Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Hammond

1100 Evo problem rzeźbiarza

Polecane posty

Witam, otóż mam możliwość kupna owego monstera z tymże nie można go odpalić ponieważ brakuje w nim licznika który dobrze rozumiem ma immobiliser, moje pytanie czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem czy jest jeszcze jakiś komputer pośredniczący w immo prócz liczników ?

Pozdrawiam

Hammond

Witam, otóż mam możliwość kupna owego monstera z tymże nie można go odpalić ponieważ brakuje w nim licznika który dobrze rozumiem ma immobiliser, moje pytanie czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem czy jest jeszcze jakiś komputer pośredniczący w immo prócz liczników ?

Pozdrawiam

Hammond

tak

KGr    1

tak

Sam bym tego lepiej nie ujal :D

tak

Ale Ty przynajmniej całym zdaniem się wypowiedziałeś, czego już w szkole podstawowej uczą jako podstawę odpowiedzi.

A tak na serio sam jestem ciekawy więc może powtórzę pytane za kolegą

"czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem odpalenia motocykla?"

Mi się wydawało zawsze, że ECU też trzeba. Ale sądzę z doświadczenia, że Theo ma rację :D

Dziękuje za bardzo skomplikowane wypowiedzi, jeśli pierwszy post był uznany za spam to przepraszam, to się już nie powtórzy :D

Pozdrawiam!

Nie wiem co jest niezrozumiałego w mojej odpowiedzi, jest najprostrza jaką się da zastosować.

TAK, wystarczy wymienić zegary z kluczykami, i nadal TAK jest coś (ecu) współdziałające z immo, czego nie trzeba wymieniać.

tak

Ale Ty przynajmniej całym zdaniem się wypowiedziałeś, czego już w szkole podstawowej uczą jako podstawę odpowiedzi.

A tak na serio sam jestem ciekawy więc może powtórzę pytane za kolegą

"czy wstawienie samego licznika z odpowiednimi kluczykami zniweluje problem odpalenia motocykla?"

Nikewid - jeśli nie pamiętasz to Ci przypomnę. Dawno na tym forum było ustalone, że ludziom logujacym sie tu i zakładającym tego typu post nie odpowiadamy, bo może być to gość który właśnie podprowadził (np Twojego) dukata, i właśnie szuka opcji jak to uruchomić.

Ale najlepiej żachnąć się na czyjąś ironiczną wypowiedź, no nie chłopaku?

I moja odpowiedź w temacie - z takim problemem jeździ się do aso, pokazuje się dokumenty własności a następnie można uzyskać pomoc.

Nikewid - jeśli nie pamiętasz to Ci przypomnę. Dawno na tym forum było ustalone, że ludziom logujacym sie tu i zakładającym tego typu post nie odpowiadamy, bo może być to gość który właśnie podprowadził (np Twojego) dukata, i właśnie szuka opcji jak to uruchomić.

Ale najlepiej żachnąć się na czyjąś ironiczną wypowiedź, no nie chłopaku?

I moja odpowiedź w temacie - z takim problemem jeździ się do aso, pokazuje się dokumenty własności a następnie można uzyskać pomoc.

Mocno dziwi mnie wasza tajemniczosc bo średnio rozgarnięty gośc znajdzie wszystko w sieci. Ostatnio borykałem sie z tym samym problemem gdyz miałem licznik ale wylał mi sie. Zakupiłem we włoszech nowy licznik i ku mojemu zdziwieniu licznik sam sie uczy do nowego ecu i nie wymaga adaptacji imo. Kup nowy licznik i bedzie po problemie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.