Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Raxon

Clip on / Monster 800 "03

Polecane posty

Witajcie,

Interesuje mnie modyfikacja mojej standardowej kierownicy na clip on. Coś w kierunku Sport Classic. Rizoma strasznie się ceni http://sklep.motomaniax.pl/pl/p/Gorna-p ... PA202D/374 Przeglądając forumek znalazłem tylko dwa stare tematy. Czy ze swoich doświadczeń polecicie jakiś tańszy zamiennik? Z tego co wiem przy takiej modyfikacji z niededykowanych części zostaje nieestetyczna półka z którą nie ma co potem zrobić.

Czy taka kiera w Monsterach ma jakiś szczególny wpływ na komfort jazdy poza oczywistym?

Pozdrawiam!

wwk    0

To zależy jakie wysokie te clipony, jak montowałem to zrobiło się dość ciasno ze stelażem lampy, plus musiałem skracać przewody hamulec+sprzęgło bo były zbyt długie. Tylko, że ja mam montowane pod półką.

Podzielisz się jakimiś jpgami?

Spotykam się z opiniami że taka modyfikacja wiąże się z cofnięciem podnóżków, nóżki hamulca, robi się niewygodnie etc. ale jest w tym chyba za dużo przesady.

Spotykam się z opiniami że taka modyfikacja wiąże się z cofnięciem podnóżków, nóżki hamulca, robi się niewygodnie etc. ale jest w tym chyba za dużo przesady.

To wszystko zależy od Twojego wzrostu, bo jak masz 1,90+ to może Ci być trochę niewygodnie.

1500PLN za zestaw z górną półką to jeszcze cena do przeżycia, same kierownice z homologacją LSL to wydatek przynajmniej 1000PLN, PP przynajmniej 700-750PLN. Nie licząc przeróbek z montażem takich kierownic.

Zestaw plug & play będzie najszybszy i najwygodniejszy w montażu.

Czasami przy montażu samych kierownic trzeba ingerować w ustawieniu zawieszenia (opuszczenie w pułkach - aby kierownice miały solidne mocowanie - montaż kierownic nad półkami) co wg. producenta motocykla jest nie dopuszczalne.

To wszystko zależy od Twojego wzrostu, bo jak masz 1,90+ to może Ci być trochę niewygodnie.

myslalem ze im wiekszy wzrost tym wlasnie lepiej. Mam 179 wiec nie widzę problemu :)

Gdzie mogę dorwac taki zestaw Miśku?

myslalem ze im wiekszy wzrost tym wlasnie lepiej. Mam 179 wiec nie widzę problemu :)

Hmm... może i masz rację :roll:

Prześledziłem stanowskie fora i mam ubogie warianty.

http://motowheels.com/i-6922767-mw-bill ... nster.html

brzydkie ale tanie, nie mają półki i w monsterze zostaną brzydkie dziury na śrubki.

http://www.woodcraft-cfm.com/cgi-bin/co ... &key=12-16

jeszcze brzydsze i w zasadzie tylko imitacja, plus bo brak kombinowania

http://store.speedymoto.com/tall-boy-ad ... -p138.aspx

tallboye, montowane nie "na" tylko "pod"

http://store.speedymoto.com/superbike-a ... s-p23.aspx

superbajki, chyba najlepsza opcja jak do tej pory.

Co sądzicie? Uwagi mile widziane, pozdro

odgrzeje kotleta :)

ten pomysł chodzi już za mną dobrych parę dni ... :) rozumiem, ze wystarczy sama górna półka?

Ostatecznie zaniechałem, za dużo mechanicznych ingerencji jak dla mnie nowicjusza. Był też problem z zawadzaniem o bak, co skutkowało zmniejszeniem kąta manetek, a co za tym idzie wyglądało praktycznie jak stock.

Do względów estetycznych wystarczyło grzanie kierownicy i wygięcie do ostrzejszego kąta, prawie jak cafe racer. Obeszło się bez ingerencji w półkę :)

Jest to gotowy zestaw. Mało nie kosztuje, ale jest to kompletne gotowe rozwiązanie. Rizoma w prawdzie wycofała go z produkcji, ale wiem że jeszcze są na stanie magazynowym we Włoszech.

usunięty link

oferty sprzedaży proszę umieszczać w dziale dla firm

lub na PW

Edytowano przez Moderator003
p. 29

zestaw pierwsza klasa lecz zastanawiam się nad sfrezowaniem oryginalnej półki by pozbyć się uchwytu pod standardową kierownicę i zamontowanie 3calowych cliponów

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.