Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
tmsa

Qrcze, a jednak sie psują! MTS 1200 ST

Polecane posty

Dzisiaj rano, jak co sobotę małą rundkę chciałem zrobić i raz kichną z silnika i zgasł potem kilka razy próbowałem odpalić i nic, kręci rozrusznikiem i nie odpala, komputerek pokładowy nie zgłasza żadnych błędów, o co kaman ??

Ma niecały rok 21K przebiegu, może wilgoć?

sprawdz bezpiecznik ecu - bedzie kręcił , ale nie poda iskry i paliwa... lewy schowek nad lampą...

żadnych błędów nie wyświetla?

Bezpieczniki OK!

błędów nie zgłaszała, po staniu dwa dni w domku odpaliła, magia czy wilgoć?

sprawdź baterie w kluczyku - na 90% w tym będzie problem... motocykl "zobaczył" kluczyk , ale imo nie zczytało kodu...

krl    0
sprawdź baterie w kluczyku - na 90% w tym będzie problem... motocykl "zobaczył" kluczyk , ale imo nie zczytało kodu...

Tu też przypomnę że warto mieć załatwioną sprawę osobistego PINU by gdzieś w trasie nie było kłopotu.

W instrukcji stoi, że ma sygnalizować słabą baterie w kluczyku.

No PIN mam ustalony, ale faktem jest że z PIN kodu nie próbowałem zapalić.

Własnie ją pokatowałem wodą i chodzi :)

Zobaczymy rano, po zimnej i wilgotnej nocy (ma być 2°)

Okresowo są też kłopoty z blokowaniem kierownicy?? może ma virusa w oprogramowaniu, by the way, czy można sprawdzić wersje softu bez DDS'a?

W instrukcji stoi, że ma sygnalizować słabą baterie w kluczyku. 

tak samo jak akumulatory w naszych moto maja wytrzymać 5 lat , a ich "początek końca" pozwala jeszcze odpalać motocykl przez cały sezon :) - niestety zestaw pobożnych życzeń... często mamy spięcie na celach , urwane cele i wtedy 2 razy odpali, a 10 razy ledwo się jarzą żarówki - tak może być u Ciebie . w moim mitsu obligatoryjnie (też zbliżeniówka) co 2 lata na przeglądzie wkładają mi nową baterie... w mts-sie też warto to zrobić i mieć w zanadrzu jedna na półce... :P

dołączam do narzekających :? - przekroczone 11 tysi przebiegu - dzisiaj się pojawił wyciek oleju na lewej ladze (ohlins) :evil:

krl    0

U mnie 21tyś i spłonęła mi naklejka na wydechu Termignoni i odpadło mocowanie syganału dzwiękowego :shock: , reszta bez zarzutu - jak to mówią nic nie stuka nic nie puka.

Po spokojnym przeanalizowaniu mojego tajemniczego przypadku, moja interpretacja jest taka: czasami się zdarza, że moto samoistnie gaśnie i być może tak się stało ze silnik odpalił, po czym software go zgasił i że był zimny doszło do zalania świec i dlatego nie mogłem go odpalić, odparowało wszystko i następnego dnia wszystko cacy!

Dzisiaj od rana jeździłem i nie było żadnych problemów:)

doszło do zalania świec

wątpię - skrajny przypadek, żeby wtryskowiec zalał świece... chyba, że świece maja już dość żywota i mają przebicie...

dołączam do narzekających :? - przekroczone 11 tysi przebiegu - dzisiaj się pojawił wyciek oleju na lewej ladze (ohlins) :evil:

Hej!

Może mógłbym Ci załatwić coś takiego w dobrej cenie:

http://czesci.motomaniax.pl/szukaj.php?id=34920401A

Daj znać jeśli jesteś zainteresowany.

Pzdr.

Wojtek

Problemów ciąg dalszy: rano bez problemu odpaliła po południu odpala i pracuje nierówno obroty góra dól po prze-gazowaniu dwa wystrzały z rury ruszam dalej nierówno i wystrzał nagle stabilizacja jazda ok 70 km 4* gasnie pry odjęciu gazu na 2, 4 biegu :shock:

O co kaman?

krl    0
Problemów ciąg dalszy: rano bez problemu odpaliła po południu odpala i pracuje nierówno obroty góra dól po prze-gazowaniu dwa wystrzały z rury ruszam dalej nierówno i wystrzał nagle stabilizacja jazda ok 70 km 4* gasnie pry odjęciu gazu na 2, 4 biegu :shock:

O co kaman?

Nie ma co gdybać potrzebny doktor, szkoda czasu i nerwów na zastanawianie się co jest, moto jest do jazdy - więc wal do serwisu i niech oni się głowią co z tym fantem zrobić.

O co kaman?

Nie ma co gdybać potrzebny doktor, szkoda czasu i nerwów na zastanawianie się co jest, moto jest do jazdy - więc wal do serwisu i niech oni się głowią co z tym fantem zrobić.

Tak zrobię, tylko DesmoEnd się zbliża!!

krl    0

O co kaman?

Tak zrobię, tylko DesmoEnd się zbliża!!

Jeszcze trochę czasu jest więc myśle że ogarną temat chłopaki z BB.

A nie jest to czasem czujnik przy stopce. Ja miałem juz przypadek dwa razy Alice tez.....

Jak stopka w dół, to nie kręci rozrusznikiem. A u mnie kręci :( ,jak się uda jutro Serwis!

A nie jest to czasem czujnik przy stopce. Ja miałem juz przypadek dwa razy Alice tez.....

Jak stopka w dół, to nie kręci rozrusznikiem. A u mnie kręci :( ,jak się uda jutro Serwis!

Bardzo podobnie miałem w KTMSMR. Serwis już zamawiał nową wiązke eletryczną bo nie potrafili dojść o co chodzi.

Objaw był taki, że po umyciu, albo dłuższej jeździe w deszczu motocykl przerywał a na końcu zwyczajnie gasł.

Jak odstał swoje i wysechł - jeździł bez problemów. Powodem okazał się być cewka zapłonowa.

Jestem po serwisie i chyba franz miał racje w czujniku przy stopce była woda, w komputerze bez błędów, chyba jednak ogólna wrażliwość na wodę !

Jestem po serwisie i chyba franz miał racje w czujniku przy stopce była woda, w komputerze bez błędów, chyba jednak ogólna wrażliwość na wodę !

tak rzadko używam bocznej , że chyba ją zdemontuję i zrobie "mostek" na kostce , żeby nie mieć przygód jak tmsa... :?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.