Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
blejz23

wyciek oleju z pionowego cylindra ( 900ss )

Polecane posty

Odma myślę, że nie ma tu wiele wspólnego z wyciekiem - pełni rolę odpowietrzenia skrzyni korbowej , a nie kanałów olejowych - jeżeli odma się zapycha to pojawia się też (a raczej wcześniej) pocenie na takich elementach jak oringi ( wałka zdawczego, nóżki zm. biegów itp)

cinek poci sie walek , dzyndzel zmiany biegow tez i kilka innych rzeczy np .

tu

http://vlep.pl/wycb58.jpg

i z czujnika luzu

http://vlep.pl/1f4kv6.jpg

A dlaczego się tak bronisz przed oddaniem tego do kompleksowej naprawy komuś specjalizującemu się w temacie?

Może i trzeba zapłacić, może i niemało, ale będzie zrobione przez kogoś kto wie co robi i w jaki sposób należy to zrobić i masz gwarancję z tytułu rękojmi na wykonaną usługę.

Bo walka z tym wyciekiem póki co wygląda na niekończącą się historię i nie wiem czy warto się w takiej sytuacji z tym samemu szarpać.

Edytowano przez theodor

cinek poci sie walek , dzyndzel zmiany biegow tez i kilka innych rzeczy np .

musisz zrobić porzadek z odmą!!! - resztę narazie zostaw...

jurto bede mial troche czasu , spróbuje cos przy niej zrobic , otworze szczeline i sprawdze czy uklad jest drozny .

troche to trwalo ale pogoda powodowala wielkie NIE CHCE MI SIE :) , wiec uklad do samego airboxu jest ok , tylko nie potrafie otworzyc odmy tzn tej szczeliny w silniku  O_o jest jakis tajny sposob ?

Edytowano przez blejz23

prubowalem ta szczeline ruszyc srubokretem , ani drgnie , wiec odpale silnik i zobaczymy  . Ale nie wiem o co z tym sapaniem ci chodzi :D

Edytowano przez blejz23

sprawdzone , dmucha az milo , czyli musze szukac gdzie indziej :(

posta wyzej najchetniej bym usunal bo mi wstyd :D

Sapie bo zmienia sie objetosc skrzyni korbowej o prawie litr czyli o pojemnosc skokowa silnika.

Wiec droga eliminacji pozostaje problem z przeplywami ukladu smarowania.

a że swoje 5groszy do rzucę mam mały problem z wyciekiem z pod cylindra przy łączeniu z karterem lecz mokra jest cały ten czarny zaworek odmy i spływa to w dół czy jest możliwe żeby to z tej odmy mi tak zalewało ten dół cylindra??

sprawdz dokladnie skad cieknie ... moze byc tak ze podczas jazdy wiatr rozrzuca goracy olej po silniku i tak naprawde cieknie ci z glowicy :D ( oby nie ) , wracajac do do odmy , jesli nie jest szczelna portafi wypluwac stamtad olej , kiedys jechalem z przepolowiana odma i zygalo az milo :)post-87917-0-60491800-1394782391_thumb.jpg

aha i dobrze ze przypomniales mi o tym temacie bo znam juz rozwiazanie :)  komus sie moze przyda - a wiec , olej dostawal sie do komory spalania poprzez stare juz uszczelnienia zaworowe przez ktore olej wplywal do prowadnicy i zawory wypluwaly go do komory , a ze nie byl spalany to pod wplywem cisnienia wyciskalo go z pod glowicy .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.