Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
delta81

Hebel przód w 748

Polecane posty

Można było normalnie? Można.

Dzięki Musieli.

W moim 749 po kilku kółkach na Poznaniu, klamka zaczynała ostro wpadać na końcu prostej przed patelnią, mimo nowego płynu RBF600, i musiałem podkręcać klamkę co by więcej zakresu pracy pompy wykonywała.

No właśnie, dlaczego? U mnie też tak się dzieje, na dziecinnym torciku, a tam często hamujemy.

Dlatego że masz niesprawny układ hamulcowy. Zamiast niepotrzebnie upgradować seryjny układ, lepiej zadbać o to co się ma. Nawet najskuteczniejszy układ hamulcowy, ale zaniedbany i nieserwisowany nie będzie wydajny ani bezpieczny.

Można było normalnie? Można.

Dzięki Musieli.

W moim 749 po kilku kółkach na Poznaniu, klamka zaczynała ostro wpadać na końcu prostej przed patelnią, mimo nowego płynu RBF600, i musiałem podkręcać klamkę co by więcej zakresu pracy pompy wykonywała.

No właśnie, dlaczego? U mnie też tak się dzieje, na dziecinnym torciku, a tam często hamujemy.

Takie sie zachowuja skrecane zaciski pod wplywem wysokiej temperatury. Standartowe skrecane radialne zaciski nawet w najlepszych sprzetach nie daja rady na torze. Oczywiscie nie znaczy, ze nie mozna tak jezdzic (bo w superstokach musza tak jezdzic) i sobie podregulowywac w czasie jazdy. Imo najlepszym rozwiazaniem by tego sie pozbyc sa monoblocki.

Ps. Dopoki jezdzilem jak ciota, czyli w dole szybkiej grupy to nic takiego nie odczuwalem. Jednak jak juz sie poduczylem to w/w problem zaczal wystepowac. Troche mnie regulacja zdalnym pokretlem rozpraszala i zainwestowalem w M4. Jeszcze ich nie probowalem na torze ale juz w poniedzialek sprawdze :)

post-365-1366038825,9195_thumb.jpg

Btw na drogach nigdy tak ukladu hamulcowego nie rozgrzalem by zaciski tak sie zachowywaly.

Dopoki jezdzilem jak ciota, czyli w dole szybkiej grupy

Eeee - Panie, nie obrażać tu większej połowy forumowiczów, w tym mnie :lol:

Dopoki jezdzilem jak ciota, czyli w dole szybkiej grupy

Eeee - Panie, nie obrażać tu większej połowy forumowiczów, w tym mnie :lol:

No wy juz przegrzewacie hamulce wiec was nie dotyczy :P :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.