Anja 0 Napisano Marzec 19, 2013 Cześć, Ktoś z forumowiczów zna ten sprzęt: http://otomoto.pl/ducati-monster-m900-M3556062.html I tak podskoczę zobaczyć, bo blisko Krakowa ale może znacie historię tego moto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Marzec 19, 2013 Hejo, tutaj było pisane na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 19, 2013 Dzięki! Trafiłam na ten temat ale nie skojarzyłam, że to ta sama maszyna. Dużo zmian przeszła... A te nowe krotkie wydechy bleh! Pojedziemy i zobaczymy ale raczej miłości nie będzie :) Zmieniam teman na "Potwór dla Anji", bo mam jeszcze 2 na oku i chciałabym znać Wasze zdanie, a nie chcę zawalac forum postami o podobnej tematyce: http://allegro.pl/show_item.php?item=3099744014 http://allegro.pl/show_item.php?item=3074753801 Do tej 750 z Będzina udało mi się dotrzeć do 2 właściciela w Polsce. Obecny właściciel dużo przy nim robi l i jak z nim rozmawiałam wspomniał coś o uszczelce na silikonie (?!). Wcześniej moto jeździło w barwach świętokrzyskich spod Jędrzejowa i wtedy już miało przytarty dekiel i siedzonko. Moto pochodzi z Anglii. Co do drugiego - z Rybnika, z paskiem - to tu właściciel mniej gadatliwy - generalnie "będzie Pani zadowolona" i rzeczywiście moto wygląda bardzo przyzwoicie na zdjęciach. Jadę w sobotę obejrzeć obydwa śląskie potworki i mam nadzieję z jednym wrócić. Jeśli ktoś ma ochotę się ze mną wybrać albo już oglądał te motocykle to zapraszam do podzielenia się opinią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 19, 2013 Duży rozstrzał tu 900 potem 600, odpowiedz sobie czy chcesz suchara, potem czy ma być gaźnik czy wtrysk. Wtedy będziesz wiedziała czego szukasz. Zauważ, że już 600 od 620 bardzo znacząco się różni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amil 0 Napisano Marzec 19, 2013 Dzięki! Do tej 750 z Będzina udało mi się dotrzeć do 2 właściciela w Polsce. Obecny właściciel dużo przy nim robi l i jak z nim rozmawiałam wspomniał coś o uszczelce na silikonie (?!). Wcześniej moto jeździło w barwach świętokrzyskich spod Jędrzejowa i wtedy już miało przytarty dekiel i siedzonko. Moto pochodzi z Anglii. Widze ze przybywa mi konkurencji w szukaniu dukata w okolicy :) Ja powoli wymiekam, w Polsce rynek na te motocykle jest slaby. Ten z Bedzina juz chwile stoi, jak kiedys dzwonilem to gadalem z ojcem, bo to sprzet kupiony synkowi zeby do szkoly dojezdzal, ale woli auto :) I niewiele sie dowiedzialem, odnioslem wrazenie ze albo nie chcial nic powiedziec albo nie wie nic o tym motocyklu. Poza tym, ze przyznal sie ze licznik na pewno krecony i przebieg nieprawdziwy. Sam bym to ogladnal, ale jak pomysle ze znowu strace czas i nerwy to mi sie odechciewa... Daj znac jak ogledziny po weekendzie, ja w weekend odpadam z przyczyn czasowych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 19, 2013 Wiem, że jest rozrzut z tą 900 ale się nie zastanawiałam wcześniej nad tą pojemnością, po prostu zobaczyłam ofertę i mi się spodobała. Przy szukaniu kieruję się kryteriami: - ma być w dobrym stanie technicznym (wzorowa geometria, brak wycieków z lagów i silnika, działające sprzęgło) - napęd może być do wymiany po tym sezonie (czyli chciałabym, żeby jeszcze mógł przejeździć kilka tysięcy) - opony mogą być do wymiany już - mogę wymienić uszczelki, zrobić syncho i czyszczenie gaźników jeśli model który będę chciała kupić będzie je mieć - wizualnie chciałabym, żeby był zadbany ale np obdrapania na rurach mnie nie przerażają - cena ok 9k. Generalnie chyba rozsądnie? Chce porządny motocykl, który będzie na chodzie i nie będzie wymagał przez pierwsze dajmy na to 2-3 miesiące wkładów większych niż 1k (nie licząc opon). Wiem, że między 600 a 620 jest różnica ale nie jest ona dla mnie decydująca - wszystko zależy od stanu konkretnego egzemplarza, bo oba te modele mi odpowiadają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 19, 2013 Po Cebuli nawet 620 da Ci trochę funu. Szczególnie z dolnego zakresu obrotów :) Wiem o czym mówię :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 20, 2013 Po Cebuli nawet 620 da Ci trochę funu. Szczególnie z dolnego zakresu obrotów :) Wiem o czym mówię :) Haha wiem, wiem dlatego kocham Vki! Tej 900 bym nie kupiła bo 94' to trochę stare moto - mimo, ze wizualnie daje radę (oprócz wydechów)... Trzymajcie kciuki za któreś z moto ze Śląska - mam nadzieję w weekend już którymś z nich śmigać po Krakowie. Zwłaszcza, że dziś już fajne słońce i dość ciepło... Jakbym miała jeszcze Cebularza to bym na niej do pracy pojechała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 20, 2013 mam nadzieję w weekend już którymś z nich śmigać po Krakowie. My conajwyzej mozemy posmigac po garazu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 20, 2013 To, co ktoś z Będzina i Rybnika chcę dołączyć do oględzin? Poczęstuje czekoladą :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 20, 2013 Ten z Wadowic to mój znajomy, jest na forum, ale już chyba nie zagląda, a nicku nie pamiętam, ja mam wrazenie że faktycznie uratował moto od zajechania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 20, 2013 mam nadzieję w weekend już którymś z nich śmigać po Krakowie. Naprawdę, nie oglądałaś dziś prognozy pogody... :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 23, 2013 No i moto kupione! http://allegro.pl/show_item.php?item=3074753801 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Marzec 23, 2013 Gratulacje :) Niech wozi i się nie psuje 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 23, 2013 Anja nie wiem czy gratulować czy nie :) tzn. pogubiłem się trochę biorąc pod uwagę ten wątek viewtopic.php?f=102&t=11047 i to że kupiłaś :) - czy może błąd w linkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 23, 2013 Błąd w linkach :))) Ze szczęścia, już edytuje! Dzięki za czujność! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 23, 2013 Już poprawiłam w tamtym wątku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 23, 2013 to teraz gratuluje ze szczerego serca:) pewnie coś się zmieni (też mówiłem białemu, że nie... nie... nic nie będę robił :)) - a to śrubkę dokręcisz, a to coś zmienisz, ale z miłą chęcią spotkamy się w sezonie w Krakowie i pojeździmy razem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 23, 2013 Gratuluje, teraz to dopiero będziesz miała zabawę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anja 0 Napisano Marzec 24, 2013 to teraz gratuluje ze szczerego serca:) pewnie coś się zmieni (też mówiłem białemu, że nie... nie... nic nie będę robił :)) - a to śrubkę dokręcisz, a to coś zmienisz, ale z miłą chęcią spotkamy się w sezonie w Krakowie i pojeździmy razem... Na pierwszy rzut to idzie do aso, na dogłębny przegląd. A potem... już szukam lusterek, nowych klamek, "zaślepki" na zadupek, nowego ogona (bo ten pęknięty) - generalnie jestem kobietą i mam 100 par butów - nie zostawię moto bez ubrania ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 24, 2013 już szukam lusterek, nowych klamek, "zaślepki" na zadupek, nowego ogona (bo ten pęknięty) :lol: :lol: :lol: jeszcze kierunkowskazy, osłony pasków, zadupek, owiewka, a potem zacznie się robić coraz "grubiej" i przyjdzie czas na zmianę kominów, odnawianie wyglądu silnika (szkiełkowanie) itd... skąd ja to znam... :lol: :lol: :lol: też mówiłem białemu, że nie... nie... nic nie będę robił "A nie mówiłem ?" Monster nigdy nie jest skończony ! ;) :lol: I może właśnie dlatego jesteśmy "normalni inaczej" ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 24, 2013 Zrób po mojemu :D Do oryginału go !!! :) Kierunki koniecznie - najlepiej oryginalne - pięknie pasują do Monsterów :) Bober ma zostać :) Hej Biały - pamiętasz - kiedyś komuś już polecaliśmy by jechał obejrzał tego Monstera :P Jak oddasz do Ducati Kraków - tego nowego :D To Twój Monster pojedzie na serwis do Ducati BB :P Ja tam na nich nie narzekam :) Chopaki dają radę :) Biały :D Mój monster jest na razie skończony :D Coś jeszcze chcesz powiedzieć w tym temacie :D Choć trzeba przyznać, że mój przeszedł antytunning. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 24, 2013 Zrób po mojemu :D Do oryginału go !!! :) Kierunki koniecznie - najlepiej oryginalne - pięknie pasują do Monsterów :) Bober ma zostać :) Hej Biały - pamiętasz - kiedyś komuś już polecaliśmy by jechał obejrzał tego Monstera :P Jak oddasz do Ducati Kraków - tego nowego :D To Twój Monster pojedzie na serwis do Ducati BB :P Ja tam na nich nie narzekam :) Chopaki dają radę :) Biały :D Mój monster jest na razie skończony :D Coś jeszcze chcesz powiedzieć w tym temacie :D Choć trzeba przyznać, że mój przeszedł antytunning. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Marzec 24, 2013 Zrób po mojemu :D Do oryginału go !!! :) Kierunki koniecznie - najlepiej oryginalne - pięknie pasują do Monsterów :) Bober ma zostać :) Hej Biały - pamiętasz - kiedyś komuś już polecaliśmy by jechał obejrzał tego Monstera :P Jak oddasz do Ducati Kraków - tego nowego :D To Twój Monster pojedzie na serwis do Ducati BB :P Ja tam na nich nie narzekam :) Chopaki dają radę :) Biały :D Mój monster jest na razie skończony :D Coś jeszcze chcesz powiedzieć w tym temacie :D Choć trzeba przyznać, że mój przeszedł antytunning. 12 emotikonek użyłeś - łogień :twisted: Gratuluje monstera - org. są bołring :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 24, 2013 Biały Mój monster jest na razie skończony Coś jeszcze chcesz powiedzieć w tym temacie Jeśli już pytasz... Sam użyłeś : na razie :!: :lol: :lol: :lol: Aż jestem ciekaw ile wytrzymasz. Na zlocie w Żerkowie poznałem pewnego Tomka, właściciela M620 w limitowanej wersji Capirex. Prawie płakał, gdy przyszło Mu wymienić żarówkę światła STOP (na nieoryginalną) :shock: Dziś ma osłony pasków własnej produkcji i jeszcze coś tam knuje ;) - też "twardy był" http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=122&t=6815&p=107107#p107107 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach