Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Złoty

Multistrada 1200 S brak kluczyków

Polecane posty

Cześć,

Niedawno zakupiłem Multistrade 1200 S i niestety nie miała ani jednego kluczyka bo motocykl jest z aukcji.

Kodu pin też nie znam. Może jest jakiś uniwersalny kod pin, mając nadzieję że poprzedni właściciel nie zmienił na inny.

Orientuje się ktoś co dalej z tym fantem trzeba zrobić?

Tylko motocykl na serwis czy wystarczy może zanieść komputer (zegary) do serwisu i sczytają jakoś kody?

Dzięki

Kod PIN można zresetować do fabrycznego "0000" poprzez odpowiednią procedurę za pomocą fabrycznego komputera diagnostycznego DDS. To dobry początek do "odbudowania" zasobów kluczykowych ;)

Dzięki za info.

Z ciekawości ile kosztuje taka impreza zresetowania kodu no i dorobienie kluczyków x2

Potrzebny jest motocykl do tej operacji czy wystarczy jak przywiozę zegary?

Aby zresetować kod PIN potrzebny jest motocykl.

Co do kodowania kluczyków - nie mamy doświadczenia z "wyczytaniem" kodu dla klucza-matki z tego modelu (elektronika Mitsubishi). Podejrzewam, że jest taka możliwość, trzeba poszukać takich możliwości.

Oficjalnie w takiej sytuacji (brak jakiego kolwiek kluczyka) DUCATI przewiduje wymianę całego systemu Hands-Free wraz z kluczykami itd.

Dzięki za informacje,

Jak już będę miał Multi w Warszawie to się odezwę

Pozdrawiam

Zaznaczę - nie testowałem - ale chyba bez kluczyka ori system "nie wpuszcza" do wyzerowania pinu - jest to o tyle logiczne, że kazdy złodziej z prostym komputerem mógłby multi odpalić na parkingu po max 2 minutach :o :evil:

na 100% można dograć nowy kluczyk - robiłem w Diavelu, czyli bliźniaku elektronicznym multy.... tylko ori kluczyki...

... teraz tak sobie przypomniałem : na 100% nie zresetuje sie kodu pin, bez chociaż jednego ori kluczyka , gdyż wejście w procedurę niektórych ustawień i zmian systemowych wymaga włączenia zapłonu - co jest nie możliwe bez kluczyka lub znajomości kodu pin... :? :cry:

krl    0
... teraz tak sobie przypomniałem : na 100% nie zresetuje sie kodu pin, bez chociaż jednego ori kluczyka , gdyż wejście w procedurę niektórych ustawień i zmian systemowych wymaga włączenia zapłonu - co jest nie możliwe bez kluczyka lub znajomości kodu pin... :? :cry:

Tak dokładnie jest, miałem okazje resetować kod pin i wymagało to podania starego kodu pin. Może należałoby sprawdzić czy w tym wypadku nie pozostał kod fabryczny 0000 lub 1234.

No to lipa trochę, a nie da się u producenta po nr. vin zamówić kluczyk?

Sprawdzałem te kody i niestety ale jest zmieniony.

Złoty, Zgłoś sie do ASO i powinni Ci ogarnąć sprawę. Niestety koszt samego kluczyka z transponderem jest dość wysoki, bo o ile pamietam to ok 600zł

Złoty, Zgłoś sie do ASO i powinni Ci ogarnąć sprawę. Niestety koszt samego kluczyka z transponderem jest dość wysoki, bo o ile pamietam to ok 600zł

to jest baardzo NIE drogo!!!! wprost tanio... w pierwszej mysli chodziło mi po głowie 2-3 tysie lub całe ECU z antena i kluczykami , czyli jakies pewnie 6-10 tysi...

spawdzałeś inne kombinacje pin Złoty??? poszukaj w moich postach - duzo o tym było - jesli nie znajdziesz to dzwoń po Świętach...

Dzięki chłopaki, poskładam motocykl i po prostu zawiozę go do serwisu.

Próbowaliśmy różne kombinacje typu 0000, 1234, końcowe liczby vinu itd.

Wesołych Świąt

Pozdrawiam

Odezwę się po Nowym Roku, nie będę teraz zawracał głowy. Cinek podaj swój numer tel to będę dzwonił

Jesliby miało sie to zamknąć w 600 zł to jest nic. Mnie kiedyś wyceniono 10-kę na nie mniej 2500 zł ale sie znalazły !

Tak, jak Rostwor i Darek napisał, serwis to ogarnie, dowiadywałem się już w tej sprawie ;)

Są fachowcy od tego typu tematów, trzeba tylko poszukać, dla przykładu w USA http://www.sosdiagnostics.com/images/Di ... emoval.htm - pewnie w europie by się też znalazło jaką firmę.

Osobiście bałbym się troszku, że dorobią o jeden więcej niż zamawiane, ale chyba wystarczy z innego adresu wysłać do nich zestaw ;)

Ktoś kiedyś wspominał, że to może być również ostatnie 4 cyfry VINu - wątpię, ale spróbować warto ;)

Gość   
Gość

Jest magik we wloszech ktory dorobi kluczyki .Mi dorobil do SC Trwalo to ok 6 dni z przesylka w obie strony.Dodatkowo wpisal mi kod ktory uruchomi motocykl z manetki.Ale nieprobowalem.za wsio zaplacilem 650 zl

Dostalem 3 kluczki 1 czerwony i 2 czarne z nagranym imo

Cześć,

Dzięki za info, mógłbyś przesłać namiary do tego gościa?

Dzięki

Jest magik we wloszech ktory dorobi kluczyki .Mi dorobil do SC Trwalo to ok 6 dni z przesylka w obie strony.Dodatkowo wpisal mi kod ktory uruchomi motocykl z manetki.Ale nieprobowalem.za wsio zaplacilem 650 zl

Dostalem 3 kluczki 1 czerwony i 2 czarne z nagranym imo

Chętnie też przyjmę kontakt. Pytanie czy poradzi sobie z innym systemem, bo SC (Marelli) a MTS1200 (Mitsubishi) to jak dwa końce świata w kwestii elektroniki.

Gość   
Gość

zawsze warto zapytac.

504 834 187

warto zapytac gosc jest z Pulawskiej on organizuje wysylke do wloch i zna goscia osobiscie .Mi pomogl.

SC smiga jak ta lala

Gosiu jest z Radomia.

Jak prosty model to ogarnia kluczyk na miejscu, a jak trudniejszy przypadek to wysyła za granicę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.