kunio 0 Napisano Lipiec 28, 2012 hej jestem nowy na froum , kupilem niedawno monstera i wlasnie zamierzam sie za niego zabrac , perwsza rzecza jaka bede robil to wywalenie 2 tlumikow i wsadzenie krotkiej przelotowki obok lewego seta pasazera , czy mozecie mi powiedziec jak to bedzie brzmialo?? czy nie bedzie on za glosny i nic w silniki mi sie nie spier..... od tego , pytam ponieaz w ducatii jestem kompletnie zielony , powiedzcie mi jak z czesciami do tego moto i w ogole niezawodnoscia , trwałe to bydle??xDD dziekuje z gory za pomoc i prosze o wyrozumialosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 28, 2012 A co to z Monster, bo w profilu nie widać :evil: Może takie coś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kunio 0 Napisano Lipiec 28, 2012 aa przepraszam , wczesnij bylo cbr 900 rr niestety mialem kolizje i skasowalem moto , poobijalem sie tylko i troche sie pomeczylem , dlatego teraz kupilem Monstera M600 , i mam do was pytanie , czy to faktycznie malo awaryjne moto , jak z ta rama czy ona faktycznie nie peka , i w ogole na co najbardziej uwazaj , co ona lubi czego nie bardzo , przepraszam za te pytanie ale na prawde ja od 50 jezdzilem na hondach najpierw nsr potem f3 i 900 rr , a monster wpadl mi przez przypadek , a padlo na niego bo zakaz od narzeczonej byl jasny " kupisz sporta - szukasz mieszkania ) wiec mam moto do miasta :P . ogolnie chodzi zeby zrobic cos takiego powiedzy tym co ty pokazales a tym: http://otomoto.pl/ducati-900-M3130866.html tak zeby komin mial ze 15 cm i wychodzil delikanie za seten obok kolo do gory. glosne to bedzie?? albo bedzie mialo jakis zly wplyw na silnik?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kunio 0 Napisano Lipiec 28, 2012 baardziej cos w tym stlu ;p :http://allegro.pl/ducati-monster-1000ie-2004r-i2522853558.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 28, 2012 Becie sadzic marchewy. Theoretycznie zalepiasz na "skrzyzowaniu" wyjscie na rure i juz. Reszta pytan byla walkowana pierdylion razy. W skrocie, Alfy romeo i Ducati sie nie kupuje, bo kolega, zony, szwagra, slyszal kiedys w sklepie ze komus sie psuje wloszczyzna i VW lepszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 28, 2012 Bialy, co to za tłumol? Za ile? Wunderszuln! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kunio 0 Napisano Lipiec 29, 2012 teraz jest monster 600 z 2001 roku , wczsniej byla cbr 900rr ale niestety skasowalem i pod grozba narzeczonej musialem kupic slaby sprzet do poruszania sie po miescie tylko i wylacznie , ale nie ubolewam na tym monster fajna sprawa , tylko nie wiem jak z czesciami do nich , jak z psuciem sie , czy drogie te czesci , i w ogole jak wypada to moto w exploatacji , jestem juz w polowie manuala i nie est zle , w cbr znalem caly prawie na pamiec i sam ja naprawialem itp... , tutaj widze ze jest jeszcze prosciej , a jesli chodzi o komin jeszcze mniejszy okolo 15 cm zeby wychodzil czyli tak 3/4 mniej niz twoj :P , tak naprawde to prawie go nie bedzie , ma byc zeby nie bylo goly rur :P , ale przez ten zabieg chyba nic mu nie bedzie prawda? silnikowi nic sie nie stanie? noo i jak glosno on bedzie wtedy chodzil , bo to tez jest w miescie nie bardzoo (czeste kontrole itp..) proszę zachować cierpliwość w "produkcji" postów jeśli nie widać ich od razu to znaczy, że czekają na akceptację magda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 29, 2012 hej jestem nowy na froum , kupilem niedawno monstera i wlasnie zamierzam sie za niego zabrac , perwsza rzecza jaka bede robil to wywalenie 2 tlumikow i wsadzenie krotkiej przelotowki obok lewego seta pasazera , Z lewej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Jakiś chaotyczny ten wątek. Ogólnie to kwestie modyfikacji wydechu przewijają się na tym forum non stop. Więc polecam poszukać, poczytać, bo wielu osobą nie będzie się chciało pisać po raz kolejny tego samego. W pigułce to jest tak. Utniesz kominy, zrobisz z nich przeloty, będzie diabelni głośno, przy takiej długości końcowego zero brzmienia tylko huk, będzie Cię czekała od razy wymiana filtra powietrza i regulacje gaźników za pewne. I co najgorsze Ducati straci urok, bo nie będzie miało fajnego basowego brzmienia :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Jesli to 600/750 to moze z SSa gotowiec pod jeden tlumik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 29, 2012 Jesli to 600/750 to moze z SSa gotowiec pod jeden tlumik? dlatego pytałem czy na pewno chce na lewą stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 29, 2012 dziekuje z gory za pomoc i prosze o wyrozumialosc Ojj, widzę, że to będzie trudne... Forum istnieje...hoho, albo jeszcze dłużej... :mrgreen: O tłumikach i ich modyfikacjach było już pierdylion (thx nabassu :D ) razy Mamy tu taki dobrobyt, że nawet opcja "Szukaj" jest za free... :lol: Za to doceniany jest samodzielny wysiłek w poszukiwaniach zamiast oczekiwania pt. "Podajcie mi na tacy, bo jestem nowy" ;) :) Skoro JUŻ kupiłeś, to co Ci po opiniach jak z czesciami do tego moto i w ogole niezawodnoscia , trwałe to bydle?? teraz to już "po ptokach" :lol: :lol: :lol: masz i sam się przekonasz. I jeszcze prośba ode mnie: Postaraj się (tylko troszkę) dzielić swoje myśli na zdania - będzie o wiele łatwiej wyłapać o co kaman. ;) I nie strzelaj focha czasem, bo moja wypowiedź nie jest po to, żeby Cię obrazić - mówię to z czystą sympatią i uśmiechem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach