pocisk79 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 Wlasnie wrocilem do domu po wczaraszych jazdach na poznaniu i.... chyba musze jeszcze przemyslec zakup R :) Pierwszy raz jezdzilem v po torze...kontrola trakcji super sprawa, zawiecha miodzio....ale ten silnik...no tak jakos.....innaczej... Boje sie ze bede musila jezdzic co 1000km na jakies regulacje i naprawy i wymiany...nie wiem czy mi sie chce poprostu :) R jedzi super to nie ma nawet 2 zdan....ale...za takie pieniadze oczekiwalem czegos wiecej....chyba duzo wiecej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 Wlasnie wrocilem do domu po wczaraszych jazdach na poznaniu i.... chyba musze jeszcze przemyslec zakup R :)Pierwszy raz jezdzilem v po torze...kontrola trakcji super sprawa, zawiecha miodzio....ale ten silnik...no tak jakos.....innaczej... Boje sie ze bede musila jezdzic co 1000km na jakies regulacje i naprawy i wymiany...nie wiem czy mi sie chce poprostu :) R jedzi super to nie ma nawet 2 zdan....ale...za takie pieniadze oczekiwalem czegos wiecej....chyba duzo wiecej :) Ducati kupuje sie sercem, a nie rozumem. Jesli tego nie poczules, powinienes kupic inna marke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 A ja muszę przyznać że nie rozumiem, czego oczekiwałbyś więcej? czy jest coś co inni za takie pieniądze dają? i co to jest to mistyczne coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 Ducati 1098R 2008r jest to unikatowy model motocykla na skale swiatowa, tzn dokladnie taki sam motocykl ktory jezdzil w WSBK w 2008r. Po takich referencjach od motocykla oczekujesz czegos wiecej, oczywiscie w porownaniu do japonczykow. Mialem okazje jezdzic japoczkami z serii IDM i powiem wam ze za polowe tej kasy mozesz miec cos podobnego z tym ze to nie ducati :) Ja rozumiem ze do Ducata trzebia podchodzic z sercem nie rozumem ale ale jakies granice zdrowego rozsadku tez trzeba miec, chyba ze sie ma nieograniczony budzet :) Mnie nawet nie chodzi tutaj tak bardzo o kase, ale jak w nowym motocyklu po przejechaniu 2000km musze zaczac remonty to poprostu...mi sie nie chce :) Niestety nie mam cierpliwosci Robina....szkoda :) Co nie zmienia faktu ze jezeli tylko kogos na to stac to...R jest zajebista!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Wrzesień 11, 2012 Motocykl Robina jest przekombinowany w niezbyt przemyslany sposób. Uważam że jest na samym końcu listy wg której możnaby oceniać ten model ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 A ja polecam S1000RRR. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Wrzesień 11, 2012 Ducati 1098R 2008r jest to unikatowy model motocykla na skale swiatowa, tzn dokladnie taki sam motocykl ktory jezdzil w WSBK w 2008r. Tu troche sie mylisz. Standartowej 1098R brakuje modyfikacji za conajmniej 50 tys. funtow by mogl byc porownany z BSB lub WSBK. I jak reszta mowi, jezeli nic nie czules to nie kupuj :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alphamale 0 Napisano Wrzesień 14, 2012 skąd brałeś opinię o tym że co 2000 Tyś trzeba robić remonty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Ducati 1098R 2008r jest to unikatowy model motocykla na skale swiatowa, tzn dokladnie taki sam motocykl ktory jezdzil w WSBK w 2008r. Tu troche sie mylisz. Standartowej 1098R brakuje modyfikacji za conajmniej 50 tys. funtow by mogl byc porownany z BSB lub WSBK. I jak reszta mowi, jezeli nic nie czules to nie kupuj :P Moze sie i troche myle, ale za 185 tys zl to chyba mozna oczekiwac czegos...wiecej niz tylko nazwy i literi R. Czuc czulem jak najbardziej, ale jestem realista...place i wymagam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 A ja polecam S1000RRR. No i musze sie z wielkim, ogromnym bolem serca z Toba zgodzic....a mialem nadzieje ze jednak bedzie innaczej....szkoda...moze kiedys... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Jeszcze nie widziałem R-ki za 185tyś :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 A ja polecam S1000RRR. No i musze sie z wielkim, ogromnym bolem serca z Toba zgodzic....a mialem nadzieje ze jednak bedzie innaczej....szkoda...moze kiedys... :) Rozumiem że zaszczyciłeś swój garaż S1000RR, tak? To świetny motocykl moim zdaniem (a zdanie wyrobione po dwóch godzinach w siodle :) ). Jak będziesz na pewno chciał unikalne Ducati na tor i tak kupisz R'kę lub jeżeli śpisz na kasie D16. Póki co wyciskaj z S'ki ósme poty ;) Pozdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Jeszcze nie widziałem R-ki za 185tyś :shock: Tak sie wlasnie domyslem ze nie wiesz ile to cacuszko kosztuje...ale tak to wyglada niestety...milosc miloscia ale rozum trzeba miec , no chyba ze tata jest szejkiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Jeszcze nie widziałem R-ki za 185tyś :shock: Tak sie wlasnie domyslem ze nie wiesz ile to cacuszko kosztuje...ale tak to wyglada niestety...milosc miloscia ale rozum trzeba miec , no chyba ze tata jest szejkiem :) Faktycznie może tak być że nie wiem, ale tak to już jest że wszystkiego wiedzieć sie nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koralikowa 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 :lol: Jeszcze nie widziałem R-ki za 185tyś :shock: Tak sie wlasnie domyslem ze nie wiesz ile to cacuszko kosztuje...ale tak to wyglada niestety...milosc miloscia ale rozum trzeba miec , no chyba ze tata jest szejkiem :) Faktycznie może tak być że nie wiem, ale tak to już jest że wszystkiego wiedzieć sie nie da. :lol: nieźle się uśmiałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Swoją drogą może Pocisk79 miał na myśli nową lub nieużywaną R'kę. Po cholerę te szydery?!?! Jak nie zależy mu na Ducati, a bardziej na zasuwaniu na torze, to moim zdaniem OK - też będzie kroił ostre czasy. Bez względu na to że dla mnie motocykle inne niż Ducati to jak "stosunek przerywany" - podobno taki jest :lol: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 skąd brałeś opinię o tym że co 2000 Tyś trzeba robić remonty ? Mialem okazje jezdzic na takiej R...wiec wiem co mowie niestety...bo podoba mi sie strasznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Osobiście nie mam kompletnie nic przeciwko BMW czy innym motocyklom jest ich tyle by każdy mógł wybrać co chce i zapewne wybór S 1000RR na tor to dobry wybór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Swoją drogą może Pocisk79 miał na myśli nową lub nieużywaną R'kę. Po cholerę te szydery?!?! Jak nie zależy mu na Ducati, a bardziej na zasuwaniu na torze, to moim zdaniem OK - też będzie kroił ostre czasy. Bez względu na to że dla mnie motocykle inne niż Ducati to jak "stosunek przerywany" - podobno taki jest :lol: . Oczywiscie ze ja mowie o tym ile ten model kosztowal 2008r jako NOWY! Nie chodzi mi tylko o zasowanie po torze, ale jak po 2tys km zaczyna cieknac olej to...nawet do sklepu po bulki strach jechac...a wlasnie do tego glowie mi jest potrzene moto :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rostwor 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Swoją drogą może Pocisk79 miał na myśli nową lub nieużywaną R'kę. Po cholerę te szydery?!?! Jak nie zależy mu na Ducati, a bardziej na zasuwaniu na torze, to moim zdaniem OK - też będzie kroił ostre czasy. Bez względu na to że dla mnie motocykle inne niż Ducati to jak "stosunek przerywany" - podobno taki jest :lol: . Oczywiscie ze ja mowie o tym ile ten model kosztowal 2008r jako NOWY! Nie chodzi mi tylko o zasowanie po torze, ale jak po 2tys km zaczyna cieknac olej to...nawet do sklepu po bulki strach jechac...a wlasnie do tego glowie mi jest potrzene moto :) ciekawe skąd takie informacje:) eRka w zbliżonej cenie D16RR?? no cóż, może mi coś wtedy umknęło:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Swoją drogą może Pocisk79 miał na myśli nową lub nieużywaną R'kę. Po cholerę te szydery?!?! Jak nie zależy mu na Ducati, a bardziej na zasuwaniu na torze, to moim zdaniem OK - też będzie kroił ostre czasy. Bez względu na to że dla mnie motocykle inne niż Ducati to jak "stosunek przerywany" - podobno taki jest :lol: . Oczywiscie ze ja mowie o tym ile ten model kosztowal 2008r jako NOWY! Nie chodzi mi tylko o zasowanie po torze, ale jak po 2tys km zaczyna cieknac olej to...nawet do sklepu po bulki strach jechac...a wlasnie do tego glowie mi jest potrzene moto :) Olej sam z siebie nie cieknie, chyba, że ktoś spieprzy serwis, co niestety jest w naszym kraju nagminne. Wielu klubowiczow to potwierdzi. Zapytaj Prendiego o zdarzenie sprzed ostatnich kilku dni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Nie chodzi mi tylko o zasowanie po torze, ale jak po 2tys km zaczyna cieknac olej to...nawet do sklepu po bulki strach jechac...a wlasnie do tego glowie mi jest potrzene moto :) Bro, do jeżdżenia po bułki polecam Quada:D a do JAZDY - (jeżeli mocnej - tylko MOTOCYKL!!! np. 1098R, lub nawet (będąc racjonalistą i finansistą D16RR)) A nie C**PKĘ na kółkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pocisk79 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Swoją drogą może Pocisk79 miał na myśli nową lub nieużywaną R'kę. Po cholerę te szydery?!?! Jak nie zależy mu na Ducati, a bardziej na zasuwaniu na torze, to moim zdaniem OK - też będzie kroił ostre czasy. Bez względu na to że dla mnie motocykle inne niż Ducati to jak "stosunek przerywany" - podobno taki jest :lol: . Oczywiscie ze ja mowie o tym ile ten model kosztowal 2008r jako NOWY! Nie chodzi mi tylko o zasowanie po torze, ale jak po 2tys km zaczyna cieknac olej to...nawet do sklepu po bulki strach jechac...a wlasnie do tego glowie mi jest potrzene moto :) Olej sam z siebie nie cieknie, chyba, że ktoś spieprzy serwis, co niestety jest w naszym kraju nagminne. Wielu klubowiczow to potwierdzi. Zapytaj Prendiego o zdarzenie sprzed ostatnich kilku dni... Dokladne tak jak mowisz, olej sam z siebie nie cieknie...zwlaszcza w motocyklu o takim przebiegu...mechanik wszystko co przy nim zrobil to wymieni olej na nowy po zimie...wiec to raczej nie wina mechanika... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Wrzesień 18, 2012 Jeszcze nie widziałem R-ki za 185tyś :shock: Tak sie wlasnie domyslem ze nie wiesz ile to cacuszko kosztuje...ale tak to wyglada niestety...milosc miloscia ale rozum trzeba miec , no chyba ze tata jest szejkiem :) HaaaaaaHahahahahaaaaaaa :D :D :D skąd brałeś opinię o tym że co 2000 Tyś trzeba robić remonty ? Mialem okazje jezdzic na takiej R...wiec wiem co mowie niestety...bo podoba mi sie strasznie :) Hahaaahaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaa To śmierdzi jakimś forumowym kretem :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daras848 0 Napisano Wrzesień 18, 2012 Tym bardziej, że wiemy o jakiej R-ce mówimy.Kosztowała bardzo duuużo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach