Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Monster

monster 796 2011 rok prośba o pomoc

Polecane posty

Witam, mam dużą prośbę ponieważ nie chciał bym kupić miny znalazłem ofertę na Ducati Monstera 796 z 2011roku po dzwonie/ szlifie

Moto na pierwszy rzut oka wygląda obiecująco minusy to brak przedniego zawieszenia oraz rozbita lewa strona silnika od strony skrzyni biegów, wszystko jest posypane...

Mam pytanie czy do tej ramy będzie pasowało zawieszenie od 696 z 2010roku, to samo tyczy się silnika czy kupując np kompletny silnik od 696 włożę go do takiej ramy? Jeszcze chciał bym wiedzieć czy części ze skrzyni biegów są identyczne tj dekiel, sprzęgło, wysprzęgliki i zębatki?

Ewentualnie czy do tego dukacza założę jakieś inne zawieszenie z przodu, np od zx6r albo jakiegoś innego Chińczyka

czekam na odpowiedz z serwisu dotyczącą vinu i jego wyposażenia

post-2179-1366039231,6649_thumb.jpg

post-2179-1366039231,8423_thumb.jpg

Jeszcze jedno pytanie czy w razie jak by okazało się, że rama jest walnięta będzie pasowała na podmianę moja z wcześniejszej 696? Może dla bardziej doświadczonych posiadaczy, fascynatów marki to głupie pytanie ale dla mnie to myśl, która jakoś mi się kołacze po głowie;)

Proszę o porady nie chciał bym nabyć miny, na co jeszcze zwrócić uwagę...? w poniedziałek jadę Warszawy oglądać motor

Tak, zawieszenie, silnik i ramę od WSK dopasujesz :mrgreen:

Jak rama jest trafiona to tylko nowa,

części do silnika bez problemu można zamówić w Ducati,

jeśli chodzi o zawieszenie to ...

Obstawiam że taniej wyjdzie kupić sprawny jeżdżący egzemplarz niż kupować taki od handlarza i reanimować.

Jeśli dobrze widzę to motocykl musiał stać pod chmurką, a jeśli tak stał bez lewego dekla to reanimacja silnika może być nie opłacalna.

Znam przypadek, że po trafieniu w lewy dekiel skrzywiła się końcówka wału, w żaden sposób tego nie naprawisz, chyba, że wymienisz wał, ale jak gniazdo jest trafione i ma owalizację co wtedy???

Lepiej poczekaj, odłóż więcej $$$ i kup lepszy model...

Pozdr. J-999

Moto na pierwszy rzut oka wygląda obiecująco

aha

minusy to brak przedniego zawieszenia oraz rozbita lewa strona silnika od strony skrzyni biegów, wszystko jest posypane...

Nie wytrzymam - to jakiś żart chyba? :lol: :lol: :lol: :lol:

NIE JEŹDZI SIĘ NA CENIE / ROCZNIKU / LAKIERZE ...tylko na stanie technicznym motocykla.

wwk    0
Witam, mam dużą prośbę ponieważ nie chciał bym kupić miny znalazłem ofertę na Ducati Monstera 796 z 2011roku po dzwonie/ szlifie

Moto na pierwszy rzut oka wygląda obiecująco minusy to brak przedniego zawieszenia oraz rozbita lewa strona silnika od strony skrzyni biegów, wszystko jest posypane...

Mam pytanie czy do tej ramy będzie pasowało zawieszenie od 696 z 2010roku, to samo tyczy się silnika czy kupując np kompletny silnik od 696 włożę go do takiej ramy? Jeszcze chciał bym wiedzieć czy części ze skrzyni biegów są identyczne tj dekiel, sprzęgło, wysprzęgliki i zębatki?

Ewentualnie czy do tego dukacza założę jakieś inne zawieszenie z przodu, np od zx6r albo jakiegoś innego Chińczyka

[attachment=1]DSC04178.JPG[/attachment]

[attachment=0]DSC05041.JPG[/attachment]

Jeszcze jedno pytanie czy w razie jak by okazało się, że rama jest walnięta będzie pasowała na podmianę moja z wcześniejszej 696? Może dla bardziej doświadczonych posiadaczy, fascynatów marki to głupie pytanie ale dla mnie to myśl, która jakoś mi się kołacze po głowie;)

Proszę o porady nie chciał bym nabyć miny, na co jeszcze zwrócić uwagę...? w poniedziałek jadę Warszawy oglądać motor

Ciężko odpisać coś sensownego na to pytanie.

[attachment=1]DSC04178.JPG[/attachment]

[attachment=0]DSC05041.JPG[/attachment]

Nie wiem dlaczego koledzy szydera jadą. Kupno takiego motocykla to swietny pomysł. Kupujesz 796 wymieniasz silnik, zawieszenie i rame i gotowe. Tak, to swietny pomysł.

KGr    1
Kupujesz 796 wymieniasz silnik, zawieszenie i rame i gotowe. Tak, to swietny pomysł.

Prawda? Sam sie zastanawiam, czy nie wymienic w swoim monsterze silnika ramy i zawieszen na te z Panigale S :)

A tak serio, to czlowiek w swoim pierwszym (i jedynym) poscie pyta o to jak odrestaurowac moto ze skasowanym przodem i silnikiem... ja mam male watpliwosci czy robi to dla siebie.

Kupujesz 796 wymieniasz silnik, zawieszenie i rame i gotowe. Tak, to swietny pomysł.

Prawda? Sam sie zastanawiam, czy nie wymienic w swoim monsterze silnika ramy i zawieszen na te z Panigale S :)

A tak serio, to czlowiek w swoim pierwszym (i jedynym) poscie pyta o to jak odrestaurowac moto ze skasowanym przodem i silnikiem... ja mam male watpliwosci czy robi to dla siebie.

KGr trafiłeś pewnie w sedno sprawy ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.