Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
yarik

rozmiary ramy 796

Polecane posty

Czołem,

Czy ktoś się orientuje (lub raczej: kto się orientuje) czy rozmiary/parametry ramy 796 są takie same jak w 696 (ew. 1100)? Zależy mi na info, bo goście z Motorlandu mierzący laserowo ramy mają w systemie tylko parametry 696 i 1100.

Dzwoniłem do jednego serwisu Ducati i powiedzieli mi, że "raczej tak" ale niestety nie na pewno... coś chyba nie bardzo chciało im się sprawdzic chyba w papierach:-)

Z góry dzieki za pomoc.

Yarik

KGr    1

Na moj gust one sa identyczne.

Jezeli mozna wiedziec, czy to ktoras z tych 796 za okolo 21 tysi ? :)

KGr, tak, dokładnie ten z Lubina.Chcę toto sprawdzić czy sie nadaje do zakupu... a coś może o nim wiesz?

Ps. Jak znam życie to juz ktoś z tu obecnych się interesował i mi powie, żeby "dać se siana"? :D

KGr    1

Mam tylko paczke zdjec od sprzedawcy, ale wygladala dosyc standardowo, wiec pewnie ty tez ja juz masz :)

To ze costam gdziestam jest poobdzierane, to pal diabli. Felga krzywa - troche gorzej. Jedni mowia naprawiac, inni nie naprawiac... zdarza sie nawet w dziure wjechać. Kierownica urwana? trudno. Mi sie najbardziej niepodobalo to, ze w delku sprzegla byla sporej wielkosci dziura, na wylot. Moze sie nie znam, ale to musialo byc mocne uderzenie. Ale jezeli geometria jest prosta a silnik nie oberwal za mocno (nie wiem jak w tych dusiach, ale sprzegło pływa w tym samym oleju co silnik, wiec jezeli silnik chodzil chwile po zrobieniu dziury, to brak smarowania mogl sie odbic na jego zdrowiu...) - to ta "kosmetyka" o ktorej mowi sprzedawca jest do przełkniecia. Jeżeli :) Poza tym z cena schodzi z 28 tysi systematycznie w dół, wiec pewnie zainteresowania nie ma... a do myslenia daje ile on za niego zaplacil tam skad go sciagnal, ze 21 tysi to jeszcze z zyskiem :)

Wiesz, moto po szlifie, mniejszym czy większym, nie może być poprzecierane na zbiorniku, deklu i tyle. Na zdjęciach, o których mówisz, wygląda jak wygląda, sporo do zrobienia, co może świadczyć o tym, że z zewnątrz nic więcej nie było uszkodzone... a może się mylę.... Ale rzeczywiście najważniejszy jest silnik i rama, stąd wizyta w Motorlandzie + Ducati. Jak to będzie ok, to reszta to "kosmetyka":-) Na minę w każdym bądź razie wpakować się nie dam ;)

Czy wezme czy nie wezmę, to na pewno na forum sie podzielę wynikami...

KGr    1

Bardzo zdrowe podejscie :)

Ja czekam z ciekawością co się okaże po oględzinach!

Obiecalem, ze sie odezwe, wiec sie odzywam...:-) ze smutkiem donosze, ze niestety do ogledzin i tym samym zakupu nie doszlo. Urwanie glowy w robocie spowodowalo, ze poszukiwania Monsterka lub Hypermotarda spelzly na niczym:-(

Okazja kupna w dobrej cenie nowiutkiego moto spowodowala jednak, ze znalazlem tzw. "międzyczas" na kupienie motocykla...

Ku smutkowi wiekszosci forumowiczow, ale jednak z pewną nieukrywaną radością odebrałem dzisiaj z salonu Aprilie Dorsoduro 750. Marnym pocieszeniem dla Was będzie chyba stwierdzenie, ze pozostalem przy włoskim stylu:-)

Mimo braku V2 spod znaku D. pozwole sobie jednak pozostać aktywnym członkiem forum.. mając jednocześnie nadzieję że jeszcze kiedyś wróce do Ducata:-)

KGr    1

Nie wszyscy jezsza tu na ducatach :) Nie wszyscy nawet jezdza na wloskich motocyklach. Niektorzy nawet nie na V2... :(

KGr    1

Co nie znaczy, ze by nie chcieli! I juz nic nie mowie :shh:

krl    0
a to ducati produkuje jakiś silnik w układzie V?

Ducati nie, ale Moto Guzzi tak ;) :lol:

KGr    1
a to ducati produkuje jakiś silnik w układzie V?

Juz nie. Desmosedici RR mialo bardziej V niz L :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.