Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Nosb

Nosb'owa krzyzowka 692 :)

Polecane posty

Jaki czas temu pytalem o moto z hrubieszowa , w miedzyczasie trafilo sie 620ie niedaleko mnie ze stukajacym silnikiem. Szybki zakup na spontanie w piatek a teraz rozkmina jak z tego wybrnac :D Dostalem drugi silnik, podobno znacznie cichszy .

Wzialem sie za wyjmowanie go w celu przejrzenia/sprawdzenia i ewentualnego wlozenia drugiego. Po drodze tak sie rozpedzilem ze postanowilem rozdrobnic to w mak i wszystko odswiezyc. Rama do piaskowania , wachacz i inne detale oraz swiezy lakier. I co z silnikiem ? Dzwonienie po allegro , kupno kota w worku odpadalo , jdnak okazalo sie ze u znajomych lezy 695 bez przodu za dobra kase . I tym oto sposobem jestem w trakcie malowania ramy + przekladki silnika z 695 do 620ie.

Docelowo rama bedzie czarno/zloto/brazowa a bak , blotniki itp w bialej perle. Kola zostawiam poki co na pozniej .

Temat bedzie sie rozwijal i licze po drodze na rady :)

Pierwsze pytanie techniczne : z 695 nie bylo kluczyka/licznika wiec odpalilem go na pale na tych elementach z mojego 620 aby odsluchac itp. Jak wyglada programowanie immo w 695? Robi sie to podobnie jak w aucie ? Jakas adaptacja kablem ? czy jak ? :)

Drugie pytanie : podoba mi sie ten plug pod silnik i jak patrze to są do i po jakims okresie. Czym sie roznią ? Mam szukac konkretnie do 695/620 czy starsze pasuja ?

W sumie na start nie wygladalo zle :) Jakby nie wymiana silnika pewnie bym smigal a nie malowal itp no ale nie ma tego zlego :D

Przed zakupem :

2471583326.jpg

Kilka fot z demonstrukcji :

p1040986l.jpg

p1040989z.jpg

p1040990o.jpg

p1040991l.jpg

Dawca silnika/czesci :

p1050026b.jpg

Kto zna ten model ?

p1050035q.jpg

:lol:

Niezly progres jak na 5 dni od zakupu z czego zaczalem wczoraj dzialac :D

Oloboga, panie :P zebys tylko nie pomylil kol i nie zalozyl tych od samochodu :lol: masz tam gorszy bajzel niz ja xD

A progres niezly, wkoncu sezon wpelni i trza jezdzic!!! 8-)

Powodzenia i trzymaj nas na biezaco ;)

No zrobil sie deko balagan .Jak tylko wypchne silnik ktory jest w tle to bedzie wiecej miejsca bo sukinsyn kawal garazu zajmuje :) Spoko jakos sie posklada. Jutro maja byc wypiaskowane elementy i do konca tygodnia pomalowana rama itp. Biala perla przyjdzie pozniej w nastepnym :)

v6 2,7t z audi S4 :) Aktualnie w garazu mam 3 takie :D Za domem z 5 aut z nimi. Gdzies po drodze tak wyszlo ze zajmuje sie przerobkami tych silnikow : wzmocnienia , naprawy , przekladanie miedzy autami ( a4 stare , nowe , z diesli 2,5 na ten silnik , a6 , passaty itp ) . Bo generalnie audiczki to moj swiat. No ale duc sie wpier%olil z kopytami jak widac na pierwszy plan :)

Rama sie wypiaskowala lacznie z wachaczem i setami :) Jest w podkladzie jutro jade po lakier kupic i zawiesc koledze wiec moze do weekendu ogarnie malowanie chociaz ramy i detali bez baku i blotnikow zebym mogl sobie cos zaczac skladac :)

No z okazji tygodnia pobytu u mnie wczoraj rama otrzymala nowy lakierek :)

Takie cos na rame , wachacz , sety itp :

p1050057j.jpg

Takie cos na zbiornik , kola , blotniki i plastiki pod siodelkiem :

p1050053t.jpg

Rama i wachacz wypiaskowane i zapodkladowane epoxydem aby nie rdzewialo :

p1050062z.jpg

p1050063t.jpg

I wczoraj doczekalo sie lakierowania :

p1050093q.jpg

p1050097p.jpg

p1050098oe.jpg

Z braku czasu nie wiem kiedy zaczne to skladac. Reszte elementow kolega ma ogarnac po weekendzie . Zamowilem tez sobie tlumiczki customowe powinno byc zacnie decybelowo :D

Idziesz ostro :clap: :thumbup:

Ciekaw jestem efektu końcowego, bo zapowiada się ładnie: taka wersja "Black & White" ;)

(plastiki pod siedziskiem mam zdjęte - rama Monstera jest taka ładna, że nie przykrywam jej plastikiem ;) )

Zamowilem tez sobie tlumiczki customowe

Możesz rozwinąć ? Co, gdzie, jak i za "hał macz" ? :)

Ma wlasnie tak byc zeby do audiczki pasowalo :lol:

Co do wydechow jak poskladam , zaloze i odslucham to sie przypucuje bo poki co to jedna wielka niepewna. Plus taki ze kosztowaly ~250 zl :) + kolanko by trzeba kupic i kawalek rurki oraz wymyslic jakies mocowanie :) Najchetniej to bym przy nim siedzial tylko ale mam za duzo pracy :(

BTW ktos mi podpowie jak to jest z tymi plugami pod silnik ? Bo w aukcji wyraznie napisane , ze pasuja tylko do 1998 roku i nie wiem czemu i czy sie je wpasuje do mnie :?:

http://allegro.pl/spojler-plug-ducati-m ... 14320.html

http://allegro.pl/spojler-plug-ducati-m ... 08602.html

Wpasuje ladnie ktorys ? obrobka zywicy/przerobka mocowan to nie problem byle z grubsza pasowal :)

Tutaj z radami na forum to widze cinko :) Ani immo , ani plug ani owiewka z 999 ...

Lekki update :)

Filmik z dzwiekiem wydeszkow :

Moto ciagle nie jezdzi : palone na sterowniku od 620 i nawet przegazowac ciezko :/ od 695 cos nie moze wrocic z rozkmienia immo.

Tak wyglada mniej wiecej :

p1050351b.jpg

p1050353x.jpg

Tylni blotnik bedzie bialy i przyciety ( zostal u lakiernika aby przyciac ) , przednia lampa raczje okragla z wkladem gladkim . W sumie zalozyc lampe , wlozyc ecu dobre i mozna sie przejechac... :evil:

Cóż, nic nadzwyczajnego, kolejny niezbyt szczególny monster. tyle ze polakierowany. Obciecie ogona zrobione raczej marnie.

Jedyne słowo które może opisać ten motocykl to "poprawnie".

Kazdy ma swoja dupe i swoj gust :)

Obciecie robil poprzednik .

"Wujek dobra rada" :lol: mówi - jeśli błotniki mają być białe, to felgi powinny być czarne. Osobiście nigdy nie polakierowałbym 3-szprychówek na biało, bo felga robi się ociężała w swoim wyglądzie (jasne kolory optycznie powiększają, ciemne pomniejszają).

No i te wydechy... może chodzą fajnie, ale wyglądają jak rodem z Golfa II w wersji "tjuning"... nie można by coś równie taniego ale bardziej motocyklowego? Np: http://owiewki24.pl/pl/p/TLUMIK-OVAL-PRZELOT/993

Moze cos w tym jest w tych kolorach :) Ale generalnie mi sie podoba :) Tumiki wiesz to bylo na spontanie chcialem miec cos co dobrze gada i tanio bo nie wiadomo co z tego bedzie i czy nie bedzie trzeba wrocic do ori ( AFR ) wiec nie chcialem duzo inwestowac. Dwa z wysylka kosztowaly mniej niz jeden co pokazales pozatym maja mniejsza srednice przelotu ( 50 mm a z linka 60 ) wiec mimo wszystko jest wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie dzialac ok :)

Moto budowalem na szybko , chcialem pojezdzic w tym sezonie ale chyba sie nie uda :? Cala zima przedemną to na spokojnie cos sie popoprawia moze ;)

Co do obecnych wydechów - obetnij końcówki, najlepiej niech nic już nie idzie za szeroką częścią (może mały "rancik" 10mm) - zobaczysz jak optycznie to poprawi kształt całego tłumika.

A jaki masz problem ze sterownikiem?

Moze i racja taki rancik 10 mm moze fajniej wygladac :)

Mam sterownik od 695 z immo i musze go wyeksmitowac tzn immo :) Bo jesli przeoczyles to moto jest 620 ale silnik 695 . Odpalilem go na sterze 620 i nie moge posmigac bo zero mocy itp wiadomo inne wtryski i caly osprzet.

Niby znajomy ma mi zrobic ale lezy u niego ecu z tydzien ponad.

Bo jej nie mam :) Moto kupilem z urwanym przodem :) Tzn wiazka i ecu sa z 695 ogolnie cala instalka z przelacznikami. Ale nie mialem ani zegarow ani kluczyka z 695.

Chyba sie mijamy w rozumieniu, mowie ze immo jest w zegarach, wiec jak chcesz je wywalic?

Ogolnie jest to grzazki temat do omawiania na internecie :roll: rozni ludzie sie tu moga krecic... Moge ci jednak powiedziec ze nie jestes pierwszy z tym problemem na forum i jesli poszukasz tematow z immo to napewno znajdziesz przynajmniej wskazowki co trzeba zrobic.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.