Hammond 0 Napisano Marzec 21, 2013 Witam, otóż mam możliwość kupna owego monstera z tymże nie można go odpalić ponieważ brakuje w nim licznika który dobrze rozumiem ma immobiliser, moje pytanie czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem czy jest jeszcze jakiś komputer pośredniczący w immo prócz liczników ? Pozdrawiam Hammond Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 22, 2013 KLIK 1 KLIK 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 22, 2013 Witam, otóż mam możliwość kupna owego monstera z tymże nie można go odpalić ponieważ brakuje w nim licznika który dobrze rozumiem ma immobiliser, moje pytanie czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem czy jest jeszcze jakiś komputer pośredniczący w immo prócz liczników ? Pozdrawiam Hammond tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 22, 2013 tak Sam bym tego lepiej nie ujal :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 22, 2013 tak Sam bym tego lepiej nie ujal :D Ale Ty przynajmniej całym zdaniem się wypowiedziałeś, czego już w szkole podstawowej uczą jako podstawę odpowiedzi. A tak na serio sam jestem ciekawy więc może powtórzę pytane za kolegą "czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem odpalenia motocykla?" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Marzec 22, 2013 Mi się wydawało zawsze, że ECU też trzeba. Ale sądzę z doświadczenia, że Theo ma rację :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hammond 0 Napisano Marzec 23, 2013 Dziękuje za bardzo skomplikowane wypowiedzi, jeśli pierwszy post był uznany za spam to przepraszam, to się już nie powtórzy :D Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 23, 2013 Nie wiem co jest niezrozumiałego w mojej odpowiedzi, jest najprostrza jaką się da zastosować. TAK, wystarczy wymienić zegary z kluczykami, i nadal TAK jest coś (ecu) współdziałające z immo, czego nie trzeba wymieniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 23, 2013 tak Sam bym tego lepiej nie ujal :D Ale Ty przynajmniej całym zdaniem się wypowiedziałeś, czego już w szkole podstawowej uczą jako podstawę odpowiedzi. A tak na serio sam jestem ciekawy więc może powtórzę pytane za kolegą "czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem odpalenia motocykla?" Nikewid - jeśli nie pamiętasz to Ci przypomnę. Dawno na tym forum było ustalone, że ludziom logujacym sie tu i zakładającym tego typu post nie odpowiadamy, bo może być to gość który właśnie podprowadził (np Twojego) dukata, i właśnie szuka opcji jak to uruchomić. Ale najlepiej żachnąć się na czyjąś ironiczną wypowiedź, no nie chłopaku? I moja odpowiedź w temacie - z takim problemem jeździ się do aso, pokazuje się dokumenty własności a następnie można uzyskać pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrox 0 Napisano Lipiec 11, 2013 Nikewid - jeśli nie pamiętasz to Ci przypomnę. Dawno na tym forum było ustalone, że ludziom logujacym sie tu i zakładającym tego typu post nie odpowiadamy, bo może być to gość który właśnie podprowadził (np Twojego) dukata, i właśnie szuka opcji jak to uruchomić. Ale najlepiej żachnąć się na czyjąś ironiczną wypowiedź, no nie chłopaku? I moja odpowiedź w temacie - z takim problemem jeździ się do aso, pokazuje się dokumenty własności a następnie można uzyskać pomoc. Mocno dziwi mnie wasza tajemniczosc bo średnio rozgarnięty gośc znajdzie wszystko w sieci. Ostatnio borykałem sie z tym samym problemem gdyz miałem licznik ale wylał mi sie. Zakupiłem we włoszech nowy licznik i ku mojemu zdziwieniu licznik sam sie uczy do nowego ecu i nie wymaga adaptacji imo. Kup nowy licznik i bedzie po problemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach