Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

2 D.N.K RT

Polecane posty

krl    0

Tytuł tajemniczy ale zdjęcia wszystko zdradzają - nasze torówki powoli nabierają kształtu - dziś było WIELKIE SHOW w Toruniu na szczycie Madonna di Camptorunio, BROOOOOOM 2013 i oficjalna prezentacja barw wyścigowych, była gala, wielka kolacja - odwiedził nas Prezydent Torunia, Ojciec Dyrektor i cała śmietanka towarzyska, niestety nie dojechał J. Kaczyński ale łączył się z nami Skypem. ;)

Podczas prezentacji mozna było zobaczyć: DUCATI 1199 Panigale S i DUCATI 848 EVO

post-968-1366038961,6877_thumb.jpg

post-968-1366038961,8633_thumb.jpg

post-968-1366038962,067_thumb.jpg

nooo mega wyszlo :) gratulacje, ciekawe jak wyglądają na żywo. Podejrzewam że "czerwony" jest jeszcze bardziej wyrazisty.

Musze przyznać że wygląda dużo lepiej niz się spodziewałem, szczególnie panigale.

Kurne, pieknie......... :thumbup:

Ale to ten team ma zamiar sie gdzies scigac? Cos wiecej prosze.

Ps. To tyle sniegu w PL?

krl    0
Kurne, pieknie......... :thumbup:

Ale to ten team ma zamiar sie gdzies scigac? Cos wiecej prosze.

Ps. To tyle sniegu w PL?

Team ma za zadanie świetnie się bawić - podnosić umiejętności i to jest podstawowe przesłanie - jednak tor to tez rywalizacja więc pewnie pościgamy się trochę we własnym gronie L- Twin'ów.

Niestety śniegu dużo - choć zapewne są osoby które są zadowolone z tego faktu.

krl    0

Franz, będę szczery - mimo że uczestniczyłem w procesie nazwijmy go twórczym a moje ręce jako jedne z kilku były zamieszane w wykonanie to jak zobaczyłem złożone motocykle to szczęka opadła mi na ziemię i tam właśnie leży. :shock:

A to jeszcze nie koniec bo wciąż czekam na SBK-i z innej epoki ;) które według mnie w tym lakierowaniu będą wyglądać równie wyjątkowo a co ważne napewno lepiej bo jest to mój motocykl ;) .

No i jeszcze trzy fotki z prawej strony :D

post-968-1366038962,5936_thumb.jpg

post-968-1366038962,7641_thumb.jpg

post-968-1366038962,9277_thumb.jpg

krl    0
Kolory naprawde mi sie podobaja. Pomalujesz mi tak bmw? ;)

btw. co znaczy skrot 2dnk?

Pierwsze litery naszych nickname :D Daras848, Długi, krl, niuniuś Racing Team

A na Bem-ę miałbym świetny pomysł z wykorzystaniem nowego koloru Blue neon. nie ma to jak świecące kolory - takie discopolo ;) :lol:

I fotka z Panigale z widocznymi na kierownicach racingowymi "sterownikami" zacny gadżet. na koniec piękna pupka Panigałki.

post-968-1366038963,2742_thumb.jpg

post-968-1366038963,441_thumb.jpg

A na Bem-ę miałbym świetny pomysł z wykorzystaniem nowego koloru Blue neon. nie ma to jak świecące kolory - takie discopolo ;) :lol:

To rob projekt i pokazesz mi to jak przyjade :thumbup:

krl    0
Hej Koralikowa.

Jak KRL zacznie sie tak - podobnie ubierac jako glowny kreator 'dukowy' to lej Go po glowie 'czarnym - Chudym' ;-]

http://demotywatory.pl/842440/Najwieksz ... -HOMO-MODY

Skrot rozwiklany- zacna i nieofensywna ekipa! Gratuluje!

No, no taki różowy fluo, byłby całkiem zacny :lol: :lol: :lol:

2 DNK, to kojarzy mi się z brygadą 2 osiołków:) (2 DoNKey) to tak żartobliwie:)

A motocykle naprawdę wyglądają niesamowicie. teraz czekam tylko na widok w ruchu i w złożeniu. to dopiero będzie prawdziwa prezentacja:)

Gratulacje chłopaki!!

A mi - poza kolorem czerwonym fluo - nie podoba się, motocykle naprawdę przypominają schematem malowanie 1198 Corse oraz MTS "PP". 848 razi innym odcieniem czerwieni ramy, trochę kiszka, ale w pewnym sensie rozumiem problem. Panigale samo w sobie jest pięknym motocyklem, więc ciężko coś skopać, mogło by być nawet zielone i tak by było piękne.

Zapewne - bo nie widziałem na żywo - można pozazdrościć jakości powłok lakierniczych, ale to tyle w moim (podkreślam) subiektywnym odczuciu. Napewno będziecie wyglądać wyjątkowo jako TEAM, ale z jednostkową wyjątkowością danego motocykla nie ma to za wiele wspólnego.

krl    0

Rozumiem, że masz na myśli bardzo ogólne podobieństwo - ponieważ zestawione obok siebie są bardzo różne, szczególnie Panigale i 1198 Corse - chyba, że sam fakt, że tu i tu jest pasek biały i tu i tu występuje kolor czarny i czerwony uznamy za podobieństwa.

Choć nie ukrywam, że jeżeli ktoś dostrzega takowe podobieństwo to dobrze. Bowiem oznacza to, że będzie na pierwszy rzut oka widzieć w tych motocyklach Ducati a taki był zamiar mnie lakierowanie CORSE bardzo sie podoba.

W moim wypadku wypaczenie zawodowe powoduje, że najdrobniejsze różnice dostrzegam natychmiast więc dla mnie są zupełnie różne – pewnie tak jak dla ciebie w przypadku podobnych ale jednak różnych części natychmiast widzisz różnice.

Dlatego najbardziej się bałem, że na pierwszy rzut oka nikt nie skojarzy ich z Ducati a zależało mi bardzo szczególnie w wypadku Panigale by pierwsze spojrzenie dawało odpowiedź z jakim motocyklem mamy do czynienia.

post-968-1366038976,4686_thumb.jpg

post-968-1366038978,1762_thumb.jpg

post-968-1366038976,4686_thumb.jpg

post-968-1366038977,6218_thumb.jpg

.............czyli cel został osiągniety. Na pierwszy rzut gały najpiekniejsze malowanie Ducati Corse, po dokładnym obejrzeniu jednak zupełnie inne.

Najgorsze, ze mało zostało z Showbike :? takie zwyczajne torówki wyszły :( z indywidualnością w oklejeniu :shock: , takie zwyczajne troche spersonalizowane :o :roll: . Czy było warto siedzieć nocami :?: :?:

JASNE, ŻE BYŁO WARTO :!: :!: :!:

Użycie tego zestawienia kolorystycznego, w tym lakieru red fluo, w połączeniu z kształtami Panigale, przywodzi na pierwszą myśl Aprilię RSV4 - przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu :lol:

Sandi_Aprilia_RSV4_superstock.jpg

krl    0
Użycie tego zestawienia kolorystycznego, w tym lakieru red fluo, w połączeniu z kształtami Panigale, przywodzi na pierwszą myśl Aprilię RSV4 - przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu :lol:

Swoją drogą też jest ładna. :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.