przeze mnie wcześniej eufemistycznie -"śpiewaniem") dzwięk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas270cdi 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Wszystko ok. tylko mi chodziło na którym z cylindrów piszczał, śpiewał itd. bo napisałeś że naciągałeś dwa i każdy miał inny naciąg... jeden 90 a drugi 100 i tylko odgłosy zachodziły na jednym, więc chciałbym się dowiedzieć czy na luzniejszym czy na bardziej naciągniętym wydawał odgłosy?!? .Jeżeli chodzi o wymiar 6-ciu mm to mniej więcej się domyśliłem ,ale jeżeli mierzyłeś ,że 6 to ok ale ja myślę ,że jakbyś użył większej siły to i 10 mm by uzyskał.... (myślę że prościej już nie mogę sformułować mojego pytania) :roll: ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Wszystko ok. tylko mi chodziło na którym z cylindrów piszczał, śpiewał itd. bo napisałeś że naciągałeś dwa i każdy miał inny naciąg... jeden 90 a drugi 100 i tylko odgłosy zachodziły na jednym, więc chciałbym się dowiedzieć czy na luzniejszym czy na bardziej naciągniętym wydawał odgłosy?!? .Jeżeli chodzi o wymiar 6-ciu mm to mniej więcej się domyśliłem ,ale jeżeli mierzyłeś ,że 6 to ok ale ja myślę ,że jakbyś użył większej siły to i 10 mm by uzyskał.... (myślę że prościej już nie mogę sformułować mojego pytania) :roll: ;) 6mm jest jak z mierzeniem luzow zaworowych, jasne ze jak uzyjesz wiecej sily to i bedzie 10 ale to juz zalezy od wyczucia, luz ma byc bez uzycia sily. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach