szlak 2 Napisano Lipiec 17, 2012 hejka, Powoli siadam i zaczynam rozrysowywać sobie nowe malowanie mojego streetfightera, ponieważ i tak wymaga malowania więc coś mu dowymyślam... nie ukrywam ,że pomysł z fotki w stylu "Corse" jest miły ale chciał bym mimo wszystko pozostać przy białej perle bo kolorek jak dla mnie super... tylko dodać do niej coś... właśnie to coś na co mam nadzieję pomożecie mi wpaść. Temat zaczynam rozkminiać już teraz ,żeby z pierwszym przymrozkiem nie stać z lakiernikiem i nie gdybać tylko dać mu gotowy "design" ;) Za wszelkie pomysły i podpowiedzi będę wdzięczny, bo u mnie jak na razie jakaś kreatywna czarna dziura w głowie. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Biala perla?? Zrob streetfightera s4rs ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szlak 2 Napisano Lipiec 17, 2012 no to niby nie maluję nic poza ramą/felgami/dodatkami :( a do lakieru mam tak naprawdę zadupek i bak ;) musze poprosić chyba jakiegos grafika żeby mi tak pomalował (poniżej) streetfightera i zobaczyć czy to się wpisze... może przy drobnej modyfikacji tyłka będzie cukierek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Lipiec 17, 2012 no to niby nie maluję nic poza ramą/felgami/dodatkami :( a do lakieru mam tak naprawdę zadupek i bak ;) musze poprosić chyba jakiegos grafika żeby mi tak pomalował (poniżej) streetfightera i zobaczyć czy to się wpisze... może przy drobnej modyfikacji tyłka będzie cukierek Na żywo widziałem coś pieknego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szlak 2 Napisano Lipiec 17, 2012 nie chcę ze streetfigtera zrobić sport classica dla jasności... ale to zestawienie podoba mi się jak przysłowiowa jasna tapicerka w czarnym bmw ;) kolorystycznie 5+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Lipiec 17, 2012 Wrzuć fotki jest tu jeden osobnik co mu się chce bawić w fotoshop to może jakieś pomysły podrzuci na kolorsytyke :) Ja bym do białego poprostu dał jakieś dodatki carbonowe i bedzie wypas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szlak 2 Napisano Lipiec 17, 2012 to może ktoś tego kogoś co on tam coś w tym czymś maluje tu pokieruje ;)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Lakierowanie na wzór M S4RS jest zacnym pomysłem ale według mnie jeszcze fajniej wyglądałby STF biały z czerwoną ramą i kołami tak jak 848 EVO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Lipiec 17, 2012 skoro podoba ci się malowanie które dałeś to może tak go pomaluj tylko zamiast srebrnego zostaw biały, a pas z jednym kołem na zloty, i dol czarny, może umiał by ci ktoś zebrać te kolory i pokazać w jakimś programie żeby było wiadomo na czy się stoi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 17, 2012 no to niby nie maluję nic poza ramą/felgami/dodatkami :( a do lakieru mam tak naprawdę zadupek i bak ;) musze poprosić chyba jakiegos grafika żeby mi tak pomalował (poniżej) streetfightera i zobaczyć czy to się wpisze... może przy drobnej modyfikacji tyłka będzie cukierek Nie wiem jak widzisz rozplanowanie płaszczyzn poszczególnych barw na streecie ... :roll: Na bank przedni błotnik cziorny i obudowa chłodnicy w kolorze budy, wtedy street "przybiera na masie"... (moje zdanie) PS Nie jestem grafikiem, ale w przerwie na kawę sobie skrobnąłem przykład.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Lakierowanie na wzór M S4RS jest zacnym pomysłem ale według mnie jeszcze fajniej wyglądałby STF biały z czerwoną ramą i kołami tak jak 848 EVO. Like that? Btw, kolory na moim monitorze na bank wyglądają trochę inaczej niż u Was, przeglądających. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 18, 2012 Inny rozdział kolorów...: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szlak 2 Napisano Lipiec 24, 2012 hej, Makaron jak Ty w przerwie na kawę robisz takie rzeczy to strach się bać co powstaje jak masz ciut więcej czasu ;) dzięki wielkie za "wizualizację" już widzę ,że wersja 848 EVO odpada... jakoś mi nie leży... i nie bardzo widzę rozbieranie do gołego żeby ramę malować :/ pozostałe dwie wersje hmmmmm mniam mniam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 24, 2012 Witaj, daj znać jak coś wymyślisz w sprawie odcięcia kolorów, linii ich prowadzenia. Na zdjęciach może to różnie wyglądać, polecam zrobić przymiarkę np. mokrym papierem w innym kolorze bezpośrednio na motocyklu. Wtedy wychwycisz wszystkie płaszczyzny, których na zdjęciu nie widać. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sirRoberto 0 Napisano Listopad 15, 2012 Może ktoś wrzuci jakieś foty malowań z reala. Przymierzam sie do zakupu i chciałbym prawie na pewno przemalowac moto, tylko jeszcze nie mam konkretnego pomysłu. Co chwile zmieniam koncepcje. może ktos ma naprawdę fajny pomysł. Ma sie rzucać w oczy i ludków co beda przechodzili obok rownież Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Listopad 15, 2012 chciałbym prawie na pewno przemalowac :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sirRoberto 0 Napisano Listopad 15, 2012 Chodzi o to, że jeszzce nie mam sprzętu, a wolałbym byc przygotowany na pomysly, a nie szukać dopiero jak juz będę coś miał. teraz najważneijszy jest stan techniczny, a czy porysowany czy lekko uszkodzony to mnie nie przeraża, tylko zeby w dobrej cenie kupić a resztę to właśnie malowanko pod dokładnie wybrany pomysł. tylko nie za duży wybór jest na rynku :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 15, 2012 Nie kupuj Ducati :lol: A przemalować to możesz ewentualnie ścianę w domu - motocykle się lakieruje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kurak 1 Napisano Listopad 15, 2012 Z CB500 na STF, hmmm, to o malowaniu całego motocykla myślałem bym trochę później, jakby było już co (if you know what I mean) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Listopad 16, 2012 Z CB500 na STF, hmmm, to o malowaniu całego motocykla myślałem bym trochę później, jakby było już co (if you know what I mean) :) jesli bedzie co ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Listopad 16, 2012 Z CB500 na STF, hmmm, to o malowaniu całego motocykla myślałem bym trochę później, jakby było już co (if you know what I mean) :) jesli bedzie co ;) Jak tylko będzie wałek lub pędzel do malowania. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Listopad 16, 2012 Z CB500 na STF, hmmm, to o malowaniu całego motocykla myślałem bym trochę później, jakby było już co (if you know what I mean) :) jesli bedzie co ;) Jak tylko będzie wałek lub pędzel do malowania. ;) O jezu ale sie czepiacie, malowanie, lakierowanie, kazdy wie o co chodzi, moze niech admin zmieni ten tytul w temacie jak tak bardzo wam to nie pasuje bo jak to wyglada "pomysl na malowanie" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sirRoberto 0 Napisano Listopad 16, 2012 Gwoli ścisłości - Można sprawdzic w SJP definicja malowanie - pokrywać coś farbą lub lakierem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sirRoberto 0 Napisano Listopad 16, 2012 Kurak coś sugerujesz? :) Z odrobiną oleju w glowie na pewno da się powolil przyzwyczaic do maszyny (jakiejkolwiek). Mój ziom mimo, że odradzeałem mu kupno na pierwszy sprzęt GSXR 750, kupił nowke 2012 w tym roku i juz ma przelatane ponad 7tys. bez najmniejszego szwanku. I co da się. Nie miał pojęcia jeszcze w czerwcu gdzie jest gaz a gdzie hamulec w motocyklu, a wyłączanie kierunkowskazu powodowało u niego zawroty głowy :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 16, 2012 na pierwszy sprzęt GSXR 750, kupił nowke 2012 w tym roku i juz ma przelatane ponad 7tys. bez najmniejszego szwanku. I co da się. "przelatane" ??? Jasne !! Pokaż nam Jego oponę. ;) :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach